keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Elämysmatka Helsingissä eli Kallion baarikierros, luistelua Jääpuistossa ja muuta elämää

Nyt on luvassa aikamoinen sekametelisoppa-postaus, mutta ei anneta sen häiritä. Lisäksi heti alkuun sellainen disclaimer, että olen nukkunut aivan liian vähän viime yönä eli väsyttää aika lailla sekä vielä pitää tiskata, käydä lenkillä ja postissa, tilata itselle taksi aamuksi lentokentälle sekä pakata työmatkaa varten. Ei mitään tietoa, mitä ihmettä laitan huomisillan työdinnerille päälle. Pitää siis improvisoida. :D

Eilen olin tosiaan tentissä työpäivän päätteeksi. Tiedättekö sen tunteen, kun katsoo tenttipaperia ja huomaa, että kysymykset ja tehtävät ovat todella helppoa lastenleikkiä? Valitettavasti eilen ei ollut sellainen päivä, vaan enemmän sarjastamme "voi itku, en tiedä tai muista näistä mitään!". Eli tärpit eivät tällä kertaa olleet osuneet sinne päinkään. Pää tuntui muutenkin ihan tyhjältä tenttiin lukemisesta ja valmistautumisesta huolimatta. Yhden laskun kohdalla jäädyin ihan täysin, vaikka yritinkin jotain ihmettä siihen laskea.

Aivot tunnetusti käsittelevät asioita öisin, sillä joskus aamuyöllä heräsin yhtäkkiä ja mielessä oli vain yksi asia. "Näinhän se lasku olisi pitänyt laskea, olisihan minä osannut sen". Jälkiviisaus on tunnetusti ärsyttävää, koska sitten alkoi keskellä yötä ottaa päähän, kun olisikin oikeasti osannut, muttei eilen eilen tentissä vain sattunut muistamaan. Argh.

Väsyneistä jaaritteluista siirrytään viime viikkoon, johon mahtui vaikka mitä kivaa. Kuten esimerkiksi Rautatientorin Jääpuistossa luistelua, mikä oli tosi kivaa toimintaa työpäivän jälkeen.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Perjantaina taas oli vuorossa jälleen Helsingin elämysmatkailua. Tällä kertaa ohjelmassa oli boheemin Kallion baarikierros, johon kuuluivat Cafe Talo Hämeentiellä, Ompu Kolmannella linjalla, Abin baari Fleminginkadulla, Roskapankki Helsinginkadulla, Kustaa Vaasa Vaasankadulla ja William K Sörnäisten Kurvissa. Halusin nimenomaan nähdä sekakäyttäjiä ja alkoholisteja pursuilevia sotkuisia räkälöitä, mutta Kallion baarit olivatkin ihmeen siistejä. Tosin hieman nauratti, kun heti Roskapankkiin sisään astuessani joku suomenruotsalainen Inkoosta tuli sanomaan, että näytän aivan yhtä turistilta siellä kun hänkin. Ai, miten niin en näytä kalliolaisten baarien vakikävijältä? :D

Cafe Talon edustalta Hämeentieltä.
Photobucket

Boheemin urbaania sekä ympäristö että ihmiset Cafe Talossa ja Kallio-Hakaniemi-Sörnäinen -akselilla muutenkin.
PhotobucketPhotobucket

Kallion baareista mieleen Jyväskylän Vakiopaine, jonka elämysretkestä olen myös tehnyt esittelyn. Nämä kuvat ovat pahamaineisesta Kustaa Vaasasta Vaasankadulta. Näyttääkö tämä muka sekakäyttäjiä ja alkoholisteja täynnä olevalta räkälältä? Mielestäni enemmänkin nuoria ihmisiä täynnä olevalta tunnelmalliselta istuskelubaarilta.
PhotobucketPhotobucket

Tunnelmavalaistuksessa utelias Kallion kierroksen tutkimusmatkailija.
Photobucket

Vakavasti puhuen minusta on kivaa käydä erilaisissa paikoissa ja Kallion baarit olivat mukavaa vaihtelua ainaisen keskustan sijasta. Muutenkin elämässä on hienointa sen monimuotoisuus ja uusien kokemuksien hankkiminen. Olen aiemminkin elämysmatkailut Helsingissä muun muassa Kontufesteillä pahamaineisessa Kontulan lähiössä ja kaikki elämysmatkat ovat avanneet silmiäni entistä enemmän.

Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

Long story short: I'm having a busy week as yesterday for example I had an exam after work and early tomorrow morning I'm flying to Copenhagen, Denmark for a business trip. I should still go for a run, visit post office, order a taxi to pick me up tomorrow morning to the airport, pack and figure out what to wear tomorrow at a work dinner. So I better get going, but above are some pictures from my last week. I went ice skating in the centre of Helsinki and on Friday night I did an exploration bar tour to Kallio, which is this kind of urban and bohemian part of Helsinki little like Camden in London. Have a nice week everyone!

