tiistai 28. helmikuuta 2012

Jag skrattar idag, kanske gråter jag sen. Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen

Pitäisi olla jo nukkumassa, mutta aloin miettiä kuinka hienosti minulla tällä hetkellä moni asia on vaikeuksista huolimatta. Olen terve 25-vuotias nainen, minulla on ihana 4½-vuotias tytär, rakastava perhe, upeita ystäviä, teen toista maisterin tutkintoa, olen oman alani vakitöissä tuotepäällikkönä, minulla on harrastuksia, ihania ihmisiä ympärillä sekä unelmia ja tavoitteita.

Lisäksi pidän enimmäkseen arjestani. Sunnuntaina nautin rakkaiden ihmisten seurasta, pitkästä lenkistä ulkona auringonpaisteessa, maukkaasta ruoasta, päiväunista, tenttiin lukemisesta junassa ja iltateestä ystävän kanssa. Nyt minulla on taas lapsivapaaviikko menossa eli elän boheemisti kuin sika pellossa: unohdan käydä ruokakaupassa, hillun illat töiden jälkeen siellä sun täällä, enkä ole hetkeen vastuussa kuin itsestäni. Tänäänkin olin pitkän päivän töissä, käytiin syömässä italialaisessa ravintolassa, kuunneltiin jazzia ja pelattiin espanjalaista tequila-juomapeliä. 

Tequilasta tuli mieleen tämä ilta Isabellan ristiäisten aikuisten jatkoilta lokakuulta 2007 Jyväskylästä.
PhotobucketPhotobucket

Ja siitä taas tuli mieleen Isabella, joka on tosiaan jo huikeat 4½-vuotta. Ensimmäisissä blogissani esiintyneissä kuvissa Isabella oli vasta puolitoistavuotias. Niin se aika juoksee.
PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Tämä kuva on otettu tasan kolme vuotta sitten eli 28.2.2009 Jyväskylässä.
Photobucket

"Jag skrattar idag kanske gråter jag sen
Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen
Så jag lever idag, idag, idag
Morgondagen är för långt bort men vi är här idag
Så jag skrattar idag"

 - Ison & Fille: Jag skrattar idag


3 kommenttia :

fcookie kirjoitti...

Miten käytännössä suoritat noita opintoja kauppiksessa kun et käsittääkseni pysty osallistumaan opetukseen ollenkaan? Siis osan varmasti pystyy tekemään ihan tenttimällä mutta mites harkat yms., teetkö ne sitten yksin vai miten? Olen itse ktm Helsingin kauppiksesta ja vähän harkinnut toisen tutkinnon tekemistä ihan toiselta alalta mutta mietin että miten se käytännössä onnistuisi..:)

ilonasi kirjoitti...

Ensinnäkin täytyy miettiä minkälainen toinen tutkinto olisi, tai siis esim. monissa kieli- ja luokanopettajakoulutuksissa yms. vaaditaan läsnäoloa. Eli on aika paljon kiinni opintoalasta voiko sitä suorittaa lähes etänä töiden ohessa vai ei. Vaikkapa joku oikkis on käytännönjärjestelyiden vuoksi sopiva.

Niin ja siis itselläni on ainakin toistaiseksi onnistunut todella hyvin ja kivuttomasti etänä töiden ohessa opiskelu. Teen kaiken mahdollisen mitä voi tentteinä ja/tai opintotehtävillä, esseillä ja caseilla. Harkkatyöt, demot ja ryhmätehtävät teen yleensä ryhmissä sähköpostin välityksellä ja tarvittaessa yksinkin tilanteen vaatiessa.

Lisäksi tärkeintä on mielestäni säilyttää balanssi opintojen, töiden, sosiaalisen elämän ja vapaa-ajan välillä. En mie halua, että elämä on pelkkää opiskelua ja työtä, kyllä muutakin pitää olla. :) Hyvin on siis opiskelu tähän asti sujunut etänä lähiopetukseen osallistumatta, mutta voihan olla, että viimeisen rutistuksen teen sitten joskus opintovapaalla tai lomalla tms. Katson sitten tilanteen kohdatessa. :) On myös tärkeää tehdä itselle jonkinlainen opintosuunnitelma ja aikataulu (joka ei saa olla liian tiukka, koska tarkoitus ei ole saada burnoutia!), että tietää mitä opintoja tekee ja milloin, eikä opiskelu töiden ohessa ole liian epämääräistä haahuilua.

Toivottavasti näistä ympäripyöreistä vinkeistä oli jotain apua ja kysy ihmeessä, jos jokin jäi askarruttamaan. Tsemppiä mahdolliseen toiseen tutkintoon ja kiva kun jätit kommenttia! :)

fcookie kirjoitti...

Ok kiitos vastauksesta. Mietin itsekin, että riippuu tosi paljon koulusta/alasta. Pitääpä mietiskellä vielä asiaa. :)