tiistai 2. huhtikuuta 2013

Tuomarinvalan vannominen oikeudessa, töitä, tenttiin lukua ja ystävän tapaamista eli päiväni kuvina

Pidin spontaanin blogiloman samalla, kun vietin rentouttavan pääsiäisen mökillä Ikaalisissa. Nyt on taas täynnä virtaa, kun on levännyt, lenkkeillyt päivittäin, lillunut Ikaalisten kylpylässä, ulkoillut, käynyt Ti-Ti Nallen talossa ja Tampereella, saunonut, vieraillut hevostilalla, vesijumppaillut, etsinyt pääsiäispupun piilottamia suklaamunia oikein kartan kanssa sekä viettänyt mökkielämää yhdessä Isabellan ja hänen isovanhempiensa kanssa. Pääsiäisloma teki kyllä hyvää. Tällä viikolla onkin vain kolme päivää töitä, koska torstai-iltana lähdetään Isabellan kanssa pikkuveljelleni kylään Jyväskylään, jossa vietän perjantaina viime kesän 2012 pitämättömän lomapäivän "leppoisasti" kahta tenttiä tehdessäni. :D

Viime viikolla oli erityinen päivä ja koska olette toivoneet lisää "päiväni kuvina"-postauksia, niin tässä on sellainen.  

Aamupalaksi söin ruisleipää ja herkullista maitorahka-mango-vadelma-smoothieta, joilla päivä lähti hyvin käyntiin.
 photo IMG_7263_zps187da37c.jpg

Töissä oli joka tiistaiseen tapaan myyntiraporttien tekoa eli Excelillä ja SAP:lla leikkimistä sekä alkeellista koodausta vlookup:lla ja makroilla. Pikkuveljeni, joka osaa siis oikeasti koodata, räjähtäisi kunnon nauruun, jos kutsuisin makroja ja vlookup:eja oikeaksi koodaukseksi, joten siksi käytänkin termiä "alkeellista". ;D Liikesalaisuussyistä pikselöin kuvankaappaukset.
 photo Capture_zps856f3455.jpg

Iltapäiväksi suuntasin Helsingin käräjäoikeuteen ja koska töissä oli ollut tosi kova kiire, söin nämä lounaaksi Ruoholahden metroasemalta Salmisaareen oikeuteen kävellessäni ravatessani. Kids, don't try this at home, haha.
 photo IMG_7211_zpsefa5c72a.jpg

Ensimmäistä kertaa elämässäni käräjäoikeudessa, mutta täällä tulen ainakin seuraavat neljä vuotta viettämään säännöllisesti aikaa tuomarina.
 photo IMG_7212_zps03dee48a.jpg photo IMG_7216_zps866535ff.jpg

Tuona päivänä oli juhlallinen tuomarinvalan vannominen. Nyt on sitten luvattu toimia rehellisenä tuomarina ilman kavaluutta ja juonia sekä jakaa oikeutta niin köyhälle kuin rikkaallekin. Olen siis käräjäoikeuden maallikkotuomari eli lautamies.
 photo IMG_7217_zps43d9039a.jpg

Tilaisuudessa otettiin myös henkilökorttia varten valokuvat eli tällä pääsee käräjäoikeudessa jonon ja turvatarkastuksen ohi. Kerrankin on jopa sukunimeni kirjoitettu oikein, koska usein sen oikeinkirjoitus näyttää tuottavan ongelmia.
 photo IMG_7231_zpsd14d06bb.jpg

Tuomarinvalan vannomisen jälkeen oli käräjäoikeuden perehdytystilaisuus.
 photo IMG_7223_zps42e7acc5.jpg

Perehdytyksestä kello 17.30 päästessäni, suuntasin Kamppiin tapaamaan ystävääni I:tä. Hänellä oli kuulemma huono hiuspäivä eli häntä emme valitettavasti kuvissa nyt näe. Koska en ollut ehtinyt nauttia kunnon lounasta, oli jo huutava nälkä ja menimmekin Picniciin patonkeille. Samalla tuli päivitettyä uusimmat kuulumiset.
 photo IMG_7224_zpsdf5b63c6.jpg photo IMG_7228_zps41475b3c.jpg

Koska Isabellan kummitäti oli halunnut viettää pikkuneidin kanssa aikaa ja hakenut hänet päiväkodista, ei minulla ollut kiire kotiin, vaan ehdin tavata ystävääni ennen kuin hyppäsin taas metroon ja lähdin kotia kohti.
 photo IMG_7229_zpsf7e43b24.jpg

