sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Viikkoni kuvina: Teollisuusmessut Tampereella, ministerin tapaaminen,kuntosalitreeniä ja juhlat

Tänään olen viettänyt täydellisen rentoa sunnuntaita. Tilattiin pizzat, kun ei jaksettu kokata, siivottiin vähän kotia ja sen jälkeen isäni kiinalainen ex-vaimo kyläili meillä suloisen siskopuoleni kanssa. Oli aivan ihanaa nähdä heitä pitkästä aikaa. Tänä viikonloppuna on muutenkin ladattu akkuja rauhoittumalla kotona ja tapaamalla ystäviä.

Toissa viikolla vietin varsin monipuolisen vipinäviikon, joten tässä pikakelauksena se kuvien muodossa. Ensin olin kolme päivää työmatkalla Tampereella Alihankinta-teollisuusmessujen merkeissä.
 photo IMG_3009_zps5a2d2693.jpg
 photo IMG_3029_zps2a3b98d5.jpg
Mekko: H&M, korkkarit: Nelly, kello: Guess
Dress. H&M, pumps: Nelly, watch: Guess

Kolme päivää olivat varsin vauhdikkaat ja kävijöitäkin oli lähes 20 000, joista suurin enemmistö miespuolisia insinöörejä. Messuhalleista löytyi kaiken maailman hilavitkuttimia ja laitteita.
 photo IMG_2968_zpsfae77c42.jpg photo IMG_2972_zps3291ddac.jpg

Itse olen aina ollut kiinnostunut teknologiasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista elämän helpottamiseksi ja ajansäästämiseksi, joten olikin kiinnostavaa päästä tutkailemaan 3D-printteriä ja sillä tulostettua nokkahuilua vähän lähempää. Hieman olen kuitenkin huolissani Suomen teknillisten yliopistojen opetuksen laadusta, sillä Aallossa väitöskirjaa tekevä (eli pian tekniikan tohtoriksi valmistuva) diplomi-insinööri kysyi minulta useaan otteeseen miten iPhonella otetaan valokuvia, kun pyysin häntä napsaisemaan kuvan. :D Pikkulapsetkin osaavat nykyään käyttää älypuhelimia, mutta näköjään dippainsseille se ei välttämättä ole itsestäänselvyys, haha.
 photo IMG_3014_zps9feb7765.jpg

Harmi ettei ollut aikaa omilta töiltä käydä kuuntelemassa kiinnostavia seminaareja, mutta entisen pääministerin ja Perheyritysten liiton toimitusjohtajan Matti Vanhasen mietteitä Suomen taloudesta ja rakennemuutoksesta kävin pikaisesti kuuntelemassa. Mielenkiintosia ajatuksia!
 photo IMG_2979_zps5f2a7cbd.jpg

Messuilla vieraili myös Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka, jonka tapasin pikaisesti. Hänellä on muuten kädessään 3D-printterillä tulostettu maapallo. Toivakan panosta todella tarvitaan Suomen hiipuvan viennin edistämisessä ja yritysten kansainvälistämisessä.
 photo IMG_3020_zpsb5ee509a.jpg

Tampereella syyskesän aurinko lämmitti vielä iltaisinkin.
 photo IMG_2981_zps7f183710.jpg
 photo IMG_3037_zpsdd19319d.jpg photo IMG_3035_zpsc2af6dc3.jpg

Ennen en ole nähnyt hotellin aamupalalla tarjottavan mustaamakkaraa, mutta toisaalta Tampereella se oikeastaan ihan kuuluu asiaan.
 photo IMG_3007_zps7c55b8e5.jpg

Tuolla viikolla kaveripariskunnallani oli tupaantuliaiset uuden karheassa asunnossaan Jätkäsaaressa, jonne suuntasin työviikon päätteeksi höyhenillä koristellussa pikkumustassa femme fatale-henkisesti.
 photo IMG_3144_zpsa7fcdbbb.jpg photo IMG_3143_zpsd0445421.jpg
Mekko: Vila, korvikset: Chanel, kello: Just Cavalli, korkkarit: Spirit Store, laukku: Yves Saint Laurent
Dress: Vila, earrings: Chanel, watch: Just Cavalli, pumps: Spirit Store, clutch: Yves Saint Laurent

Seuraavana päivänä vein Isabellan luokkakaverinsa syntymäpäiväjuhliin SnadiStadi-sisähuvipuistoon, jonka ajaksi riensin itse kuntosalille hikoilemaan.
 photo IMG_3081_zpsf875796a.jpg

Tiukan treenin kruunasi vielä infrapunasaunassa loikoilu, mikä tuntuikin todella hyvältä juoksumaton ja painojen nostelun jälkeen.
 photo IMG_3103_zpscd2d6634.jpg photo IMG_3126_zpsd4b66269.jpg

Sen jälkeen oli aika hakea Snadistadista juhlista pikkutyttö.
 photo IMG_3137_zpsd970f661.jpg

Mukavaa uutta viikkoa kaikille jo etukäteen!

