maanantai 12. joulukuuta 2011

Kyl sä tiedät sen Hippokselta ja alta Harjun kellojen eli pikkujoulut Jyväskylässä

Hei laiminlyöty blogini! 

Viikonlopun reissusta on selvitty pikkuhiljaa. En muistanutkaan miten rankkoja tuollaiset reissut ovat ja millaista meno Ruotsin laivalla onkaan. :D Onneksi jouluinen Tukholma oli kaunis ja en sortunut ostamaan Hermèsin ylihintaista vyötä Nordiska Kompanietista – olkoonkin ikuisuuden kuolaamani klassikko, mutta hinta on aivan järjettömän liikaa vyöstä! Niin ja seurakin oli mitä parhainta niin maissa Tukholmassa kuin laivallakin, joten mukava reissu oli.

Marraskuussa korkkasin pikkujoulukauden Jyväskylässä, jossa olen asunut neljä vuotta. Noihin vuosiin mahtuu hyvin paljon kaikenlaista niin hyvässä kuin pahassakin. Jyväskylässä muun muassa opiskelin, opin tuntemaan paremmin itseäni, eheydyin henkisesti, olin enemmän sinut itseni kanssa, siellä Isabella sai alkunsa ja syntyi, siellä nauroin paljon, siellä itkin paljon, lakkasin ajelehtimasta ja tajusin mitä elämältäni haluan. Sanomattakin on siis selvää, että suunnatessani tuohon keskisuomalaiseen kaupunkiin ensimmäistä kertaa sieltä 10 kuukautta sitten pois muuttettuani, nousivat tunteet pintaan. Jälleen niin hyvässä kuin pahassakin. 

Toisaalta oli nostalgista vierailla ylioppilaskylässä, kulkea kävelykadulla, humaltua opiskelijabileissä, käydä tentissä ja lounaalla ylioppilasruokalassa. Ikään kuin olisi hetkeksi palannut entiseen elämäänsä ja fiilistellyt menneitä. Totuuden nimissä on kuitenkin myönnettävä, että rintaa vähän ikävästi puristivat tietyt muistot, joista on ollut helpottavaa päästä irti. Jyväskylällä tulee aina olemaan tietty asema elämässäni, mutta toisaalta nykyisin on ihanaa asua Helsingissä. 


Jyväskylässä vietetty pitkä viikonloppu koostui siis muun muassa rakkaiden ystävien kanssa vietetystä ajasta, tentistä, lounastreffeistä kavereiden kanssa, pikkujouluista ja monesta muusta. Isabella ja hänen kummitätinsä muffinsseja leipomassa.
Photobucket


Leipominen on tarkkaa puuhaa, mikä vaatii keskittymistä myös pikkuleipurilta.
PhotobucketPhotobucket

Seuraavana iltana vietimme aikuisten kesken pikkujouluja, joissa ilta kului rattoisasti seuraleikkien ja sosialisoinnin parissa. Niin Joulupukki vieraili jakamassa lahjoja!
Photobucket

Tällä Pukilla oli tosin vähän ihmeellisiä lahjoja kuten alkoholia, Buranaa ja kondomeja. :D Itse sain tosin tuoksukynttilöitä.
PhotobucketPhotobucket

Baariin siirryttyä lähes koko ilta kului tanssilattialla.
Photobucket

Erään ystäväni tulkinnan mukaan "Jyväskylä on köyhän miehen Las Palmas", joka kuvaa oivasti menoa siellä.
Photobucket

Aika Kanariansaarille sopiva laspalmaslainen ilta kyllä kaiken kaikkiaan olikin.
Photobucket

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! 

Long story short: last month I visited Jyväskylä, where I used to live for four years before moving to Helsinki. We had a Pre-Christmas party together with my friends and overall it was weird but nice to be in Jyväskylä. Every place is familiar, but still you don't belong there anymore. It was pretty emotional weekend, but fortunately full of laughter and joy as well.

0 kommenttia :