torstai 21. heinäkuuta 2011

Palkintopokaali ja tunnustuksia

Sain kesäkuussa tyylikkäältä Business Womanilta - jonka blogi on muuten yksi suosikeistani - palkintopokaalin ja haasteen. Tarkoituksena on ottaa siis palkinto vastaan, tunnustaa 8 ennentunnustamatonta asiaa itsestään ja jakaa palkinto edelleen omille blogiystävilleen.
Photobucket

Olen aiemmin marraskuussa 2009 kertonut yllättäviä faktoja itsestäni ja ne ovat luettavissa täällä. En siis välttämättä keksi yhtä "mehukkaita" paljastuksia enää itsestäni, mutta tässä kuitenkin 8 tunnusta.

1. Politiikka on ollut pienestä pitäen intohimoni, mikä on osaltaan lapsuudenkotini perintöä, jossa käytiin paljon yhteiskunnallisia keskusteluja. Ensimmäisen kerran olin ehdokkaana 19-vuotiaana abiturienttina vuoden 2005 kunnallisvaaleissa Rovaniemellä, minkä seurauksena sain lautakuntapaikan. Sen jälkeen olen ollut ehdolla mm. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa ja Suomen Valtiotieteilijöiden liitto SVAL:n liittohallituksessa, jossa olen varajäsenenä. Muitakin luottamus- ja hallituspaikkoja minulla on, seuraavaksi haluan aktivoitua Nuorkauppakamarissa. Olen harkinnut asettuvani ehdolle seuraaviin kunnallisvaaleihin syksyllä 2012 ja haluan muutenkin jollain tavalla osallistua yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Photobucket

2. Liittyen ensimmäiseen kohtaan; päätin opiskella valtio-oppia pääaineena yliopistossa, koska halusin diplomaatiksi ja myös poliittinen ura kiehtoi. Kuitenkin jo ensimmäisessä maisterin tutkinnossani kauppatieteelliset aineet alkoivat kiehtoa sivuaineopintojen myötä, joten päätin suunnata yksityiselle sektorille töihin ja tehdä siinä sivussa kauppatieteiden maisterin tutkinnon. Tarkoituksena on siten saavuttaa myös ekonomin arvonimi.

Photobucket

3. Opiskelin ensimmäisen maisterin tutkinnon ripeästi: valmistuin 3½-vuodessa, josta olin vuoden äitiyslomalla eli todellisuudessa 2½-vuodessa, jonka ohessa sain lapsen ja työskentelin osa-aikaisesti. Haluan kuitenkin korostaa, että kaikille sama tahti ei välttämättä sovi ja joillakin opintoaloilla se ei ole edes mahdollista, koska kurssit on sidottu tiettyyn suoritusaikaan tai ovat tarjolla vain kerran vuodessa yms. En myöskään kuvittele olevani mikään maailman tehokkain ja nopein opiskelija. Nimittäin itsekin tunnen erään henkilön, joka suoritti yli viisisataa (500!) opintopistettä vuodessa ja teki kaksi erillistä gradua puolen vuoden aikana. Lisäksi tunnen myös toisen henkilön, jolla oli kaksi maisterintutkintoa 23-vuotiaana yms. Kaikki on siis mahdollista, vaikka haluaisi ylläpitää sosiaalista elämäänsä ja harrastaakin, eikä vain opiskella.

Photobucket

4. Olen todella ristiriitainen ihminen. Turkiksia käyttävä kasvissyöjä, vasemmistolaisräppiä kuunteleva kokoomuslainen, kauppatieteitä opiskeleva ja yksityisellä sektorilla tuotepäällikkönä työskentelevä hyvinvointivaltioon uskova sosiaaliliberaali. Pyrin olemaan kaikille ihmisille aina mahdollisimman ystävällinen ja mukava, koska a) se on perusluonteeni ja b) uskon karman lakiin eli niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. Toisaalta suuttuessani olen todella temperamenttinen ja minulla on äärimmäisen terävä kieli, jolla osaan iskeä kipeästi vyönkin alle (tästä en ole mitenkään ylpeä ja pyrin siitä eroon). Olen elämäni aikana itkettänyt esimerkiksi Isabellan isää ja omaa isääni, jotka eivät kumpikaan jäyhinä suomalaismiehinä ole mitään varsinaisia itkijöitä.

5. Olen aika avarakatseinen liberaali, enkä pidä rasismista, syrjinnästä, lokeroinnista tai ennakkoluuloista. Olen myös todella iloinen ja onnellinen, että ystävä- ja tuttavapiiriini kuuluu niin paljon erilaisia ihmisiä, jotka rikastuttavat myös minun elämääni ja ajattelutapaani. On kotiäitejä, uraihmisiä, perheellisiä uraihmisiä, seksuaalivähemmistöjen edustajia, huolettomia ikuisuusopiskelijoita, akateemisia ihmisiä, maanviljelijöitä, ulkomaalaisia, saamelaisia, suomenruotsalaisia, ateisteja, uskovaisia, muslimeja ja vaikka mitä.