Today I have had a perfect casual Sunday. We were too lazy to cook, so we ordered pizzas, cleaned the house a bit and got lovely guests as my father's Chinese ex-wife came to visit us with my cute stepsister. I haven't seen them in ages, so it was great to meet them and catch up. Overall this weekend has been relaxing with staying in at home and meeting friends.

Above is a week of my life captured and summarized to pictures. I spent three days on a business trip in Tampere Finland at the Subcontractor Manufacturing Trade Fair with almost 20 000 visitors – mostly male engineers. I was pretty occupied with my own work at the Trade Fair, but still got a chance to listen to the formal prime minister of Finland Matti Vanhanen and his thoughts on Finnish economy. In addition I met Minister for European Affairs and Foreign Trade Lenita Toivakka and took a closer peek to 3D printer and other fascinating technical machines. Later that week I also attended a house warming party in femme fatale-inspired little black dress with feathers and took my daughter to her firend's birthday party while heading to the gym for a sweaty workout in the meantime. Now I am wishing you all a great new week!

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Toinenkin upea mekko heti perään,joka myös tuo todella hyvin upeat muotosi esiin!! Kyllä mua nyt hemmotellaan! ;) Tykkäsin myös messuasustasi. Kynähame sopii siinulle myös todella hyvin!

Fantome kirjoitti...

Mukavaa, että ehdit taas päivitellä. :)

Yhteen asiaan on pakko tarttua. Tekniikan alaa itsekin opiskelleena törmää yllättävän usein tuohon oletukseen, jonka mukaan pitäisi laajasti handlata monenlaisia asioita. Alan opinnot ovat kuitenkin hyvin kirjavia sekä syvälle meneviä, esim. mediatekniikka eroaa merkittävästi ympäristötekniikasta. Joskus jopa harmittaa, ettei omat aikaresurssit mitenkään riitä kaiken kivan edes pinnalliseen ymmärtämiseen. :)

Tämän vuoksi kuitenkin hieman hämmennyin välikommentistasi iPhoneen liittyen. Ehkäpä hänellä oli omassa puhelimessaan eri käyttis, tai hän vain jännitti pyyntöasi itsessään? :) Mutta toki tuota samaa ilmiötä näkee ja kuulee muuallakin, tänne oli vain helppo kommentoida. Useaan kertaan kuullut, samankaltaiset ja hauskoiksi tarkoitetut jutut alkavat vain ottaa jossain vaiheessa silmään. :)

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos ja mukavaa viikon jatkoa! :)

Fantome: Kiitos kommentistasi ja mukavaa, että viihdyt blogini parissa ja että kirjoitukseni herättävät ajatuksia. Ihan aluksi täytyy myös onnitella sinua hyvästä opintoalavalinnasta! :)

En toki oleta, että DI tai tekniikan tohtorikaan on asiantuntija kaiken tekniikan suhteen, mutta kuten humoristisessa kommentissani toinkin esille, ihmettelen, jos DI / tuleva tekniikan tohtori ei osaa käyttää älypuhelinta, jos hän on promoamassa teollisuusmessuilla 3D-printteriä. Lisäksi messuille ja vastaaviin tapahtumiin valitaan yleensä demoamaan ja esittelemään ulospäinsuuntautuneet ja sosiaaliset ihmiset, jotka tuskin jännittävät yksinkertaista pyyntöä. Itse käytän Applen puhelinta, mutta osaan kyllä ihan sujuvasti käyttää Android- ja Windows Phone-käyttöjärjestelmiä myös.

Vakavasti puhuen ja laajemmalle tasolle asian nostaen, olen kyllä huolissani Suomen teknillisestä (ja toki muustakin koulutuksesta) - olemme liian insinööri- ja tekniikkalähtöisiä. Suomessa hinkataan teknisesti ylivertaisia laitteita, samalla kun muissa maissa jo kovaa vauhtia myydaan, markkinoidaan ja lobbataan teknisesti vaatimattompia laitteita. Tätä aihetta olenkin sivunnut jo esimerkiksi täällä: http://ilonasi.blogspot.fi/2014/02/lopultakin-instagramissa-viime-viikon.html

Tuolla kirjoitan seuraavasti: "[---] Tietysti on hyvä pitää jalat maan pinnalla, eikä muuttua röyhkeäksi, mutta myynnissä ja markkinoinnissa suomalaisilla on vielä paljon opittavaa. Teknisesti korkealaatuisia palveluita tai tuotteita ei uskalleta esitellä tarpeeksi vetoavasti ja toisaalta massasta ei muutenkaan saa erottua, koska kateus on perisyntimme. Itse toivotan Vesterbackan tavoin kuluneet asenteet ja sanonnat menneisyyteen, koska sinne ne kuuluvatkin."

Mukavaa viikon jatkoa Fantome ja kiitos vielä mielipiteestäsi! :)

Ps. Yritän ehtiä bloggailemaan mahdollisimman usein, mutta tosiaan Instagramista löytyy päivityksiä tiheämmin.