torstai 20. kesäkuuta 2013

Viisivuotiaalla meikkiä ja oma Flada13-illallisasuni

Nyt alkavat juhannusvapaat! Olen juuri lähdössä uusia bikineitä ostamaan ja alennusmyynnit pikaisesti katsastamaan, minkä jälkeen minut on kutsuttu perhetutulle kylään syömään. Sen jälkeen on tarkoitus vielä käydä salilla ja pakata mökkireissua varten. Huomisaamuna nimittäin lähdemme kaveriporukalla mökille juhannusta viettämään.

Pidemmittä puheitta siis hiljattain otettu illallisasuni, kun olin menossa syömään Flada13-ravintolaan.
 photo IMG_9182_zpsb6427db6.jpg photo IMG_9180_zps3814f704.jpg
Pitsimekko & korkkarit: Nelly, laukku: Louis Vuitton, kello: Dolce & Gabbana
Lace dress & pumps: Nelly, bag: Louis Vuitton, watch: Dolce & Gabbana

Sunnuntaina päiväunilta herätessäni törmäsin hämmentävän näkyyn: pikkusiskoni oli meikannut siskontyttönsä tämän toiveesta. Viisivuotias tyttäreni näytti vieraalta ja oudolta poskipunissaan, kauneuspilkuissaan, luomiväreissään, ripsiväreissään, rajauksissaan ja aurinkopuutereissaan. Apua, ei minun omalla pienellä vauvallani saa olla meikkiä. :D
 photo IMG_9792_zps0bb23a73.jpg photo IMG_9793_zpsee3d8a75.jpg

Olen kirjoittanut aiheesta aiemminkin, mutta tässä vielä pieni kertaus tuosta kirjoituksesta:

Suhtautumiseni lasten pukeutumiseen ja ylipäätänsä laajemmalla tasolla äitiyteen on aika rento, mutta  kuitenkin tiedostava. Minulla ei ole mitään tarvetta pukea lastani esimerkiksi päiväkotiin tai kotipihalle viimeisen päälle huolitellusti, mutta toisaalta juhliin ja kaupungille katson kyllä, että vaatteet ovat edustavat ja somat. Kuitenkin mielestäni pikkulapsia ei pitäisi sekoittaa liiaksi ja liian varhain aikuisten maailmaan, koska sielläkin ehtii seikkailla myöhemmin vuositolkulla.

Julkkismaailmassa surullisen kuuluisa esimerkki on Suri Cruise, joka jo 3-vuotiaana käyttti korkokenkiä ja omisti satojen tuhansien eurojen edestä luksusbrändien vaatteita. Toisaalta esimerkiksi korkokengät ja muut prinsessaleikit ymmärrän kyllä siinä mielessä, että lapsethan aina matkivat vanhempiaan ja erityisesti äitejään sekä imevät ympäristöstä vaikutteita. Itsekin leikin pienenä hienoa rouvaa ja sovittelin äidin vaatteita ja kenkiä - eikä Isabellakaan ole kauas puusta pudonnut. Esimerkiksi tiistaina, kun minulla oli kokousmenoja oli Isabella selostanut lastenvahtina olleelle kaverilleni muotilehden sisältöä: "Tässä on korkokengät, tässä ripsiväri ja tässä poskipunaa." 

Minua tapaus nauratti siitä kuullessani, mutta toisaalta en halua, että Isabella kasvaa liian nopeasti aikuiseksi, ennen kuin on siihen todellisuudessa valmis. Täten en esimerkiksi haluaisi hänen alkavan pukeutua ja meikata kuin teini-ikäinen jo kolmosluokalla, kuten nykymaailmassa jotkut tekevät. En myöskään halua altistaa Isabellaa epärealistisille kauneusihanteille ennen kuin hän ymmärtää todellisuuden ja mainonnan erot. Toisaalta kuitenkaan pumpulissa tai tynnyrissäkään ei voi pahalta maailmalta piilossa kasvattaa, vaikka ehkä haluaisikin. Vanhemmuus ja äitiys ovat välillä aika haastavia.

Apologies, but I have no time for a proper translation today. Midsummer holidays have begun (just arrived home from the office) and I am going to shop to check the sales and buy new bikinis, before visiting our family friend, who has invited for a dinner. After that in the evening I am going to sweat at the gym and pack. As tomorrow morning I am going to a cottage to the countryside with a bunch of friends to celebrate Midsummer. 

On Sunday I woke up from a nap with a weird face in front of me. My sister had put make up to her niece and I wondered where my little baby had gone. :D Seriously speaking I do not want Isabella to grow up too fast and start wearing make up and behaving like a teenager, before she truly is one. In addition I do not want to too early predispose Isabella to unrealistic beauty ideals, before she understand the difference between reality and advertising. Being a mother and parenthood is truly challenging sometimes.

0 kommenttia :