tiistai 9. heinäkuuta 2013

Illallinen ravintola Kuukuussa ja iltakävely kesäisessä Töölössä

Sunnuntai-iltana suuntasin kokeilemaan millainen ravintola on Kuukuu.
 photo IMG_0667_zpsa41c06ab.jpg


Museokadulla Etu-Töölössä sijaitsevaa ravintolaa luonnehditaan rennoksi kohtauspaikkaksi ja kortteliravintolaksi, jossa voi nauttia joko laadukkaita bistroruokia hyvillä viineillä yhdistettynä tai vaikkapa pelkän drinkin ravintolan baarissa. Sunnuntai-iltana ravintolan sisäpuoli oli mukavan rauhallinen, mutta ulkona terassipöydät olivat kaikki täynnä.
 photo IMG_0640_zps525f9149.jpg photo IMG_0642_zps751ee457.jpg

Itse söin paahdettua kukkakaalta ja muita kasviksia vinaigretellä. Ruoka oli todella herkullista ja palvelu ystävällistä, mutta isoa miinusta antaisin siitä, ettei annoksessa ollut mitään proteiininlähdettä! Kyllä kasvisruoka-annokseenkin pitäisi kuulua proteiinia esimerkiksi soijan, tofun, fetan, halloumin, papujen tai pähkinöiden muodossa. Nyt jouduin syömään pelkkää perunaa, kukkakaalta, punajuurta ja muita kasviksia. Minulla tuli muuten kunnon äkkilähtö, koska pöytävaraus oli kello 20.00 ja itsehän suuntasin suihkuun vasta kello 19.05, jonka jälkeen piti vielä meikata, valita vaatteet ja pukeutua. Föönäys tai edes hiusten harjaus jäi siis kokonaan, mutta onneksi kesäsunnuntaisin voi kulkea vähän tukka sekaisinkin. :D
 photo IMG_0653_zps5d57ca22.jpg photo IMG_0662_zps6f492b06.jpg

Illallisen jälkeen kävelin kauniissa kesäillassa Töölössä muutaman turistikuvan napsaisten. Presidentti Kyösti Kallion patsaan on muuten tehnyt hänen oma poikansa. Oma isäni kertoi minulle usein lapsena, että presidentti Kallio menehtyi Talvisodan aikana juuri ennen joulua Helsingin rautatieasemalla sydänkohtaukseen.
 photo IMG_0671_zps8ec6b0ae.jpg photo IMG_0673_zps5ced5cbe.jpg

Historian havinoista kuitenkin nyky-yhteiskuntaan eli Arkadianmäelle Eduskuntatalolle.
 photo IMG_0677_zps75bc883f.jpg photo IMG_0679_zps3290a4cb.jpg
Shortsit: Nelly, paita: H&M, laukku: Prada, kello: Just Cavalli, aurinkolasit: Ray Ban
Shorts: Nelly, shirt: H&M, bag: Prada, watch: Just Cavalli, sun glasses: Ray Ban

Saa nähdä tuleeko takanani olevasta rakennuksesta joskus työpaikkani. Politiikka ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen ovat olleet intohimoni lapsesta saakka (varmasti osittain kodin perintönä, koska lapsuudenkodissani keskusteltiin isäni kanssa paljon taloudesta ja politiikasta). Aika näyttää nähdäänkö minut joskus kansanedustajana.
 photo IMG_0674_zpsdbe1632a.jpg

Kyllä Helsinki ja oikeastaan koko Suomi ovat kauniita kesällä. Onneksi ei ole enää monta aamua jäljellä lomakammassa, jonka jälkeen pääsen nauttimaan kesäriennoista kokopäiväisesti loman myötä. Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

No time for a proper translation, because I need to rush to a salsa dance class right now! Anyway on Sunday evening I dined at a restaurant "Kuukuu" and walked around Helsinki, which is very beautiful in summer time like whole Finland actually. Above are pictures in front of a former president of Finland Kyösti Kallio and Parliament House. Have a nice Tuesday everyone!

0 kommenttia :