sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Cantores Minores-joulukonsertti Tuomiokirkossa, salaatit Teatterissa ja jouluinen Helsinki

Joulukuu on edennyt hurjaa vauhtia ja onnekseni olen selvinnyt tästä todella rankasta ja vaativasta viikosta ehjin nahoin. Eilen olin niin väsynyt, että yhdeksän tunnin yöunien jälkeen nukuin vielä parin tunnin päiväunet, ennen kuin lähdettin viettämään äiti-tytär prinsessailtaa Isabellan kanssa Oopperatalolle Lumikuningatar-baletin merkeissä. Nyt on menossa varsin rauhallinen sunnuntai-ilta ja huomenna olisi viimeinen työpäivä ennen lomaa, jota odotan jo innolla.

Helsingissä ei ole senttiäkään lunta, päinvastoin nurmikko vihertää, vettä sataa ja on muutaman asteen lämmintä. Ikävästi näyttää siltä, että pääkaupunkiseudulla edessä on lumeton joulu, mutta onneksi joulutunnelmaa voi hakea muutenkin.

Kuten kulkemalla pitkin Helsingin jouluisia katuja.
 photo IMG_4994_zps91897a4a.jpg photo IMG_4993_zpsf9328521.jpg

Sekä Isabellan että minun täytyy tietysti päästä tutkailemaan Stockmannin jouluikkunoita sekä poseeraamaan kuusen viereen.
 photo IMG_4988_zps72e0cb89.jpg photo IMG_4985_zpsdf17912b.jpg

Tuikitavallisena arki-iltana on mukava hemmotella itseänsä ravintola Teatterin herkkusalaateilla.
 photo IMG_4951_zps46877753.jpg

Ja vatsa täynnä suunnata ravitsemaan myös sieluansa Cantores Minoreksen joulukonsertiin Tuomiokirkkoon. Konsertissa ei saanut ottaa kuvia, joten tämä on lainattu. Kuoro lauloi kuin enkeli ja konsertti oli todella ihana kokemus.
 photo cantores_1_edited-1_zpsc39f52b5.jpg

Konsertin jälkeen ihailin hetken Tuomiokirkkoa ja Senaatintoria illan kauneudessa.
 photo IMG_4958_zpsd53789fe.jpg photo IMG_4957_zps342bc921.jpg

Tämä syksy on ollut ajoittain melkoista haipakkaa, joten tuntuu erittäin hyvältä ajatella, että vuoden viimeinen tentti oli perjantaina ja vuoden viimeinen työpäivä koittaa huomenna. Sen jälkeen voi hyvillä mielin jäädä lomalle, rauhoittua jouluna, viettää aikaa perheen ja rakkaiden kanssa, tavata ystäviä ja sukuloida sekä juhlia uutta vuotta. Rentouttavaa jouluviikkoa kaikille!

This week has probably been one of the most demanding and most hectic weeks of the whole year. Fortunately I can now say that I made through it even though yesterday I had to have a two hours nap in addition to nine hours sleep during the night. Tomorrow is the last work day before Christmas holiday and I cannot wait to relax, take it easy during Christmas, spend time with my family and loved ones, meet friends and relatives and celebrate on New Year's Eve. 

There is no snow in Helsinki and sadly it seems that we won't be getting any during Christmas either. Luckily you can find Christmas spirit by walking around the city and going to a Christmas concert, where the boy choir sings like an angel! 

0 kommenttia :