maanantai 3. marraskuuta 2014

Anton & Antonin luomuruokaa netistä kotiovelle ja multitaskaajan vapaailta

Käsi ylös kuinka monella vuorokauden tunnit tuntuvat välillä loppuvan kesken? Itse ainakin kärsin kroonisesta aikapulasta ja sen vuoksi olenkin oppinut mestariksi multitaskaamisessa. Esimerkiksi tänä iltana tyttärelläni oli uimatunti, jonka ajaksi riensin itse rivakalle sauvakävelylenkille napit korvissa tärkeää puhelua puhuen. Kuntosalilla taas kuuntelen usein puhelimesta ruotsinkielistä talousaiheista podcast-äänitettä, koska samalla hoituu niin treeni, talousmaailmassa kärryillä pysyminen ja ruotsin kielen ylläpito tehokkaasti yhtä aikaa. 

Osa arjen tehostamiskeinoistani menevät jo hieman naurettaviksi. Suunnittelen esimerkiksi metrovaunuun hyppäämiseni määränpääaseman mukaan: jos jään pois Kaisaniemessä, menen ensimmäiseen vaunuun (koska se on lähimpänä uloskäyntiä eli pääsen nopeiten jatkamaan matkaa), Rautatientorilla taas keskimmäiseen vaunuun (jälleen samasta syystä eli se on lähimpänä uloskäyntiä) ja Kampissa jään ensimmäiseen vaunuun, jos olen menossa Runeberginkadun uloskäynnistä ja viimeiseen vaunuun, jos olen menossa Kampin ostoskeskukseen. Ja minuutteja säästyy. ;D Matkustaessa teen lähtöselvityksen kotona aina etukäteen, Helsinki-Vantaan lentokentällä kakkosterminaalissa menen usein "vanhaan päähän" turvatarkastukseen, jossa ei ole yleensä ikinä jonoa ja matkustan lähes poikkeuksetta vain käsimatkatavaroilla, jolloin ei tarvitse mennä baggage dropiin tai odotella toisessa päässä matkalaukkua  joka pahimmassa tapauksessa vielä on jäänyt matkan varrelle.

Multitaskaustaustaani ja arjen tehostamisfiksaatiotani vasten ymmärrätte, miksi olen aivan innoissani siitä, että nykyisin myös ruoan voi tilata verkosta. Ei enää kaupassa nälkäisenä kiertämistä, kauppalistan unohtamista kotiin ja väsyneenä kinastelua kenen vuoro on mennä vesisateessa työpäivän jälkeen kauppaan, kun ruoat voi klikata näppärästi ja vaivattomasti verkossa ostoskoriin ja saada siististi kotiovelle toimitettuna. Kauppahalli24 vie verkosta ruoan tilaamisen seuraavalle tasolle, sillä nyt ei tarvitse enää edes miettiä mitä kokkaisi illalliseksi ja mitä verkosta tilaisi. Anton & Anton Ruokakassi sisältää nimittäin valmiiksi raaka-aineet kolmeen ateriaan joko kahdelle tai neljälle henkilölle ja lisäksi menut vaihtuvat viikottain. 

Kasvissyöjänä ja ympäristön ystävänä minua vielä ilahduttaa se, että Anton & Antonin raaka-aineet ovat enimmäkseen luomua, liha on aina kotimaista ja iso osa on lähiruokaa pientiloilta. Jos tämä on uusavuttomuutta, niin olen mielelläni osa sitä, sillä säästän aikaa ja omia hermojani, kun joku toinen suunnittelee terveelliset ateriat puolestani ja ruokakassi tuodaan kotiovelle valmiina helppojen reseptien kanssa.
 photo IMG_3744_zps58abf6b9.jpg

Viikon ruokakassi sisälsi tuolla kertaa seuraavat tuotteet: 1kg maa-artisokkaa, 2 sipulia, 1 purkki kotimaista luomukermaa, 1 ruukku kotimaista tuoretinjamia, 2 ciabattaleipää, 1 paketti luomuspagettia, 300g kotimaista lohta, 1 luomupurjosipuli, 1 paketti parmesaanijuustoa, 1 luomusitruuna, 1 ruukku kotimaista rucolaa, 1 pussi luomu cashew-pähkinöitä, 4 kotimaista luomu porsaankyljystä, 1 purkki ranskankermaa, 3 kotimaista omenaa, 500g luomuporkkanoita, 1 luomupalsternakka ja 1kg perunaa. Ruoka-ohjeet ja tuotteet olivat kolmea ateriaa varten: maa-artisokkakeitto krutongeilla, lohipasta cashew-pähkinöillä, rucolalla ja sitruunalla sekä porsaankyljykset omenalla ja paahdetuilla juureksilla. Anton & Anton ruokakasseista on saatavilla sekä kasvis- että lihaversio, joista valitsin omasta kasvissyönnistäni huolimatta jälkimmäisen, koska haluan tarjota seitsemänvuotiaalleni laadukasta lihaa ja kalaa.
 photo IMG_3755_zpsb87dfbd1.jpg

Ainut miinus Anton & Anton Ruokakassissa on mielestäni, että toimitusaika on melko pitkä: kun teet tilauksen viimeistään tiistaina, on toimitus vasta seuraavan viikon tiistaina. Ja kaltaiselleni kaikki mulle heti nyt-sukupolven edustajalle viikko on melko pitkä aika, vaikka toki ymmärrän, että Anton & Anton tarvitsee reseptejä suunnitellessaan ja laadukasta luomu- ja lähiruokaa hankkiessaan enemmän aikaa tilausprosessiin. Suosittelen silti kaltaisilleni oravanpyörässä juokseville palvelua lämpimästi. Eli tyttäreni tavoin nostan peukkua tälle palvelulle.
 photo IMG_3737_zpsc5fec61f.jpg

Tämä blogipostaus on tehty yhteistyössä Kauppahalli24:n kanssa, mutta mielipiteet ja näkemykset palvelusta ovat täysin omiani.

Nyt tämä multitaskaaja viettää pienen rentoutushetken sohvalla Ben & Jerry'sin ja House of Cardsin parissa. Mukavaa viikon jatkoa kaikille!
 photo IMG_3627_zps8b9f833e.jpg

It has been quite a start of the week, so apologies for the lack of translation. I am in desperate need of some House of Cards and Ben & Jerry's ice cream, but I will back soon with more proper stories. Have a nice new week everyone!

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Siis metrovaunuoptimointihan on aivan normaalia toimintaa. Teen itsekin niin joka päivä.

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Kiitos kommentistasi ja mukava kuulla, etten ole ainoa kajahtanut - ei kun siis hyvä, että muutkin optimoivat metrovaunujen kanssa. :D

Mukavaa viikon jatkoa ja jätähän toistekin kommenttia täällä poiketessasi!