Photobucket

6. Tulen poromiessuvusta ja veressäni virtaa myös pari tippaa saamelaisverta. Pienenä kävin myös poroerotuksissa ja suurin herkkuni oli poron kieli. Osaan myös ajaa porolla ja  lapsuudessani minulle vitsailtiin, että pitää sitten isona löytää rikas poromies puolisoksi. Tosin tuohon täytyy todeta, että Suomessa ei juuri enää ole vauraita poromiehiä, vaan niitä täytyisi lähteä etsimään vaikkapa Norjasta. :D

7. Olen syntynyt 6000 asukkaan Tunturi-Lappiin kuuluvassa Kittilässä, mutta elänyt myös elämäni aikana  metropoleissa eli Kanadan Vancouverissa (suurkaupunkin alueella  noin 2,2 miljoonaa asukasta),  Iso-Britannian Lontoossa (suurkaupungissa noin 12 miljoonaa asukasta) ja Etelä-Afrikan Johannesburgissa (suurkaupungissa noin 8 miljoonaa asukasta). Kokemusta löytyy siis pikkupaikkakunnista miljoonakaupunkeihin. Sopeudun helposti paikkoihin, sillä minulle koti on siellä missä on perhe, ystävät ja muut rakkaat ihmiset. 

Photobucket

8. Rakastan hedelmiä, mutta en voi sietää ananasta. Pelkkä haju oksettaa, enkä voi esimerkiksi juoda  edes drinkkiä, jossa on ananasmehua tms. Drinkeistä saankin aasinsillan siihen, että olen aikamoinen juntti, sillä en pidä ollenkaan viineistä. Ihan sama onko puna-, valko-, kuohuviiniä tai aitoa shampanjaa, niin minusta se on pahanmakuista ja yäk. Joissain edustustilaisuuksissa tai juhlissakin kilistelen vain kohteliaasti lasiani ja yritän sitten hankkiutua siitä eroon juomatta. Juntti mikä juntti. :D Niin ja alkoholista puheen ollen, olen tehnyt periaatepäätöksen, että en ikinä juo pisaraakaan alkoholia Isabellan läsnäollessa. Alkoholi on minulle sosiaalinen juhliin kuuluva aikuisten juoma.

Tämä haaste on kiertänyt jo todella monessa blogissa, mutta haastan silti uudet blogituttavuudet eli Elenan, Donnan, Madeleinen, Victorian, Kaitaliinan, Jessican ja Monan. Ehkä joku heistä ei olisi vielä tätä tehnyt tai innostuisi toteuttamaan tämän uudelleen.

I got an award and 'challenge' that I have to reveal 8 surprising facts about myself and my life. Unfortunately it would be too long and take too much time to translate it all, so unfortunately no translation this time. Sorry for the inconvenience! Feel free to use Google translator, even though it's not very good but you might get the general picture.

7 kommenttia :

Donna kirjoitti...

Moi Ilonasi ja kiitos tunnustuksesta! Huh miten mahdankaan keksiä 8 paljastusta itsestäni! Sinun olivat tosi mielenkiintoisia!

Mona kirjoitti...

Kiitos haasteesta!!:)
Oli myös mukava kun löysin samalla blogisi!:)

ilonasi kirjoitti...

Donna: Mukava kuulla, että otat haasteen/tunnuksen vastaan ja höpsis, varmasti sie keksit mielenkiintoisia paljastuksia itsestäsi! :)

ilonasi kirjoitti...

Mona: Kiva, että otat haasteen vastaan. Jään innolla odottamaan, mitä paljastuksia kerrot. Mukava myös, että löysit blogiini ja tervetuloa toistekin. Itsekin löysin sun blogin vasta hiljattain ja tykkään kovasti. :)

pixie kirjoitti...

Wautsi! Aikamoinen nainen olet! :)

Tuttua tuo opiskelun, töiden ja lapsen kanssa tasapainoilu, mutta jostain syystä olen myös saanut asioita aika tehokkaasti tehtyä. Joskus palaset vaan loksahtavat niin näppärästi paikoilleen, jos vaan yhtään viitsii :)

Business Woman kirjoitti...

Mielenkiintoisia tunnustuksia! Minäkin haaveilin diplomaatin urasta ja ensimmäinen työpaikka valmistumisen jälkeen Oslossa tähtäsi diplomaattiuran alkuun. Ei se työ vastannutkaan kaikkia odotuksia, joten se haave jäi ja muita tuli tilalle.

ilonasi kirjoitti...

Pixie: usko pois, että mie osaan (onneksi) myös laiskotella ja ottaa rennosti. :) Ja oon samaa mieltä, että enimmäkseen voi pyörittää monta asiaa yhtä aikaa, jos vain todella haluaa. Sulla on muuten tosi mukava blogi, mie luin sitä yhtenä päivänä tosi kauan.

Business Woman: mielenkiintoista, että siekin halusit aiemmin diplomaatiksi. Itselle kävi samoin, että unelma siitä urasta hiipui. Erityisesti jos perheellisenä miettii sitä työtä, niin ei se nyt niin rapiaa olisi pitemmän päälle.