perjantai 21. marraskuuta 2014

Burgerit Midhillissä ja cocktailit salakapakassa

Tähän on siis tultu: nyt on perjantai-ilta, Kymmenen uutiset ovat vasta päättyneet ja olen jo aivan valmis menemään untenmaille. Tänään kävimme töiden jälkeen Isabellan kummitädillä kylässä ja huomenna on erään toisen ystäväni babyshowerit, onkin mukavaa sosialisoida ja nähdä ihmisiä. 

Viime viikonloppuna käytiin viimeinkin testaamassa gourmet-kokki Hans Välimäen Midhill-ravintolassa burgerit. Ravintolan ruokaa on kuvailtu korkeatasoiseksi, mutta rennoksi ja se onkin mielestäni varsin osuva analyysi. Toissa kesäisen Watergate-kohun jäljiltä myös iso vesikannu oli ilmainen, ruoka herkullista ja palvelu ystävällistä. 
 photo IMG_4391_zps96522daf.jpg

Kasvissyöjänä nautin Greenhill burgerin, joka sisälsi mustapavuista tehdyn pihvin, joka tarjoiltiin mehevillä lisukkeilla kuten tsatsikilla.
 photo IMG_4394_zpseeab5cc4.jpg


Vatsa täynnä ruokaa jatkoin vielä vanhan jyväskyläaikaisen opiskelijakaverini kanssa drinkeille uusimpaan villitykseen eli salakapakkaan. Etsivätoimistoksi naamioitu salakapakka kulkee nimellä Trillby & Chadwick Detective Agency jäljitellen varsin autenttisesti 1920-luvun kieltolakiaikaa. Paikan cocktailit kuuluvat Helsingin parhaimpiin. Baaria ei voi huomata ulkoakäsin, sillä ikkunat ovat pimeät, ovessa ei lue mitään ja katu on hieman hiljaisempi, vaikka keskustassa ollaankin. Salakapakkaan astuessaan tulee eteiseen, jossa pitää veivata vanhaa lankapuhelinta ilmoittaakseen saapumisestaan kuten ystäväni tässä kuvassa.
 photo IMG_4408_zpsc1b48640.jpg

Sen jälkeen pieni silmäluukku ovessa avautuu ja kerromme, että meitä on tulossa kaksi. Hieman myöhemmin myös ovi avautuu ja astumme hämyisään baariin sisälle, jossa vanhanaikainen sisustus sopii salaiseen tunnelmaan, kuten taustalla soiva jazz-musiikkikin. Pöydässä meitä odottaa kirjekuori, jonka avatessaan voi tarkastella vaihtuvaa drinkkilistaa. 
 photo IMG_4411_zps3967e2c4.jpg

Suosittelen tutustumaan tähän (lailliseen) salakapakkaan, jossa tunnelma on kohdillaan ja paikan suosiosta kertoo se, että tähän drinkkibaariin voi tehdä pöytävarauksia – mikä onkin varsin suositeltavaa erityisesti viikonloppuisin.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

So this is what is has come down to: it is Friday evening and not even 11 pm., but I am ready to hit the bed. Today after work we went to visit Isabella's godmother and tomorrow I am attending another friend's baby shower, so lots of socializing and nice moments during this weekend.

Last weekend we had a family dinner over some very tasty burgers at Hans Välimäki's Midhill restaurant, which I can highly recommend. After that I went for cocktails to 1920s styled speakeasy bar with my old friend from University. The speakeasy was such an exciting place, definitely worth visiting. Have a great weekend everyone!

2 kommenttia :

Alberto Hugo Rojas kirjoitti...

beautiful day

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Thank you Alberto Hugo and yes it sure was a a nice day. :)