7 kommenttia :

fcookie kirjoitti...

Asuin jonkin aikaa vaasiksella ja täytyy sanoa että en kyllä vapaaehtoisesti sinne enää palaa..:D Naisena ei niin kivaa aluetta asustella.

ilonasi kirjoitti...

Uskon, että Vaasankatu ei välttämättä ole naiselle se ykkösasuinpaikka, koska sen verran hurjia tarinoita olen itsekin menosta siellä kuullut... :)

Anonyymi kirjoitti...

Et ilmeisesti ollut tietoinen, että Cafe Talo, Ompu, William K ja jossain määrin myös Kustaa Vaasa ovat Kallion alueella sieltä trendikkäimmästä ja rauhallisimmasta päästä? Kustaa Vaasasta ei pahamaineista saa tekemälläkään, maineikkaan kylläkin.

Ei ihme jos oli rauhallista ja siistiä, kun menit kyseisen alueen siisteimpiin paikkoihin (pois lukien Abin baari ja Roskapankki). Kyllä ne nipat ja densot vähän muissa Kallion kuppiloissa yleensä istuvat.

Ihan kiva juttu silti, ei siinä mitään. :)

ilonasi kirjoitti...

Kiitos kommentistasi. :) Olin liikkeellä ihmisen kanssa, joka on asunut Kalliossa lähemmäs 10vuotta, joten hän tietänee kyllä paikat. Tarkoitus oli kierrellä mahdollisimman monenlaisissa paikoissa (Ompuhan esimerkiksi lähentelee jo "hipsteribaaria", kun taas Abin baari on vähän rujompi).

Sen sijaan tuosta Kustaa Vaasasta meille sanoi joku paikallinen hieman rappioromanttisen tyylinen ihminen (näin nätisti sanottuna) Roskapankissa, että Kustaa Vaasa on ahdistava paikka sekakäyttäjiä. Sen takia olin yllättynyt kuinka tunnelmallinen paikka se oli. :)

Joka tapauksessa kiitos kommentistasi ja mukavaa kesää!

Ps. Missä ne nipata ja densot sitten oikein hengaa? Täytyy tehdä elämysmatka sinne. :D

Anonyymi kirjoitti...

Heh, Kustaa Vaasa on kyllä ollut niin pitkään kuin minä olen täällä asunut (lähemmäs kymmenen vuotta) naapuribaarejaan rauhallisempi, koska Kustaa Vaasassa hinnatkin ovat korkeammat. Lieköhän kyseinen herrasmies sekoittanut siinä vieressä oleviin B12:een ja Kultaiseen Palmuun, jotka ovat selkeästi nuhjuisempia paikkoja?

Varmaan varmin tapa bongailla niitä nipoja ja densoja ja nähdä vanhaa Kalliota, joka katoaa koko ajan, on käydä baareissa tai vaikkapa vaan jäädä esim. Hesarille istuskelemaan ihan minä tahansa muuna viikonpäivänä kuin perjantaina tai lauantaina.

Viikonloppuisin täällä on niin paljon teitä "elämäntapamatkailijoita", perusbilettäjiä, korkeakouluopiskelijoita jne., että eiväthän ne kantapeikot silloin edes lähde liikkeelle. Hyvä esimerkki on mainitsemasi Ompu. Arkisin siellä istuu edelleen perusdenoja, mutta iltaisin tulevat ne paksusankahipsterit, joita ei kestä kukaan. :)

Lähde vaikka näistä baareista liikkeelle: Las Vegas, Saloon Arizona, B12, Kurvitar, Siima Baari, Viva la Vida ja Kurjen Lento. Eivätköhän nuokin ole muutaman vuoden päästä jo muuttuneet, kun espoolaiset elämysmatkailijat ja Kallion lukion hipsterit valloittavat ne.

On muuten outo keskustelunaihe, mutta joskus täytyy olla. :D

Hyvää loppukesää!

T. Sama anonyymi kuin aiemmin

Anonyymi kirjoitti...

Moni näistä baareista ei sijaitse Kalliossa. Kandeis ehkä kysyä alkuasukkaalta.

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Anonyymi yllä: Kiitos kommentistasi. :) Kallio, Hakaniemi, Vallila, Sörnäinen, Harju jne. kuka näitä laskee. Itse asiassa isommassa perspektiivissä (Suomi kun on niin pieni maa) Helsinki, Tuusula, Nurmijärvi, Espoo, Kauniainen ja Vantaakin ovat kaikki yhtä ja samaa aluetta.

Hyvää uutta vuotta jo etukäteen ja jätähän toistekin kommenttia, jos tänne eksyt! :)