keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kartanonrouvaa leikkimässä Espoon Suvisaariston hylätyllä kummitustalolla

Viime kesänä vierailin ensimmäisen kerran Espoon Suvisaariston aavemaisessa Villa Björkstrand -autiotalossa. Talo on tosin vähättelevä ilmaisu tästä upeasta kartanosta aivan merenrannan lähettyviltä. Siksi onkin todella sääli, että se on jätetty itsekseen rapistumaan ja vanhenemaan vailla ansaitsemaansa huolenpitoa.

Mielikuvitukseni alkoi heti laukata, kun aloin kuvitella millaisia ihmisiä siinä on aiemmin asunut ja mikä syy on johtanut rakennuksen hylkäämiseen joskus.
 photo IMG_2537_zpsdc0d85f2.jpg photo IMG_2551_zpsabd905bb.jpg

Mielikuvituksen laukkauksen lisäksi myös sisäinen lapseni heräsi eli piti vähän leikkiä kartanonrouvaa pikkutytön tavoin. :D
 photo IMG_2540_zpsaef328af.jpg photo IMG_2542_zpsb2c78640.jpg

Kartanonrouvan leikeistä kuitenkin takaisin arkeen, joka on mennyt vauhdilla. On ollut esikoulun vanhempainiltaa, käyty mustikassa, sauvakävelty, töissä on suunniteltu syksyä ja loppuvuotta sekä tänään tarettiin vielä polskia Uimastadionillakin kunnon vesipedon tavoin töiden jälkeen. Lisäksi uuden kodin laitto ja sisustuskin ovat lopulta alkaneet kiinnostaa, kun on ensin koko kesä laukottu paikasta toiseen ja käyty kotona vain kääntymässä tai nukkumassa. Tästä on hyvä jatkaa!

Last summer I visited this abandoned villa in Espoo (part of capital region close to Helsinki). The building is amazingly beautiful, but also spooky because decayed and abandoned. This summer I wanted to see it again and the villa seemed even more beautiful than before. My imagination also started running when I started thinking why it has been abondoned and what kind of people once lived there. 

0 kommenttia :