sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Saksalaiseen kouluun tutustumista, kaupungilla kiertelyä, Tillanderilla ihastelua ja burgerilla Morrison'silla

Ulkona paistaa aurinko ja mieleni on pitkästä aikaa kevyt kaiken viime ajan väsymyksen jälkeen. Menossa on myös mukava viikonloppu: perjantaina oli rauhallinen koti-ilta aikaisine nukkumaanmenoineen ja eilen taas oli monipuolinen lauantai sopivassa suhteessa aktiviteetteineen ja rentoiluineen. Eilen aamupäivällä mentiin ensin Isabellan kanssa tutustumaan Helsingin saksalaiseen kouluun eli Deutsche Schuleen.

 photo IMG_5451.jpg

Isabella aloittaa koulutaipaleensa elokuussa, joten nyt ollaan tutkailtu eri kouluvaihtoehtoja Helsingissä. Haluaisin nimittäin laittaa Isabellan kouluun, jossa opetellaan jo ensimmäisestä luokasta lähtien jotain vierasta kieltä (muuta kuin englantia, koska sitä oppii nykypäivänä muutenkin ja sen osaaminen on standardi), koska lapset oppivat kieliä niin helposti. Harkitsin aluksi myös venäjän ja kiinan kielisiä kouluja, mutta lopulta tulin siihen tulokseen, että pienelle lapselle voisi olla vaivalloisempaa oppia nyt heti uusi kirjaimisto länsimaisten aakkosten ohelle. Muutenkin saksan, espanjan tai ranskan kieli on helpompaa venäjään tai kiinaan verrattuna. Voi toki olla, että tyttäreni onkin kiinnostuneempi vaikka liikunnasta tai luonnontieteistä, mutta espanjan, ranskan tai saksan opiskelun aloitus jo ensimmäiseltä luokalta ei kuitenkaan poissulje myöhemmin mitään. Lisäksi Suomi on pieni syrjäinen maa, joten vieraiden kielten osaaminen on aina rikkaus.

 photo IMG_5454.jpg

Saksalaisen koulun hyviin puoliin kuuluu myös, että siinä voi halutessaan käydä ensimmäisestä luokasta lukioon asti ja sijainti on keskellä Helsinkiä. Jos nimittäin joskus muuttaisimme Helsingistä vaikkapa Espooseen tai Vantaalle, ei Isabellan tarvitsisi vaihtaa koulua (joka on lapselle aina iso ja stressaava muutos!), koska saksalaisen koulun lähettyville tulevat niin metrot, bussit, lähijunat kuin raitiovaunutkin. Muita harkitsemiamme vaihtoehtoja ovat espanjan ja ranskan kieliset koulut. Katsotaan kuitenkin mihin lopulta päädytään. Onneksi Suomessa on laadukasta perusopetusta jokaisessa koulussa, joten ei "normaali" koulukaan ole missään nimessä huono vaihtoehto.

Saksalaiseen kouluun tutustumisen jälkeen istuttiin kahvilassa ystävääni tavaten ja huomattiin, että katutaiteilijat olivat paikalla pakkasesta huolimatta!
 photo IMG_5455.jpg

Kävimme myös Isabellan kanssa katsomassa itselleni onnenkorua Tillanderilta. Minulla on nimittäin tänä keväänä edessä yksityiselämäni toiseksi raskain kokemus, joten haluaisin sitä varten voimaa symboloivan onnenkorun. En kuitenkaan löytänyt Tillanderilta mitään mieluista, joten koruetsinnät jatkuvat.
 photo IMG_5461.jpg

Illalla ei jaksettu laittaa ruokaa, joten ekstemporena suuntasimme hampurilaisille Morrison'siin, joka mainostaa suuria annoksiansa Amerikan tyyliin "Biggest burgers in town!". Valtava oma vegetarian halloumi-hampurilaiseni olikin ja plussaa Morrinson'sille myös siitä, että annokset saa myös kuitupitoisella ruisleivällä.
 photo IMG_5472.jpg

Meillä on Isabellan kanssa molempia hyödyttävä diili eli hän syö minun ranskalaisia, joita en itse muuten jaksaisi syödä. :D Arkeemme hampurilaiset ja ranskalaiset perunat eivät onneksi kuulu, mutta välillä pitää herkutella.
 photo IMG_5470.jpg

Tänään olen käynyt itämaisessa tanssissa ja Isabellan seurana hänen luistellessa raittiissa talvisäässä, joten loppusunnuntai meneekin ihan vain laiskotellessa ja rentoutuessa. Ajateltiin kokkailla herkullista sienirisottoa. Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

My daughter will begin at school in August, so we are currently having closer look on school options. Yesterday we visited German School of Helsinki, because I would like Isabella to learn foreign language other than English (because one learns English anyway these days as it is a standard ) straight from the first class. Finland is a small remote country, so it is crucial to speak foreign languages. Therefore we are thinking of either German, Spanish or French school, but we will see which one Isabella ends up. 

During the weekend I also had an Oriental belly dance class, went ice skating outdoors with Isabella, had delicious and huge vegetarian burger with halloumi cheese at a restaurant, met a friend over a cup of coffee, relaxed by watching movies and taking it easy at home. Have a nice Sunday everyone!

0 kommenttia :