torstai 17. huhtikuuta 2014

Pääsiäislomalle Islantiin keväisessä hengessä ja pieni pääsiäisnoita

Juuri kun olin selvinnyt viime viikosta, niin eilen töistä lähdettyäni metroasemalla oli todellinen vaaratilanne: poliisit juoksivat isojen aseiden kanssa ympäriinsä, eristivät metroaseman ja jäätiin jumiin sinne. Tosi pelottavaa! Poliisi ei kuulemma tiedota asiasta enempää, mutta etsivät eilen metroista jotain itsetuhoista henkilöä. Epäilen, että kyseisellä henkilöllä on  ollut ase, koska "tavallista" humalassa tai aineissa riehuvaa varten ei laiteta noin isoa poliisioperaatiota pystyyn, että poliisit juoksee ympäriinsä suojakilvet ja rynnäkkökiväärit kädessä peruspistoolien sijasta.  

Laittoi kyllä miettimään, kun itsekin käytän joka päivä metroa työmatkoissa, että jos siellä maan alla tulee joku hätä tai jollakin on vaikka veitsi / ase, niin sieltä ei pääse mihinkään pakoon ja usein metrot ovat niin täynnäkin ruuhka-aikoina, että sinne varmasti tallautuisikin ihmisiä, jos tulisi paniikki. Sen vuoksi mielestäni Suomeenkin olisi hyvä laittaa metroihin portit (kuten lähes kaikkialla muualla ulkomailla). Ei se toki kaikilta suojelisi, mutta pahimmat hörhöt käyttävät nyt metroa, kun pääsee helposti ilmaiseksi liputta pummilla, eikä sakotkaan paljoa paina, jos on jo maksuhäiriömerkintä ja ulosotossa vaikka mitä. Tai siis pahimmat sekopäät, narkomaanit ja muut kulkevat nyt liputta kätevästi metrolla, joten kyllä se ainakin ne kaikista vaarallisimmat voisi poissulkea, kun vaadittaisiin lippu, tai muuten ei pääsisi metroporteista läpi.

Metromietteistä kuitenkin nyt kevyempiin ja mukavampiin aiheisiin eli minulla alkoi juuri pääsiäisloma, jota on tarkoitus viettää Islannissa valaita ihastellen, tulivuorta ja geysireja katsellen sekä lämpimässä vedessä Sinisessä laguunissa lilluen. Tuntuu aika erikoiselta pakata samalle reissulle sekä bikinit että villapaita, mutta Islanti onkin maaginen paikka. Nyt siis pakkaamaan ennen kuin hypätään Reykjavikin koneeseen!

Palmusunnuntaina pikkutrulli suuntasi tietysti virpomaan. 
 photo IMG_7566_zps6f201536.jpg

Pääsiäisnoitana olo oli jälleen niin tuottoisaa, että Isabella totesikin virpovansa ensi vuonna ensin palmusunnuntaina Helsingissä ja sitten menevänsä viikkoa myöhemmin mummolaan Pohjanmaalle uudelleen virpomaan. Siellä kun virvotaan viikkoa myöhemmin, niin pääsee kahdesti yhtenä pääsiäisenä. Hyvä bisneisvainu jo pienestä pitäen. :D
 photo IMG_7584_zpsb78b0d64.jpg

Itsekin olen raskaan alkuvuoden jälkeen ollut täynnä energiaa viime viikon oikeudenkäynnin jälkeen. Olo on keveä ja seesteinen, kun ei tarvitse soitella lakimiehille, kysellä syyttäjältä asioita, jännittää tekijän kohtaamista oikeudessa ja järjestellä kaikkea. Nyt voi kevät toden teolla koittaa! 
 photo IMG_7664_zpsc425190f.jpg photo IMG_7673_zps9fab92b5.jpg
Housut: H&M, vyö: Dolce & Gabbana, aurinkolasit: RayBan, kauluspaita: Tommy Hilfiger, kello: Guess
Trousers: H&M, belt: Dolce & Gabbana, sunglasses: RayBan, blouse: Tommy Hilfiger, watch: Guess

En valitettavasti hyvästä aikomuksestani huolimatta ehtinyt ajastaa pääsiäiseksi mitään blogiini, mutta Instagramista voi luonnollisesti seurata seikkailujamme Islannissa. Mukavaa pääsiäistä kaikille!
 photo IMG_7578_zps31ecdbb1.jpg
 
Just when I had survived from last week, danger was here again: yesterday I left office and came to the metro station where I saw police men running around with huge guns and we got stuck there. It was so scary, but fortunately nobody was hurt!


My Easter holiday just began and I am off to Iceland for a vacation. I better get backing.  I had good intentions to schedule blog posts to Easter, but unfortunately did not have time to it. However one can follow our trip to Reykjavik Iceland from my Instagram. Have a lovely Easter everyone!

0 kommenttia :