tiistai 10. marraskuuta 2009

Vastauksia kysymyksiin osa II

Nyt vuorossa vastauksia kysymyksiin osa II

Tällä kertaa visuaalisena kuvituksena on Madonnan kuvia W-magazinesta. Ne ovat muistuttamassa, että elämässä pitää olla myös glamouria sekä pitää osata rikkoa rajoja ja shokeeratakin välillä. Yksinkertaisesti kulkea omia polkujaan elämässä.

Mitä meikkejä käytät arkimeikissäsi? Entä bilettäessä?
Arjessa: ripsiväri, poskipuna, aurinkopuuteri, meikkivoide, luomiväri, valokynä ja huulirasva/kiilto. Toivottavasti en unohtanut mitään. Bilettäessä luomiväriä enemmän / eri väristä, eyelineria/kajalia ja usein myös huultenrajauskynää ja huulipunaa.

Millä perusteella valitset meikkituotteesi ja onko sulla joitain luottotuotteita, mitä et koskaan vaihtaisi?
Rehellisesti käsi sydämellä: hinnan mukaan. :D Sen lisäksi on kiva käyttää esim. tuotteita, joita ei ole testattu eläinkokeilla. Luottotuotteita, ainakin Cliniquen silmänympärysvoide ja Dermosilin Cleaning Mousse-puhdistusvaahto ovat hyviä. Meikkituotteista jos pitäisi valita kaksi, niin ripsiväristä (merkillä ei ole niin väriä, esim. Rimmelin halpisripsarit ovat mielestäni parempia kuin monet Lancomen, Helena Rubinsteinin yms. kalliimpien merkkien ripsarit) ja poskipunasta en voisi luopua ikinä!

madonna Pictures, Images and Photos

Vaihteleeko meikkisi asujen mukaan vai mennäänkö hyväksi havaitulla perussetillä?
Pakko myöntää, että olen jotenkin jumittunut aikalailla perussettiin, joka syntyy n. 10 minuutissa. Ennen kokeilin paljon enemmän erilaisia meikkejä ja värejä, nykyisin harvemmin.

Madonna rides again Pictures, Images and Photos

Mikä on lempivärisi?
Punainen.

Mihin väriin mieluiten pukeudut?
Punainen ja musta. Melkein kaikki käy, mutta jotenkin sinistä väriä vierastan, mutta yritän pikkuhiljaa siedätyshoitona totutella siihenkin. Tykkään, että asussani on aina jokin värikäs yksityiskohta, esim. muuten mustaa ja seassa keltaista, punaista, violettia...

Monetko housut,hameet,laukut ja kengät omistat? (:
Apua, mikä kysymys. :D Lupaan palata asiaan, kun olen jossain vaiheessa ehtinyt/jaksanut laskea nuo.

Lempiruokasi?
Kasvispasta parmesan-juustolla tai joku tulinen ja mausteinen intialainen kasvisruoka. Rakastan parmesan-, feta- ja mozzarellajuustoruokia.

17. Madonna W-Magazine March 2oo9 Pictures, Images and Photos

Olet usein sanonut, että huomaat itsessäsi oikeistolais (vai kokoomuslais? kuinka vaan, lähes sama asia) piirteitä. Sanot sen kuitenkin hieman häpeillen/vähätellen asiaa. Miksi?
Kuten aiemmin kerroin, niin määrittelisin itseni sosiaaliliberaaliksi. En suinkaan häpeile tai vähättele puoluekantaani, mutta aiemmin en ollut aivan varma siitä. Pitkän pohdinnan päätteeksi seison ylpeänä selkäsuorassa kokoomuksen riveissä. Tämä vähättely/häpeily-mielikuva on voinut syntyä, siitä että se on vähän sisäpiirin vitsi. Aiemmin ollessani nuori, naiivi ja idealistinen vihreä minua aina luultiin kokoomuslaiseksi, koska kuulemma näytän siltä. Naureskelinkin siis, että näytän kai pikkuporvarilta ja nyt en enää pelkästään näytä siltä, vaan olen myös kokoomuslainen. :D Lisää vitsistä ja näkemyksistäni voit lukea täältä ja täältä.

