perjantai 25. lokakuuta 2013

Illallinen Say Delicious-ravintolassa ja tyttöjen ilta Shampers-baarissa

Viime viikonloppuna vauhdikkaan työviikon jälkeen ihana vaihtaa vapaalle ensin perjantaina illallisella Say Delicious-ravintolassa ja sitten lauantaina tyttöjen illassa, joka päättyi Shampers-baariin. Nyt tulevanakin viikonloppuna riittää onneksi mukavaa puuhaa arjen vastapainoksi, sillä ohjelmassa on muun muassa Isabellan kanssa kylpylässä polskimista, pilates-treeniä, omat tupaantuliais-juhlani ja PMMP:n viimeinen keikka Helsingin Jäähallissa.

Viime perjantaina suuntasin pitkästä aikaa syömään Kallioon, jossa halusin testata vasta kesän lopussa ovensa avannutta lähi- ja luomuruokaan keskittynyttä Say Deliciousia Kolmannella linjalla.
 photo IMG_4438_zpse5264b6f.jpg photo IMG_4450_zpsf371a2a5.jpg
Kauluspaita: Calvin Klein, hame: kirppis, laukku: Prada, kello: Guess, nilkkurit: Nelly
Blouse: Calvin Klein, skirt: 2nd hand, bag: Prada, watch: Guess, ankle boots: Nelly 
 
Ravintola olikin positiivinen yllätys, sillä paikka oli siistimpi kuin odotin (erityisesti kalliolaisella mittapuulla mitattuna), henkilökunta todella ystävällistä ja ripeää sekä ruoat valmistetaan alusta saakka itse eli esimerkiksi valmiskastikkeita ei käytetä. Ravintola vaikuttaa löytäneen asiakkaat, sillä tuonakin perjantai-iltana ravintola oli aivan täysi.
 photo IMG_4408_zps3c6388eb.jpg

Ainut miinus Say Deliciousille tulee siitä, että vaikka sekä pöytävarausta tehdessä että ravintolaan saavuttaessa kerroin olevani kasvissyöjä, tarjoiltiin pöytään silti minulle kalaa sisältävä keittiön tervehdys. Eikä siinä vielä mitään, mutta todettuani ystävällisesti tarjoilijalle, etten valitettavasti voi syödä sitä, hän vei keittiön tervehdyksen pois, muttei koskaan tuonut uutta kasvisversiota tilalle! Tuosta jäi vähän ikävä fiilis, mutta onneksi se koheni illan mittaan herkullisten annosten ja muuten todella sydämellisen palvelun myötä.

Alkuruoaksi söin talon bruschettaa eli gorgonzolajuustoa ja pihvitomaattia itsetehdyllä leivällä.
 photo IMG_4399_zpsafec72ca.jpg photo IMG_4402_zps797664d9.jpg

Pääruoaksi oli kauden kasviksia mascarponella ja muulla.
 photo IMG_4419_zpsf4b8b0c4.jpg photo IMG_4410_zps8588a4c7.jpg

Jälkiruokana herkuttelin kookos crème brûléella.
 photo IMG_4420_zpsfdf1e035.jpg photo IMG_4422_zpsf29016a2.jpg

Kroppa raukeana kuntosalitreenistä ja vatsa täynnä uni tulikin nopeasti aikaisin perjantai-iltana, mutta launtai-iltana tuli valvottua pidempään tyttöjen illan merkeissä. Tehtiin pizzaa porukalla.
 photo IMG_4478_zps291b778e.jpg

Ja herkuteltiin mustikkashoteilla
 photo IMG_4479_zps3433362e.jpg

Oli niin mukavaa nähdä tyttöjä ilman kiirettä mihinkään, vaihtaa kuulumisia ja nauraa sydämensä kyllyydestä.
 photo IMG_4482_zps6916d3db.jpg

Iltaa jatkettiin ekstemporana lounge bar Shampersiin. Tuo Mannerheimintiellä sijaitseva baari on itselleni täysin uusi tuttavuus, mutta vaikutti intiimin viihtyisältä ja mojito-drinkit olivat hyvin tehtyjä.
 photo IMG_4498_zps003c526f.jpg photo IMG_4497_zps2b0e7e61.jpg photo IMG_4501_zps6ffa4b2c.jpg

Mukavaa viikonloppua kaikille ja pahoittelut huonolaatuisista kuvista.

