keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Elämää kehä kolmosen sisäpuolella

Ihanaa, kun on sen verran jo "tottunut" töihin, että ei ole enää arki-iltaisin aivan poikki, vaan jaksaa tehdä muutakin kuten nähdä kavereita ja kuntoilla. Crosstrainerilla ja käsipainoilla yläkroppaa on siis tullut treenailtua ahkerasti iltaisin, mikä entisestään auttaa jaksamaan ja nukkuukin paremmin. Toki töissä on vielä paljon opittavaa, mutta on helpottavaa, kun ei ole enää niin pihalla kaikesta, vaan alkaa jo oivaltaa asioita. 

Kuten olen aiemmin kertonut, niin minulla ei ole koskaan ollut sellaista  kärjistettynä: "pakko päästä Helsinkiin, koska elämää on vain kehä kolmosen sisäpuolella" -asennetta. En esimerkiksi harkinnutkaan opiskelemaan hakemista pääkaupunkiseudun yliopistoihin. Toisaalta ei minulla myöskään ole mitään Helsinkiä vastaankaan, mikä on sinänsä positiivista kun nyt kerta asun täällä, haha. Onhan täällä asumisessa paljon hyviäkin puolia. Esimerkiksi ulkomaille on helpompi lähteä, koska Helsinki-Vantaan lentokenttä on lähellä ja pitkältä mannerten välisiltä lennoilta tullessaan ei edessä ole vielä monen tunnin juna-/bussimatka maakuntaan. Lisäksi täällä on paljon tekemistä, kulttuuritarjontaa ja erilaisia mahdollisuuksia.

Photobucket
Mie olen silti ikuisesti ylpeä lappilainen, enkä muuksi muutu, vaikka onkin tullut asuttua jo näiden 24-vuoden aikana Lapissa (Kittilässä ja Rovaniemellä), Pohjanmaalla, Jyväskylässä, Lontoossa, Kanadassa, Etelä-Afrikassa ja nyt Helsingissä.  Olenkin nauranut, että jos asumme pääkaupunkiseudulla vielä, kun Isabella on teini-ikäinen, niin hän varmaa sanoo mulle, että "Älä sit mutsi pliis puhu mitään frendien kuullen, ku sä bamblaat nii daijusti". Ruokakaupassa jotkut pikkupojat naureskeli minulle puhuessani Isabellalle mie ja sie-kieltä ja töissä työkaverit on kauhuissaan, kun tämä hullu lappilainen polkee paukkupakkasillakin pyörällä.  :D
Photobucket 
 Kuvat: Google

I've been working at my new job for over two weeks now. It's nice to notice that I'm getting used to it - slowly adjusting and learning things. Therefore I'm not so exhausted and tired in the evenings and I've got energy to do something else e.g. meet friends, play with Isabella and workout. Workingout also gives me more energy and helps me sleep better, so it increases my strength.

I was also making fun of myself, since I'm living in Helsinki (capital of Finland) now and I'm originally from Lapland (Northern Finland). I'm from the countryside and speak Finnish with strong dialect. :D

0 kommenttia :