20. Madonna W-Magazine March 2oo9 Pictures, Images and Photos

Onko sinulla jotain kikkoja (muuta kuin työnteko opiskelujen ohessa), miten rahat saisi riittämään vähän shoppailuihinkin?
Syö opiskelijaruokalassa PALJON, ettei heti ole kotona taas nälkä, osta ruokakaupasta halpismerkkejä kuten Pirkkaa, Eldoradoa ja Rainbowta ja tee itse ruoka mahdollisimman usein. Suosi shoppailussa kirppareita sekä alennusmyyntejä. Harkitse ja mieti tarvitko tosiaan jonkun tuotteen ja suorita hintavertailuja. Myy tarpeettomat vaatteet, esineet yms. Huutonetissä tai kirppareilla.

Panostatko itse laatuun vai määrään?
Vaatteiden merkkien perusteella voisi sanoa, että määrään. :D Mutta kyllä kaikissa kalleimmissa jutuissa, elektroniikassa ja kodinkoneissa yms. maksan mieluummin laadusta. Mutta kyllä vaatteissakin yritän katsoa, että tuote on laadukas: langat ja saumat ei repsota yms.

Onko merkillä sinulle (mitään) väliä?
Ei mitenkään kauheasti, vaikka silti pakko myöntää että joissakin asioissa olen mainonnan ja mielikuvien uhri eli maksan brändistä. Mutta mikään ”arkivaatteiden” suhteen en ole merkkifriikki, mutta esim. urheilussa sekä Isabellan kengissä ja talvihaalareissa suosin laadukkaita merkkituotteita.

Oletko huomannut eroja laadukkaiden ja halpismerkkien välillä?
En oikeastaan. En ymmärrä tätä halpismerkkien dissausta vaatteissa, koska mulla on kyllä aina kestäny kaikki samalla lailla. Tosin kuten aiemmin sanoin, niin tarkistan kyllä aina saumat ja langat yms. ennen ostamista.

Missä menee sulla yläräjä hinnassa esim. kenkien/ farkkujen kohdalla?
Ei oikeastaan ole ylärajaa, eli enimmäkseen suosin suht edullisia, mutta jos johonkin todella ihastun ja haluan sen, niin sitten ostan (lähes) hinnasta riippumatta. Kalliimmat farkut on jotain parinsadan Guessin, Fornarinan, Tommy Hilfigerin yms. farkkuja, mutta enemmän tykkään esim. Dieseleistä. Kengissä kalleimmat on varmaan jotkut 150e saappaat tjn.

14. Madonna W-Magazine March 2oo9 Pictures, Images and Photos

Onko nykyinen hiusvärisi omasi vai värjäiletkö? Vaihtuuko hiusvärisi esim. vuodenaikojen mukaan?
Mun oma hiusväri on myös luonnostaa vaalea, mutta tämän hetkinen on purkista peräisin. Ehkä hieman vaihtelee hiusväri, niin että kesällä suosii vaaleampaa ja talvella tummempaa.

Entä kuka on tyylillisesti noin muuten sun idoli?
Kohtalokkaat ja klassiset kaunokaiset eli todelliset femme fatale-ranskattaret Brigitte Bardot ja Catherine Deneuve. Täältä lisää heistä.

Osaatko nimetä Suomesta ketään, jonka tyyliä ihannoisit?
Eija-Riitta Korhola on mielestäni todella kaunis, älykäs, määrätietoinen, tyylikäs ja upea nainen. Juuri tuollainen mie haluaisin olla vanhempana: ikääntyä arvokkaasti, mutta silti olla chic ja elegantti. Karita Tykkä (entinen Tuomola) täyttää myös nämä kriteetit.

