maanantai 12. syyskuuta 2011

Maanantain työasu ja syksyn opinnot

Uusi viikko ja uudet kujeet. Tänään alkoivat myös syksyn kurssini, eli lähes kahden kuukauden opiskelutauko/-loma on ohi. Olen aiemmin opiskellut varsin ripeällä tahdilla, mutta nyt kokopäivätöiden myötä väljentänyt tahtia. Tavoitteeni ei nimittäin ole päätyä lataamoon burnoutin kanssa alle kolmekymppisenä - eikä tietysti sen jälkeenkään. 

Syksyn kurssilistalla ovat siis:
Wirtschaftsdeutsch (taloussaksaa) 3 op
Business in East and Southeast Asia 7 op
Language and Communication in East and Southeast Asia 6 op
India in World Politics 6 op

sekä mahdollisesti jaksamisen ja ehtimiseen mukaan myös:
Moulding Japanese Society 6 op
Presentation Skills 2 op
ja jompi kumpi näistä kansantaloustieteen / rahoituksen kursseista (Työn taloustiede I 5 op tai Sijoittaminen ja rahoitusvaateiden hinnoittelu 6 op)

Mutta tosiaan nuo neljä ensimmäistä kurssia haluan saada tehdyksi, jotta saan Aasian sivuainekokonaisuuden valmiiksi. Tein ensimmäisen graduni Kiinasta ja edellisessä työssäni suunnittelin erään pk-yrityksen vientiä Japaniin, joten toivon tämän monitieteisen kulttuurihistorian, yhteiskunta-, liiketalous- ja viestintätieteiden sivuaineen vahvistavan entisestään osaamistani. Muutenkin Aasia kiinnostaa minua hyvin paljon ihan jo siitäkin syystä, että siskopuoleni on kiinalais-suomalainen. Puhumattakaan alueella olevista businessmahdollisuuksista!

Huomenna on Helsingfors Svenskspråkiga Högerungdom'in kokous. Äidinkieleni on kyllä suomi, mutta kun puheenjohtajana toimiva tuttuni ehdotti mukaantulemista, totesin että mikä ettei. Olenhan muutenkin ajatellut mennä mukaan kokoomusnuorten toimintaan myös täällä pääkaupunkiseudulla. Sitä paitsi ehkä saan aktivoitua ruotsia sekä solmittua arvokkaita verkostoja. Pakko silti myöntää, että vierastan högerungdom-sanaa, vaikka kokoomuksen jäsenkirjan omistankin. Itse olen enemmän maltillinen sosiaaliliberaali.

Tässä on vielä päivän työasu, jonka jälkeen menen laittamaan pyykit pyörimään ja lukemaan Isabellalle kirjaa. Mukavaa viikkoa kaikille!
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Hame / skirt: Benetton, kauluspaita / blouse: Calvin Klein, silkkihuivi / silk scarf: Kiinasta / from China, avokkaat / pumps: Ellos, kello / watch: Just Cavalli

New week with new winds. Today started my University courses of this autumn, which means that nearly two months study break is over. Previously I've studied at a quick pace, but now as I'm working full-time, I've slowed down a little. Because my goal isn't to have a burnout before I'm thirty - and naturally not after that either.


So on the course menu for this autumn:

Wirtschaftsdeutsch (Business German)
Business in East and Southeast Asia
Language and Communication in East and Southeast Asia
India in World Politics

and possibly if I have time and energy for these too:
Moulding Japanese Society
Presentation Skills
and either a course from economics or finance.

By Christmas I want to finish my minor in Asian studies. I did my first master's thesis of China and on my previous job I planned the export of a Finnish company to Japan, so I hope that this minor subject will  strenghten my knowledge. Also otherwise I'm extremely interested in Asia for example due to my Chinese-Finnish stepsister, not to mention the enourmous business opportunities in Asian region! 

Above is today's work outfit and now I'm going to do laundry and read a book to Isabella. Have a nice week everyone.

4 kommenttia :

Business Woman kirjoitti...

Voi että minä ihailen Sinun eglannin kielen taitoa! Siinä on kyllä jokainen prepositio kohdallaan eikä ilmaisutkaan ole valittu helpoimman kautta. Ihan mielettömän hyvää oppia myös lukijalle.

Kiina-ilmiöstä sen verran, että minun on vaikeaa ymmärtää miksi vanhemmat passittaa lapsensa vaihto-oppilaiksi ja kielikursseille aina vaan englannin kielisiin maihin. Eihän siinä tietenkään ole mitään vikaa, mutta kun englantia tulee muutenkin joka tuutista. Minä ainakin aion kannustaa lapsiani lähtemään kiinankielen teho-opetukseen. Sieltä se maailman talouskasvu tulee ja siellä toimiva paikallisen kielen hallitseva on monta askelta edellä muita. Siinä on Isabellallekin haastetta;)

Anonyymi kirjoitti...

Oikeen hyvää englantia kyllä kirjoitat, en ollenkaan vähättele sitä. Pisti vaan silmään enkunopena edellinen kommentti siitä, miten jokainen prepositio on paikallaan. Itse asiassa juuri ne muutamat harvat virheet, jotka tekstissä oli, olivat juuri prepositiovirheitä. :) Mutta ei viilata turhaan pilkkua. Well written.

ilonasi kirjoitti...

Kiitos teille molemmille mukavista kommenteista. :)

Joo, ihan äkkiseltäänkin katsottuna bongasin muutaman virheen tekstistäni esim. juuri noiden prepositioiden kanssa. Itse asiassa pieni perfektionisti sisälläni nostaa aina päätään tän blogin kanssa, kun ei ole aikaa / energiaa tsekata sekä suomen- että enkunkielisistä teksteistä kielioppia ja kirjoitusvirheitä yms. Yritän siinä vaiheessa aina muistaa, että tämä on vain blogi, jos kyse olisi esim. opinto- tai työjutusta niin en vain kirjoittaisi pikaisesti ja painaisi "julkaise"-nappulaa oikolukematta. :)

Mukavaa viikon jatkoa teille molemmille!

Anonyymi kirjoitti...

Etsin netistä vinkkejä hiuslettikruunun tekemiseen ja törmäsin blogissasi suuren pukeutumisihanteeni Julia Timoshenko -aiheiseen postaukseen! Kiitos siitä :)

En ole aiemmin nähnyt hänestä kuvaa hiukset auki, sekin hauska sattuma. Itsekin olen "Lapin tyär" niinkö sieki, mutta en ainakaan tällä kertaa viitsi linkittää omaa blogiani tähän, se kun on aika intiimi... ;)

Terveisin pyssykylätär