maanantai 25. maaliskuuta 2013

Illallinen Hangossa ja pieni pääsiäistrulli virpomassa

Viikonloppu oli yksinkertaisesti loistava ja rentouttava! En avannutkaan tietokonetta kertaakaan perjantaina töistä lähdettyäni ennen kuin vasta maanantai-aamuna. Toki sähköpostit, Facebookin ja Twitterin tarkistin reaaliaikaisesti iPhonella, mutta muuten olin nettipimennössä muihin asioihin keskittyen. Niihin muihin asioihin sisältyi mm. rentouttava hotellivisiitti Hankoon, herkullinen illallinen, virkistävä hieronta, ulkoilua aurinkoisessa kevätsäässä ja virpomista pienen pääsiäisnoidan kanssa. Nyt on taas energiaa täynnä ja pääsiäislomakin kulman takana.

Launtaina Hangossa suuntasin illalliselle Origoon, joka tarjoilee maistuvaa lähiruokaa korkeatasoiseen husmanskost tyyliin. Ravintola sijaitsee vanhassa vuonna 1897 rakennetussa makasiinissa Hangon Itäsatamassa. 
 photo origo052011_043_zps58dae26e.jpg photo origo052011_025_zps58ca502d.jpg
Kuvat lainattu.

Alkuruoaksi söin paikallisista sienistä tehtyä suppilovahverokeittoa talon leivällä.
 photo IMG_7162_zps3ab132b2.jpg

Pääruoaksi kasvislasagnea juureshöystöllä.
 photo IMG_7164_zps28555b5e.jpg photo hanko012_zpsffe10100.jpg

Juustoja viikunahilloketteella ja luomuruiskeksillä.
 photo IMG_7166_zps3c86e3df.jpg

Jälkiruoka teki jo aika tiukkaa, mutta osan herkullisesta suklaakakusta jaksoin onneksi syödä, nam.
 photo IMG_7168_zpsa9f88545.jpg photo hanko016_zps2c8835d9.jpg

Eilen Hangosta kotiuduttuani oli virpomisen aika. Viime vuonna virvottiin kotimme lähettyvillä Helsingin Marjaniemessä (asumme siis Roihuvuoressa). Tämä kuva on siis viime vuoden virpomiskerralta 2012.
 photo viliinhki027.jpg

Tänä vuonna taas suunnattiin Tammisaloon, josta sai Marjaniemeäkin paremmat virpomispalkkiot. Samalla tuli ulkoiltua ja oltua sunnuntaikävelyllä.
 photo IMG_7194_zpsbc0c43c1.jpg photo IMG_7197_zps8228547d.jpg photo IMG_7198_zpsa3b4311d.jpg

Saaliiksi pikkutrulli sai 25e ja ison korillisen pääsiäismunia, suklaata ja karkkia. Tuottoisaa tuo pääsiäisnoitana olo. Tässä on siis vain osa virpomispalkkioista. :D
 photo IMG_7204_zpsf05d8c39.jpg

Mukavaa pääsiäisviikkoa kaikille! Itse menen huomenna käräjäoikeuteen vannomaan tuomarinvalani, mutta siitä lisää toiste, sillä nyt on avattava tenttikirjat. Ensi viikon kaksi tenttiä lähevät hurjaa vauhtia. Hieno järjestelmä Handelsbankenilla, tätä tarvitaan lisää!
 photo Sieppaa253_zps318cfaec.jpg 
I kept my computer shut the whole weekend. I only checked e-mails, Twitter and Facebook with iPhone, but othwerise I was offline. Instead I focused on relaxing, had a great hotel getaway trip to Hanko, which is the southest town in Finland, ate a delicious dinner at local Origo restaurant and had a massage. On Sunday after returning home, Isabella and I did an Easter tradition, which is similar to Halloween's Trick or Treat. So week before Easter on Palm Sunday children dress up like Easter witches and go around the neighborhood with decorated  willow branches wishing everyone a nice Easter and getting a little treat for it.Thanks to Isabella, I can experience all these cheerful and childish things again, haha.

