maanantai 18. marraskuuta 2013

Jordanian lomalta palattu arkeen työaskareiden ja tenttiin pänttäämiseen pariin

Olo on kuin uudestisyntyneellä eli viikon loma Jordaniassa auringon alla yli +30 Celcius-asteen lämmöstä nauttien teki todella hyvää! Olin nimittäin ennen lomaa vaativan syksyn jäljiltä todella naatti. Loman aikana irrottauduin arkiympyröistä kiipeilemällä autiomaassa, kellumalla Kuolleessameressä, snorklaamalla Punaisessameressä koralleja ihaillen, nukkumalla paljon, ratsastamalla kamelilla, syömällä hyvin ja vierailemalla Petra-kalliokaupungissa. Nyt on d-vitamiinivarastot ladattu täyteen (ja alettu heti Suomeen palatessa tankkaamaan lisää purkista) ja levätty.

Hieman jännitti viikonloppuna tuoko Finnair meidät lakon uhan ja peruttujen lentojen vuoksi takaisin kotiin, mutta täällä ollaan. Isabella tosin osuvasti totesti Helsingistä: "Täällä on kylmää ja pimeää, lähdetään takaisin" ja mieluummin tosiaan itsekin lomailisin yhä Jordaniassa palmun alla. Onneksi Suomessakin on kaunista marraskuusta huolimatta, kuten pari viikkoa sitten Lohjalla Karnaistenkorvella retkeillessämme.
 photo IMG_4188_zps1c1db62a.jpg

Maisemat olivat nimittäin upeita ja jotenkin luonto rauhoittaa aina tälläistä Levi-tunturin kupeessa syntynyttä lappilaistyttöä (vaikka Helsingissä asumista rakastankin).
 photo IMG_4199_zps86f17cc3.jpg photo IMG_4192_zps1720877f.jpg photo IMG_4195_zps46381612.jpg

Laavulla sattumalta tapasimme toisenkin lappilaisen eli erään kolarilaismiehen, joka oli oikein kunnon luontoihminen: oli kompassi kaulassa, kumisaappaat jalassa ja puukko vyötäröllä. Lisäksi tuntui niin kotoisalta kuunnella lappilaismurretta ja kokea yhteenkuuluvuutta täysin tuntemattoman ihmisen kanssa vain syntymäpaikan perusteella. :D
 photo IMG_4201_zps68c69264.jpg

Isabella edusti suomalaisia perinteitä paistamalla makkaraa, samalla kun itse grillasin nuotiolla tofunakkeja.
 photo IMG_4212_zps9f3492e4.jpg

Joskus minua melkein pelottaa, että Isabellasta kasvaa Helsingissä "etelän vetelä", mutta onneksi hänellä on ainakin toistaiseksi läheinen suhde myös luontoon, vaikka kehä kolmosen sisällä asuukin. ;) haha
 photo IMG_4225_zpsbd7952b6.jpg

Tämä viikko vierähtääkin aamusta iltaan ahkeroidessa, sillä loman jälkeen hommaa riittää niin töiden kuin perjantaina olevien henkilöverotuksen ja mikrotaloustieteen tenttien kanssa. Illat menevät tenttikirjoja päntätessä, ennen kuin lähdetään torstai-iltana viikonlopuksi Jyväskylään. Mukavaa viikkoa kaikille!

0 kommenttia :