maanantai 24. tammikuuta 2011

Laillisia graffiteja, Kuokkalan silta ja viimeisiä Jyväskylän fiilistelyjä

Tästä viikosta tulee kyllä todella vauhdikas, eikä tekemisen puutetta pääse syntymään. Päivät nimittäin koostuvat perjantain tenttiin lukemisesta (johon on päntättävänä 4 kirjaa), pakkaamisesta (lauantaina on muutto) sekä mahdollisimman monen kaverin näkemisestä vielä ennen Helsinkiin lähtemistä.

Onneksi siellä päässä on jo kaikki kunnossa, sillä muutamme 61 m2 vastaremontoituun kolmioon, jossa on muun muassa laminaattilattiat ja lasitettu parveke. Uudesta kodista on 800 METRIÄ työpaikalle ja Isabellan päiväkotikin on aivan lähellä. Mie olen kuullut niin paljon kauhukertomuksia pääkaupunkiseudun pitkistä etäisyyksistä. Esimerkiksi eräs äitikaverini joutuu viemään lapsensa sekä bussilla että metrolla päiväkotiin, josta on vielä tunnin matka hänen omaan opiskelupaikkaansa! Isabellan ja oman jaksamiseni vuoksi on tärkeää, että kaikki (koti, päiväkoti, työpaikka yms.) ovat mahdollisimman lähellä, jotta pikkuneidin hoitopäivät olisivat mahdollisimman lyhyet.

Sitten viimeisiä fiilistelyjä Jyväskylästä ainakaan vähään aikaan. Toki mie tuun jatkossakin joskus tänne tekemään tenttejä sekä moikkaamaan kavereita, mutta aivan aluksi keskityn kyllä uuteen työhön. Onnekseni pystyn suorittamaan jonkin verran opintoja myös etänä verkko-opintoina ja esseinä. Eli opiskelu ekonomiksi kyllä ehdottomasti jatkuu, mutta paljon hitaammalla tahdilla kokopäivätyön ohessa. Tästä saankin aasinsillan siihen, että nyt täytyy mennä lukemaan perjantain tenttiin, joten loppuun kuvia.

Fiilistelimme erään kaveripoikani kanssa Jyväskylää ensin Kuokkalan sillalla.
PhotobucketPhotobucket

Sitten kaupunginkirjastolla laillisia eli luvan kanssa tehtyjä graffiteja, jotka olivat todella hienoja.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Graffiteista puheen ollen, niin pidän luvan kanssa tehdyistä sellaisista, jotka edustavat alakulttuureja ja taidetta.  Sen sijaan en tajua, mitä joku laiton töhertäminen eli bommaus hyödyttää ketään tai toimii kenenkään vastalauseena? Eikö yhteiskunnallinen vaikuttaminen toimisi paremmin vaikka adresseja keräämällä, mielenosoituksissa banderolleja kantamalla tai johonkin järjestöön liittymällä kuin laittomalla touhulla, josta käteen jää vain isot sakot ja rikosrekisteri?
Photobucket

This week will be pretty hectic, since I have many things to do. I need to study for an exam, which is on Friday (have 4 thick books to read), pack (we're moving on Saturday) and meet as many friends as I can before departing to Helsinki. My friend and I were going around Jyväskylä to e.g. look at some nice and legal graffities. My opinion of graffities is that when they are done legally and with a permission, they can represent underground culture and art. What I don't quite understand is messy 'bomming'. How does it stand out for anything? There are better ways to make a difference and get your message heard in the society than soil and smudge someone's property.

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut työstä! Sinulla on mielenkiintoinen ja positiivishenkinen blogi.

Voithan yrittää myös vaihtaa opiskeluja Helsingin yliopistoon (ellei Jkl:ssä ole jotakin tiettyä nimenomaista linjaa, mistä haluaa valmistua).

- Lukija blogiverkostojen kautta

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ja menestystä valitsemallasi tiellä! :)

Ei todellakaan tarvitse tenttien takia Jyväskylässä pyörähtää. Ne voi sopia Helsingin päähänkin. Tämä järjestely on toiminut aikaisemminkin. Ja löytyyhän Helsingistä se ihan oikea "ekonomikoulukin"( niin kuin tiedät). Joten kannattaa ottaa selvää, jos asia on akuutti ja kiinnostaa itseäsi :)

Ja oikein paljon jaksuja pienelle, ihanalle tytöllesi suuren elämänmuutoksen edessä! :)

ilonasi kirjoitti...

Kiitos teille molemmille onnitteluista. :)

Ja hyvä tietää, että tenttejä voi tehdä ilmeisesti Helsingin päässä. Pitää vielä tarkistaa tuo, koska helpottaisi kummasti sekä säästäisi aikaa ja rahaa.

Itse asiassa olen miettinyt, että pitäisikö hakea maisteriohjelmaan Aaltoon tai Hankeniin (jotka on kuitenkin todella arvostettuja - tosin itse olen sitä mieltä, että ei sillä ole nii väliä, et mistä yliopistosta/korkeakoulusta ne paprut saa, vaa omalla persoonalla ja työkokemuksella työnhakutilanteessa), mutta totesin, että parhaiten saan korvaavuuksia ja hyväksiluettavia kurssisuorituksia yms., kun jatkan toisenkin maisterin Jyväskylän yliopistossa.

Nyt ennen kuin eksyn kirjoittamaan jotain romaania, niin kiitän teitä vielä tenttitiedosta ja jaksamisten toivottelusta. :) Mukavaa alkanutta viikkoa teille!