4 kommenttia :

Anniina B. kirjoitti...

Olen ehtinyt nyt vain harvoin vilkasemaan blogiasi, mutta aina kun on aikaa ollut, niin olen yrittänyt. Pian tulee taas suht pitkä paussi, mutta nyt kommenttia:

Ihailtavaa todellakin Handelsbankenilta!

Eihän niissä korkeissa manageripalkoissa muuten mitään, mutta jos koko muu työntekijäväki jää täysin ilman edes bonusmaksua, niin se ei kyllä miellytä. Kun kuitenkin joku tietty miljoonia maksava summa laitetaan palkkoihin (yleensä erityisesti johtajien palkkoihin) menemään, niin miksi ei osaa - vaikka sitä suurintakin osaa - sinne johtajille ja loput jaetaan tasan muiden työntekijöiden kanssa. Porschella taitaapi toimia moinen systeemi tai ainakin jotain sinne päin. Tosin hyvinhän Porschella ei tällä hetkellä taida mennä... Sekö se on sitten se kääntöpuoli. Kaipa Porschella on vikaa muuallakin...En ole tarpeeksi perillä kyseisestä yrityksestä.

Onhan se selvää, että kilpailukykyisenä täytyy psysä. Yksi suuri syy miksi Saksalla menee tällä hetkellä hyvin on, että palkat eivät juurikaan ole nousseet. Ero esim. Suomen palkkojen nousuun on HUIMA!

Okei, mutta nyt ei muuta kuin hyvää alkanutta viikkoa sinne ja tsemppiä!

SatuMaria kirjoitti...

Onpas ollut mukava viikonloppuna, makea! Ihanaa nähdä kun aikuinenkin pukeutuu virpomiskierrokselle, suloisia olette tyttäresi kanssa :)

Anonyymi kirjoitti...

25 euroa?? alle kouluikäiselle? virpomalla? huhhuh:D asuuko teillä lähellä noin paljon tuttuja vai kävittekö vieraidenkin ovien takana? meillä on aina ollut periaate, että vain tuttuja (eikä edes mitään moikkaustuttuja vaan kavereita) virvotaan, muuten alkaa maistua kerjäämiseltä. mutta kiva kuulla, että virpominen on yhä voimissaan muuallakin kuin maaseudulla! :)

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Anniina B:

Kiitos, kun jaksat kommentoida kiireidesi keskellä ja tsemppiä sinnekin arjen hulinoihin!

Joo, luulisi, että tuo Handelsbankenin järjestä toisi säästöjä, koska jokainen työntekijä puhaltaa yhteen hiileen "sisäisen yrittäjyyden nimissä" sekä tuon systeemin luulisi sitouttavan työntekijöitä yritykseen pitkäaikaisiksi eli vähentää stay-bonuksien tarvetta ja aivovuotoa muualle.

SatuMaria: Oli kyllä tosi mukava viikonloppu, jota on nyt oikein säpinäviikko arkena mukava muistella. :) Itse asiassa tuo yhteisvirpomiskuva on viime vuodelta 2012, jolloin Isabella pakotti mutkin pukeutumaan pääsiäisnoidaksi. :D Tänä vuonna olin ihan normivaatteissa henkisenä tukena ja seurana.

Mutta se hyvä puoli lapsista on, että pääsee tekemään kaikkea kivaa ja lapsellista lapsen varjolla kuten halailla Muumeja Muumimaailmassa tms. :D

Anonyymi: Joo, oli kyllä melkoinen saalis. :D Suurin osa mun kavereista ja tutuista asuu keskustassa, joten jos me tutuilla vain virvottais, niin voitaisiin käydä meidän kodin lähellä tasan kolmella tutulla.

Eli ihan tuntemattomille siis virvottiin, kuten itsekin olen tehnyt aina lapsena. Ensimmäisenä, kun ovi on avattu Isabella kysyy aluksi "Saako virpoa?" ja sitten joko virvotaan tai ei. :)