torstai 21. kesäkuuta 2012

Boombox Festival Suvilahdessa ja jatkot Kallion Heinähatussa

Viime viikonloppuna järjestettiin Helsingin Suvilahdessa ensimmäistä kertaa urbaani Boombox-festivaali, jossa esiintyi yli 30 suomalaista rap- ja reggaemusiikin huippunimeä. Sain tapahtumaan kutsuvierasliput itselleni ja yhdelle avecille, joten lähdimme erään ystäväni kanssa innolla fiilistelemään keikkoja ja aurinkoista kesää. Esiintyjiä oli Cheekista, Stigiin, Jätkäjätkiin, JVG:hen, Uniikkiin, Palefaceen, Redramaan ja Fintelligensiin, mutta myös undergroundimpaa kuten Steen1, Julma Henri, Petos ja Eevil Stöö. Eli vähän jokaiselle jotakin. 

Fintelligens esiintymässä
Photobucket

Photobucket

Ihanainen festariseurani C, joka on kahden pienen lapsen äiti ja ensimmäistä kertaa juhlimassa yli vuoteen! Olikin kunnia viedä C tuulettumaan ja rentoutumaan normaalien leikkipuistotreffien ja lastenkutsujen sijasta.
Photobucket
Photobucket

Suomessa on niin pitkä ja kylmä talvi, minkä vuoksi kaikki kesätapahtumat ovat todella tärkeitä. Ihmiset heräävät eloon oikein kunnolla valon ja lämmön myötä.
Photobucket

Suomalainen voittaa aina. :D
Photobucket

Miljöötä Suvilahdessa festarialueella.
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Stig ja DJPP esiintymässä
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Bongasin Stigin keikkayleisön joukosta kaksikon, jotka preppy-tyylissään erottuivat muusta festivaalikansasta. Olikin pakko käydä kysymässä miten he olivat päätyneet tapahtumaan. He kertoivat olevansa todellista old school-porukkaa, sillä ovat kuunnelleet hip hopia Run DMC:n myötä vuodesta 1984 eli ajalta ennen syntymääni. Kuinka hienoa!
Photobucket

Äidit heittäytyivät vapaalle urbaaneilla festareilla.
Photobucket

Nämä(kin) äidit riehaantuivat Cheekin keikalla. :D
Photobucket
PhotobucketPhotobucket

Cheek on Suomen taloudellisesti menestynein rap-artisti, joka tunnetaan äveriäästä elämäntyylistään. Herralla oli keikalla päällä Louis Vuittonin t-paita. En edes tiennyt Louis Vuittonin valmistavan t-paitoja.
Photobucket

Nuorempana olin tiukempi siitä, että en kuunnellut "kaupallista mainstream räppiä". Nykyisin voi onneksi kuunnella mitä haluaa ilman nipotuksia ja löysinkin itseni Cheekin keikalta aivan fiiliksissä.
Photobucket

Nopsajalasta ja Junosta koostuvan Elokuun keikalla.
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Kiitos Boomboxin järjestäjille kutsusta ja lipuista, nautin täysillä!
Photobucket

Viralliset jatkot pidettiin Virgin Oilissa, mutta me päätettiin jäädä Sörnäinen-Kallio-alueelle, kun siellä kerrankin satuttiin olemaan. Ensin istuskeltiin Katri Valan puistossa Sörnäisessä Camillan ja Caritan kanssa.
PhotobucketPhotobucket

Puistoilun jälkeen suunnattiin Vaasankadulle Heinähattuun, joka on kuulemma rockväen suosima. Väite osui oikeaksi, sillä siellä oli juhlimassa Tehosekoittimen Otto. Itse olin nyt toista kertaa baarissa Kalliossa, mikä on mukavaa vaihtelua ainaisen keskustassa juhlimisen sijasta. Minulla oli Heinähatussa myös poliittiset debatit vassarihipsteri-hippien kanssa uudet ajatukset ovat aina tervetulleita. Olin takuulla baarin ainoa kokoomuslainen. :D
Photobucket

Kiitos vielä C:lle todella mukavasta illasta. <3
Photobucket

Tässä on Boombox-festivaaleista video, jossa vilahtaa myös lahjakas graffititaiteilijakaverini.


Mukavaa juhannusta kaikille jo etukäteen! Muistakaa, että Suomi on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia ja ihmisiä, joten pitäkäähän silmät auki ja mieli avoinna.

Last weekend I was invited to an urban music festival Boombox. I truly enjoyed both the atmosphere and gigs as one can see from the picrures above. One may also watch a great video of the festival. Have a nice weekend everyone and remember that world is full of interesting events and people, so keep your mind and eyes open. 

I spoted from the audience two men, who stood out from the hip hop-festival crowd with their sleek preppy-style. I just couldn't help myself but had to go and ask how they had ended up to the event. They told that they are true old shcool-people as they have been listening to hip hop ever since 1984 and Run DMC. So before I was even born, how cool is that? 

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

TEHOSEKOITTIMEN OTTO <3

ilonasi kirjoitti...

Heinähattu taitaa olla Tehosekoittimen Oton vakipaikka, koska olin nyt lauantaina toista kertaa elämässäni Heinähatussa ja Tehosekoittimen Otto oli taas siellä! :D

Kiitos kommentistasi ja mukavaa elokuun jatkoa.