sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Lisa Sounio-Ahtisaari Euroopan parlamenttiin, treeni-iloa ja taidenäyttelyä

Isabella on juuri esikouluystävällään leikkimässä ja itse kuuntelen Asap Rockya, joka sopiikin loistavasti tämän hetkiseen fiilikseeni. Aloitan tämän sillisalaattimaisen postaukseni, vaikka ylistämällä personal traineriani, joka on aivan täydellinen minulle. Hän käskee minun pitää suuni kiinni ja tehdä mitä sanotaan. :D

Olen nimittäin aika voimakastahtoinen persoona, joka ei yleensä pidä käskytyksestä, mutta kuntoillessa haluan ammattilaisen hiljentävän minut, jolloin voidaan keskittyä olennaiseen eli treeniin just do it-hengessä.
 photo IMG_6821_zps59b9d8ca.jpg photo IMG_6789_zps7cc9e45f.jpg photo IMG_6794_zpsb9ddcca0.jpg photo IMG_6800_zps4477c984.jpg

Euroopan parlamentin vaalitkin lähestyvät, mutta onnekseni olen jo löytänyt ehdokkaani. Minun ääneni toukokuussa saa kokoomuksen ehdokas yrittäjä, ekonomi Lisa Sounio-Ahtisaari, joka uskoisin tuovan raikkautta MEP:ina erityisesti yrittäjyyttä, työllisyyttä ja innovatiivisuutta edistäen. Minua pyydettiin Sounio-Ahtisaaren kampanjatiimiin, joten  vaalityötä on tarkoitus tehdä mahdollisuuksieni ja aikataulujeni puitteissa tänä keväänä.
 photo IMG_5860_zpse6639a3c.jpg

Hiljattain kävin Kluuvin kauppakeskuksessa Naisten Linjan näyttelyssä, jossa oli esillä muun muassa Fingerporin Pertti Jarlan, Kiroilevan Siilin Milla Paloniemen ja Rakel Liekin teoksia. Myytyjen teosten tuotot käytetään Naisten Linjan työhön väkivaltaa kokeineiden hyväksi.
 photo IMG_6485_zps0e88dd8b.jpg photo IMG_6484_zps1f91758f.jpg photo IMG_6454_zpscbb0ae5a.jpg photo IMG_6456_zps9de1ba3b.jpg photo IMG_6473_zpsc1e5182b.jpg

Suomessa yli kaksi kolmesta naisesta on kokenut seksuaalista häirintää ja lähes joka toinen nainen on kokenut fyysistä väkivaltaa. Luvut ovat Euroopan korkeimpia, mitä tietysti osittain selittää myös, että tapaukset tulevat Suomessa hieman enemmän esille kuin monissa muissa maissa. Silti aivan liian monella ihmisellä on sama tuskallinen salaisuus eli ovat väkivallan uhreja ja saavat elää pelossa.
 photo IMG_6459_zps2e201648.jpg photo IMG_6481_zps24852dd0.jpg

Näyttely oli todella koskettava ja vaikuttava monestakin syystä.
 photo IMG_6468_zps923703f4.jpg photo IMG_6488_zps6579151b.jpg

Erääseen teokseen sai osallistua itsekin kirjoittamalla kananmunaan ja laittamalla sen asetelmaan. Oma näkemykseni on vahva: jos naapurista kuuluu avunhuutoja tai väkivallan ääniä, soita poliisi, sillä se voi pelastaa uhrin tai ainakin keskeyttää tilanteen. Ja jos lähipiirissäsi joku kaunistelee esimerkiksi parisuhteensa laatua ja saa käsittämättömiä mustelmia ja haavoja, älä sulje silmiäsi ja uskottele, että asiat parantuvat itsestään. Jokainen tietysti tekee aina oman päätöksensä, eikä ketään voi auttaa väkisin, mutta kuuntele ja tue pelkäävää. Hän arvostaa sitä enemmän kuin arvaatkaan.
 photo IMG_6581_zpsa3a6e527.jpg

Ajatuksia herättävää uutta viikkoa kaikille ja käykäähän kurkkimassa Instagram-tiliäni, kun blogissa on hiljaisempaa!

Long story shortned: I have a perfect personal trainer, who tells me to shut up and just do it. I love it! In addition European Parliament elections are coming on May, but fortunately I have already found my candidate: Lisa Sounio-Ahtisaari will get my vote. 

Recently I visited an art exhibition, which focused on an important issue: domestic violence. Money from sold art pieces go to charity. Approximately more than 2/3 of Finnish women suffer from sexual harassment and nearly a half from physical abuse during their lives. Finland as a modern Western country should be ashamed of these numbers and hopefully situation will improve in the future. The exhibition overall gave a lot to think and was very touching. 

Have a nice new week everyone and please take a peek to my Instagram account, when it gets quieter in the blog!

0 kommenttia :