lauantai 27. marraskuuta 2010

Ilonan maakuntamatkailut jatkuvat: jazzia ja ravit Seinäjoella

Blogini alkaa muistuttaa kotimaan matkailuun keskittynyttä blogia, sillä tämän vuoden aikana on tullut käytyä niin idässä, lännessä, pohjoisessa kuin etelässäkin. Huvittavinta tässä on se, että vielä neljä-viisi vuotta mie olin nähnyt todella vähän Suomea. Rovaniemeltä matkustin lähinnä Helsinki-Vantaan lentokentälle ja sieltä mahdollisimman kauas pois. Nyt viime vuosina on tullut kotimaakin paljon tutummakksi.

Tasan viikko sitten lauantaina saimme extempore idean lähteä käymään Seinäjoella. Mie olen pyörinyt paljon Pohjanmaalla, mutta tuo kaupunki on jäänyt näkemättä - jos junan vaihtoa ja huoltoasemalla pysähtymistä ei lasketa. Meillä olikin varsin leppoinen päivä tuossa Etelä-Pohjanmaan keskuksessa. Kävimme syömässä, fiilistelimme jazzia ja sitten mie pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni raveihin! Mie olen ratsastanut monta vuotta, haaveillut omasta hevosesta ja ollut muutenkin varsinainen heppahullu, mutta raveissa en ollut koskaan vielä käynyt.


Varsinaisen ruokailun jälkeen herkuttelimme Spice Ice-jäätelöbaarissa.
Photobucket

Kävimme katsastamassa myös kaupungin nähtävyyden eli 65 metrisen Lakeuden Ristin. Tarinan mukaan seinäjokelaiset tuohtuivat piispainistuimen sijoittamisesta Lapualle niin, että päättivät tehdä niin korkean ristin, että se näkyy 25 kilometrin päähän Lapualle asti. Tämä kuvaa mielestäni hyvin pohjalaista mielenlaatua. :D Bongaa muuten kuvan alareunasta kaksi pientä tyyppiä eli allekirjoittanut ja jälkikasvuni. 
Photobucket

Photobucket

Ristin juurella, käsi on muuten peittämässä heijastinta ettei se häikäisis kuvassa.
PhotobucketPhotobucket

Siinä se nyt komeilee toivottavasti Lapualle saakka.
Photobucket

Tämän jälkeen meni tosiaan ravineitsyys.
Photobucket

Voitimmekin veikkauksilla huikeat 16 euroa.
Photobucket

Nyt mie voisin alkaa valmistautumaan vähitellen illan pikkujouluihin. Juhlafiilistä olen hakenut luukuttamalla old school suomiräppiä. Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

2 kommenttia :

Anni + Freija kirjoitti...

Voisitte joskus tulla Isabellan kanssa tänne Lappeenrantaan, heh! ;)

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Anni (+Freija), pittää kyllä joskus tulla Lappeenrantaan. Se on muuten yks niistä harvoista paikoista Suomessa, jossa ei ole vielä koskaan tullu käytyä! :) Niin ja kiva kun jätit kommenttia sekä mukavaa joulun odotusta teän koko poppoolle.