sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Ihana, kamala viikonloppu ja vaalitoimitsijakokemus

Takana on ihana ja samalla kamala viikonloppu, joka on sisältänyt niin itkua kuin nauruakin.  Sekä näiden lisäksi mm. illallisen Zetorissa, kuntosalitreenin, brunssin Loisteessa, pakkaskävelyn Töölönlahden ympäri, isäni kyläilyn ja nyt vaalivalvojaisten katselua. Näillä eväillä mennään siis kohti uutta viikkoa! :)

Kaiken kaikkiaan tämä koko viikkokin on ollut aika vaihteleva ja vaativa. Isabella on ollut sairaana, mikä on tarkoittanut minulle katkonaisia yöunia ja kasaantuneita töitä, vaikka olenkin hieman etänä yrittänytkin hoitaa työjuttuja mailien, webcastien ja puheluiden muodossa. Lisäksi olen joutunut perumaan kaikkia omia menojani pikkupotilasta hoitaessa, mutta tärkeintä on tietysti Isabellan hyvinvointi ja onneksi flunssasta on selvitty.

Näin vaalipäivänä voisin viimein kertoa presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen vaalitoimitsijakokemuksistani. Olin tosiaan Helsingin kaupungin keskusvaalilautakunnan vaalitoimitsijana eräässä Vuosaaren vaalipiirissä (eivät ilmeisesti olleet löytäneet minulle yhtään kauempaa paikkaa, haha :D), mikä oli todella hieno kokemus. Vieressäni istunut vaalitoimitsija oli kalliolainen rastapää, joka haisi todella voimakkaasti vanhalle viinalle, mutta meillä oli todella mielenkiintoiset poliittiset keskustelut. 
Photobucket

Lisäksi olin todella ylpeä Suomen vapaasta demokrastiasta opastaessani äänestyskäytäntöä maahanmuuttajalle, joka äänesti ensimmäistä kertaa elämässään vapaissa vaaleissa, joissa saa itse valita oman ehdokkaansa. Ilahduttavaa oli myös se, kuinka aktiivisesti nuoret ihmiset kävivät äänestämässä tai se kun, eräs päälle kolmekymppinen pariskunta kertoi äänestävänsä nyt ensimmäistä kertaa elämässään. Tai siis oli hienoa, että he olivat nyt vihdoin ja viimein innostuneet äänestämään päälle 30-vuotiaina. Sen sijaan vähemmän iloinen ja ylpeä olin eräästä äänestäjästä, joka olisi halunnut äänestykoppiin numeroiden lisäksi myös ehdokkaiden valokuvat. Hän ei kuulemma voi nimen perusteella tietää, kuka on kukakin. Mietin siinä vaiheessa, että hei haloo. :D

Vaikka tietysti kaikkia ei kiinnosta politiikka tai yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja se heille sallittakoon. Jokaisella on mahdollisuus ja vapaus äänestää tai olla äänestämättä, mutta itselleni on kunnia-asia käydä kantamassa oma korteni kekoon omalla äänelläni. Oma äänestyksen kohteeni lienee itsestäänselvää (hänestä tuli tänään Suomen uusi presidentti), mutta Pekka Haavisto olisi ollut the next best thing. Olen myös todella iloinen, että Haaviston menestyksen myötä Suomi on toivottavasti ottanut askeleen kohti avoimempaa ja suvaitsevaisempaa yhteiskuntaa.

Näihin mietteisiin päättää vaalitoimitsija Ilona tänä iltana.
Photobucket

Sorry I'm too lazy and tired to do a proper translation today. Let's just summarize that this weekend has been both lovely and horrible and full of both tears and laughter. Hopefully next week will be less of a roller coaster. Today Finland also got new president and I had an honour to be an election officer. I was also extremely proud of Finnish democracy as I instructed voting practices to an immigrant, who voted first time in an open election, in which you can freely choose yourself who you vote. Unfortunately this is not the case everywhere in the world.

0 kommenttia :