lauantai 26. maaliskuuta 2011

Fressi lauantai

Olipa kiva herätä aamulla hyvin nukuttujen yöunien jälkeen levänneenä reippaana uuteen päivään. Kahtena edellisenä perjantaina olen nimittäin ollut juhlimassa ja laittanut nukkumaan tyyliin 5.30 aamulla. Kuuntelen tässä erästä verkkoluentosarjaa, josta on tentti ensi tiistaina. Kohta lähdemme Isabellan kanssa ulkoilemaan ja iltapäivällä olemme menossa kaverini luokse laittamaan ruokaa sekä kyläilemään. Mukava lauantai ja viikonloppu siis on siis menossa.

Eräänä iltana näin Jyväskylästä käymässä ollutta A:ta ja vaihdoimme kuulumisia. Ensin kiertelimme hieman kaupungilla, nämä kuvat ovat Esplanadilta Vanhalta Kauppakujalta. Mie harakkana rakastan kaikkea koristeellista ja Rovaniemellä asuneena taas kaikkia kauniita vanhoja rakennuksia (joita ei Rovaniemeltä Lapin sodan vuoksi löydy yhtään).
PhotobucketPhotobucket

Sen jälkeen menimme Baker'siin Mannerheimintielle istumaan hetkeksi iltaa.
PhotobucketPhotobucket

Olen aiemminkin kertonut, että kun arkena viitenä päivänä viikossa pukeutuu töihin businessmaailmaan sopivasti, niin viikonloppuisin haluan revitellä. Minun tapauksessa se tarkoittaa esimerkiksi farkkuja, lyhyempiä hameiden helmoja ja nahkaa.
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Sekä tekonahkahame että toppi: H&M

It was nice to wake up this morning after a good night sleep feeling rested and full of energy for the brand new day. On two previous Fridays I've been partying and have gone to bed at let's say 5.30 am. Right now I'm listening to virtual lectures, because I have an exam on Tuesday. After some time I'm heading outside to play with Isabella and then on the afternoon we are visiting a friend of mine.

On one evening I met my friend, who lives in Jyväskylä but was visiting Helsinki. We had a lot of catch up to do. I've already told earlier, that since I dress formarly suitable to business world five days a week on weekends I want to be more casual and wild. On my case it mean e.g. jeans, shorter skirts and especially leather.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi."

Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

lyyxem.freehostia.com/teljo.htm

Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia.

Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan.

- Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

lyyxem.freehostia.com/1930.htm

Vuonna 1905 yleistä äänioikeutta vastusti Huusis-lehti. Linkissä Tuulispään pilapiirros.

Piikkilangalla aidattu koulu Espoossa talvella 1908

Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkoitti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.

http://suomenmaa.bravehost.com/

ilonasi kirjoitti...

Tämä on kyllä ehkä yksi mielenkiintoisimmista saamistani kommenteista, mutta kiitos silti tiedosta. Oppia ikä kaikki. :)