Kotona Isabellan kummitäti palautti pikkuneidin, jonka kanssa leikimme hetken ennen iltapalaa ja iltasadun lukemista. Tyttäreni nukkumaan menon jälkeen tartuin tenttikirjoihin ja luin tunnin verran perjantain 5.4 olevia tenttejä varten.
 photo IMG_6279_zpsa47ec3b1.jpg

Sen jälkeen pidin rentoutumishetken.  Minulle on tärkeätä, että niinä päivinä kun on paljon menoja ja tekemistä, voin edes pienen hetken vain rauhoittua ja rentoutua esimerkiksi lehtiä lukemalla, puhelinkeskustelulla tai vaikkapa verkossa surffaamalla. En halua mennä esimerkiksi tenttikirjojen parista suoraan nukkumaan, vaan välissä pitää olla pikkutauko.

Normaalisti minulla ei myöskään ole aamuvarhaisesta lähes nukkumaan menoon asti tekemistä, mutta nyt tenttien lähestyessä on päntättävä yritysverotuksen ja vahingonkorvausoikeuden kiemuroita. Energistä tiistain jatkoa kaikille!

Long story short: last Tuesday I captured my day to pictures, so above is my breakfast, work at the office, giving judge oath at the district court, meeting my friend at a cafeteria, taking metro home and stuyding to two up-coming exams. 

I am full of energy after relaxing Easter and I am wishing you too an energetic Tuesday! 

8 kommenttia :

SatuMaria kirjoitti...

Sulla riittää tekemistä kyllä päiviin, epäilen, että saattaisit tarvita enemmänkin tunteja vuorokauteen? :D Mutta onhan se kiva, että saa kokemusta, josta on sitten hyötyä tulevassa työelämässä :)

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Joo, mieluusti SatuMaria ottaisin kyllä muutaman tunnin lisää vuorokauteen. :D Mutta koska 24 tunnilla pitää pärjätä, on opittava tehokkaaksi ja priorisoimaan.

Ja ilman muuta luottamustoimista yms. on hyötyä: oppii uutta, kehittää itseänsä, tutustuu uusiin ihmisiin, verkostoituu, saa arvokkaita kontakteja, voi osallistua yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja olla mukana tekemässä tärkeitä asioita. Ihanaa viikon jatkoa sinulle! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tosiaan sulla toimintaa tuntuu päivissä riittävän, huh itse en ehkä jaksaisi! :D

BTW aivan ihana jakku, juuri tuollaista olen haeskellut! Mistä lienee, vai onko jo vanhempi hankinta?

-Ciara

Anonyymi kirjoitti...

Olisitko ok jos Isabella ei haluaisi lukioon vaan ammattikouluun?

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Ciara, ei munkaan päivät onneks aina ole tuollaista hulabaloota eli kyllä mie välillä vietän ihan rauhallisia koti-iltojakin töiden jälkeen. :)

Mieki tykkään tuosta Chanelmaisesta jakusta hurjasti. Se on H&M:ltä, mut oon tuon ostanut jo vuoden 2010 alussa. Mut muistaakseni Zaralla ja H&M:llä yms. on edelleen vähän tuon mallisia jakkuja myynnissä. Tsemppiä jakun etsintöihin! :)

Anonyymi: On totta, että arvostan koulutusta ja itsensä kehittämistä, mutta en missään nimessä väheksy ammattikouluja. Itse asiassa nykypäivänä monille linjoille on ammattikouluun vaikeampi päästä kuin lukioon!

Isabella saa tottakai tehdä itse omat päätöksensä, mutta kannustaisin häntä valitsemaan vaikka ammattilukion, koska se antaisi eniten mahdollisuuksia tulevaisuutta varten, kun kaikki ovet olisivat avoinna. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mutta voihan nykyisin millä tahansa toisen asteen koulutuksella hakea korkeakouluihin?

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Anonyymi: Olet oikeassa ja mielestäni on tosi hienoa asia, että esim. ammattikoulun jälkeen voi nykyisin opiskella lääkäriksi. Tai siis hienoa, että ysiluokalla tehdyt päätökset eivät vaikuta jatko-opintoihin ja voi oman mieltymyksensä ja intressiensä pohjalta tehdä päätöksiä. :)

Aha kirjoitti...

Moikka Ilona ja Onnittelut lautamiespestistä:)! Helsingin kokoisessa kaupungissa pääsee varmasti tuomitsemaan mielenkiintoisia tapauksia laidasta laitaan :)

Olen itse toiminut aikoinaan lautamiehenä 3 v ja voin kyllä lämpimästi suositella! Erittäin avartava kokemus. Pääsin mukaan vähän "keittiön kautta" kesken kauden, kun edeltäjäni muutti paikkakuntaa.