lauantai 30. lokakuuta 2010

Vasa är toppen!

Blogissa on ollut jälleen muutaman päivän hiljaista, mutta ymmärrätte sen varmaan kun kerron esimerkiksi eilisestäni. Heräsin ennen kuutta, jotta ehdin hieman vielä lukea ennen kahdeksalta alkavaa kauppaoikeuden tenttiä. Tentistä menin suoraan töihin, hain Isabellan päiväkodista, postiin ja ruokakauppaan, kotiin syömään ja kuudelta näimme SATS:lla ystäväni kanssa treenitreffien merkeissä. Hikisen 1,5 tunnin kuntoilun jälkeen ja kotiin tultuamme mie olin niin väsynyt, että laitoin jo ennen iltakymmentä nukkumaan.

Nyt on onneksi rentouttavan ja kiireettömän viikonlopun vuoro. Tänään minulla on erään yhdistyksen hallituksen kokous ja sen jälkeen syyskokous sekä yleistä illanviettoa, mutta aion kotiutua jo hyvissä ajoin, sillä lupasin hakea Isabellan innokkaalta lastenvahdilta viimeistään iltakahdeksalta.

Keskiviikkona suuntasiin tosiaan länsirannikolle Vaasaan, jossa olen vieraillut aiemmin tasan kerran vuosi sitten. Tosin sillä kerralla vierailimme vain Tropiclandia -kylpylässä polskimassa sekä Vanhan Vaasan raunioilla, sen verran kun pimeässä nyt näki.
PhotobucketPhotobucket

Nämä Pyhän Marian kirkon rauniot ovat 1500-luvulta.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Nyt kuitenkin keskiviikkona herätessäni puin vain jakkupuvun päälleni sekä kiedoin silkkihuivin kaulaani, vein Isabellan päiväkotiin ja istahdin junaan. Säästin aikaa eli sain nukkua pitempään, kun meikkasin ja söin aamupalan vasta junassa istuessani.
Photobucket

Perillä suuntasin tähän liikerakennukseen, jossa sijaitsevat muun maussa Pohjola-Norden, Rannikko-Pohjanmaan ja Vaasan Yrittäjät, Stora Enso ja Pohjanmaan liitto. 
Photobucket

Minulla oli ennen sovittua tapaamista tunnin verran aikaa, joten päätin viettää sen käveleskellen ympäri Vaasaa. Sääkin oli todella kaunis, aivan kuten kaupunkikin. Mie olen aina ihan innoissani kaikista vanhoista rakennuksista, Rovaniemellä kun niitä ei sattuneesta syystä (natsit ja Lapin sota) ole.
Photobucket

Kävelin satamassa mp3-soittimesta musiikkia kuunnellen ja auringonsäteistä energiaa imien.
PhotobucketPhotobucket

Tunturin kupeessa Kittilässä syntyneenä ja tällä hetkellä sisämaassa Jyväskylässä asuvana, mie tykkään hirveästi myös rannikkoalueista ja merestä.PhotobucketPhotobucket

Vaasan hovioikeus.
Photobucket

Patsaita oli myös runsaasti ympäri kaupunkia.
Photobucket

Eräs Isabellan kummitädeistä asuu Vaasassa, joten olin ajatellut nähdä häntä päivän päätteeksi ennen kotiin lähtöäni, mutta hän oli juuri nyt itsekin reissussa. Jouduin sitten menemään yksin syömään, joten nautin vain pikaisesti pienen salaatin ja kasvistortillan.
Photobucket

Illalla junassa kotimatkalla oli jo varsin väsynyt neitokainen.
PhotobucketPhotobucket
Jakku: Your Face, housut: Zara, silkkuhuivi: Kiinasta, vyö: kirppis ja saappaat: Aleksi13

Tämä kaupunki kyllä hurmasi minut ja siellä puhuttava ruotsikin oli varsin selkeää, verrattuna joihinkin rannikkosuomenruotsalaisten murteisiin. Lisäksi itse keskusta vaikutti mielestäni varsin  isolta verrattuna esimerkiksi Jyväskylään, joka on asukasmäärältään kuitenkin lähes kaksinkertainen Vaasaan verrattuna.

0 kommenttia :