Last weekend after a busy work week, it was lovely to relax first on a dinner at Say Delicious-restaurant on Friday evening and then on Saturday at a girls night out, which ended at Shampers lounge bar. Pictures of those two occasions may been seen above. Fortunately also on this coming weekend I have plenty of nice things to do like swim at a spa together with Isabella, strenghten my body at pilates class, go to my favourite band PMMP's final gig and throw a house warming party to my friends. Have a nice weekend everyone, I sure will!

2 kommenttia :

Anniina kirjoitti...

Taas ihana ravintolavinkki! Tuota täytyy kokeilla heti seuraavalla kerralla Helsingissä ollessani (tosin siihen voi mennä satavuotta, ainakin nyt tuntuu siltä), sillä mekin suosimme luomuruokaa.

Ikävä kylläkin tuo tapaus, tuon alkupalan kanssa. Olisin ehdottomasti sitä mieltä, että tuollaisista "huonon palvelun kämmeistä" tulisi aina huomauttaa. En välttämättä olisi itse odottanut tilalle mitään, vaan pelkkä selitys/anteeksipyyntö olisi saattanut olla itselleni ok. Palaute olisi vaan aivan valtavan tärkeää siitä syystä, jotta yksikään yritys ei menettäsi yhtä ainutta asiakasta. Toisaalta oli myös jotenkin niin hellyyttävää viime Suomen matkallani nähdä, kuinka Suomessa ollaan niin vähään tyytyväisiä: Vaikka kuppi kahvia mkasaa paljon, niin silti ei haittaa, että se tarjoillaan kylmänä, eikä sekään haittaa, että myyjät eivät tiedä mitä myyvät. Kaikki on ok, eikä mistään huomauteta. Voi Suomi ja Suomalaiset! Niin erikoista ja omalaatuista, ja ennen kaikkea varmaankin n i i n suomalaista :)

Hyvää loppuviikonloppua ja ahkeraa työviikon alkua!

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Kiitos Anniina kommentista ja suosittelen tosiaan tuota Say Deliciousia tuosta keittiön tervehdys-sekoilusta huolimatta. :) On nimittäin ihana tukea ei-ketjuravintoloita, ruoka oli hyvää, plussaa lähi- ja luomuruoasta sekä ystävällisestä palvelusta.

Ja tosiaan kyse ei ollut alkupalasta, vaan keittiön tervehdyksestä ja ihmettelin (ja ihmettelen edelleen) ravintolan käytöstä: he mokaavat, vievät annokseni pois, eivätkä tuo korvaavaa kasvisversiota tilalle. Koska tosiaan olisivat vaikka jättäneet koko keittiön tervehdyksen pois mieluummin, kun tuollainen sekoilu. :)

Mutta tuo on kyllä totta, että suomalaiset eivät hirveästi vielä vaadi palvelukulttuuria ja toisaalta asioista ei sanota ääneen, esim ollaan vko etelän matkalla ja vasta viikon päätteeksi valitetaan hotelille, ettei koko aikana tuotu puhtaita pyyhkeitä tms., kun asialle ei voi enää tehdä mitään. Itse olen tehnyt niin paljon elämässäni asiakaspalvelutyötä, että osaan olla aika vaativa asiakas ja reklamoida. Yrityskin kuitenkin oppii ja kehittyy asiallisen ja rakentavan palautteen myötä ja asiakkaan kuuluu saada korvaus/hinnan alennus tms. huonosti hoidetusta jutusta.

Tuona ravintolailtana olin vain niin väsynyt työvkon jäljiltä + tyrmistynyt, kun tarjoilija ei tuonut uutta keittiön tervehdystä tilalle, etten jaksanut alkaa vaatia sitä. Sitä paitsi tarjoilijat ja henkilökunta oli muutenkin niin sydämellistä, ettei olisi tuntunut kivalta alkaa valittaa heille. :D

Ihanaa uutta viikkoa sinullekin! Itse olen nyt viikonlopun (kylpyläreissu, tuparit ja PMMP:n vika keikka) sen verran naatti, että tänään töiden jälkeen pitää kyllä levätä ihan rauhassa kotona. :D