Tunnut usein tapaavan kavereitasi, onko Isabella aina mukanasi ja miten kaverit siihen suhtautuu?
Isabella on lähes aina - poikkeuksia ja iltamenoja lukuunottamatta - mukana. Kaverit suhtautuu siihen todella hyvin, vaikka nykyisin ei ole samanlaista enää kuin silloin kun Bella oli ihan pieni vauva ja vain nukkui, eikä siis juossut energisenä ympäri kahvilaa kuten nyt. :D Äitiyslomalla oli niin kivaa notkua kahviloissa juoruamassa kaiket päivät, kun neiti vauvana vain nukkui ja söi.

Lapsiperheen ja äidin pitää mielestäni nähdä paljon ihmisiä ja liikkua, eikä hautautua kotiin neljän seinän sisään. Silti en ole mikään ”lapsi-kantoliinassa/rattaissa-festareille”-äiti, sillä on paikkoja mihin lapsi ei mielestäni sovi. Itse en esimerkiksi halua, että Isabellan täytyy ikinä nähdä mua humalassa.

Madonna e Jesus Luz na W Magazine Pictures, Images and Photos

Oletko vuosien varrella ollut erinäköinen, kokeillut eri lookeja paljonkin? Oletko aina ollut blondi?
En todellakaan ole aina ollut pitkähiuksinen blondi. Vuosien varrella mulla on ollut mm. aivan lyhyt poikatukka, polkka, pikimustat hiukset, violetit (!) hiukset, punaiset hiukset jne.

Myös tyylini on vaihdellut runsaasti ja minulla on ollut erilaisia elämänvaiheita. Yhessä vaiheessa esim. olin todellinen ekohippi: KAIKKI vaatteet oli mummolan vinteiltä ja kirppareilta, kannoin Peace-merkin korua kaulassa ja keräsin kaikenlaisiin vetoomuksiin ja adresseihin ihmisoikeuksien ja eläintenoikeuksien puolesta nimiä. Sit yhessä vaiheessa mie kuuntelin vain reggaeta, luin Bob Marleyn elämänkertoja, rastafarismista ja haaveilin muuttavani Babylonia pakoon Jamaikalle. Sit mie oon myös jossain vaiheessa ollu innostunu hindulaisuudesta (mun Intia-reissujen jälkeen) ja miettiny liittyväni Hare Krishna-liikkeeseen. Mie oon ollu kyllä ihan hihhuli joskus. :D haha

Oletko luonnostasi noin hoikka?
Mie oon ollu aina aikalailla samankokoinen, joten olen varmaan. :) Pyrin syömään mahdollisimman terveellisesti (esim. täysjyvä/tummaa pastaa tai riisiä, kuitupitoista leipää, paljon kasviksia jne), mutta rakastan myös herkkuja ja syön pizzan nopeammin kuin mun kaveripojat.

Madonna e Jesus Luz na W Magazine Pictures, Images and Photos

Mitä kieliä puhut? Mitä haluaisit osata puhua?
Suomen lisäksi enkkua, ruotsia, saksa on vähän ruosteessa, mutta silläkin tulen toimeen, ranskalla selviän arjessa ja lisäksi osaan espanjan ja venäjän perusteet. Haluaisin, että ranska, venäjä ja espanja olisivat yhtä sujuvia kuin enkun ja ruotsin taitoni.

Etkö ole vielä pintaliidosta ja ulkokultaisuudesta eroon päässyt?
Mielestäni mie oon aika kaukana pintaliidosta, mieti nyt nuori 23-vuotias yh-äiti-opiskelija. Eikö se nyt, jos joku oo säälittävää köyhää rupusakkia? ;) haha Peace and love vaan sullekki!

Madonna e Jesus Luz na W Magazine Pictures, Images and Photos

Paljonko kulutat yleensä päivittäin shoppailuun?
Piisandluv myös sulle! Loppuosaa kommentistani en viitsinyt laittaa, kun se ei ollut kysymystä/asiaa. Yhteiskuntakriitikki kannattaa osoittaa mun sijasta jonnekin muualle, kuten kunnallispolitiikkaan tai vaikka lähteä barrikadeille!

Niin ja en shoppaile päivittäin, tai edes viikottain. :)

Onko vaikeaa asua kaksin pienen lapsen kanssa, kun sun vanhemmatkin asuvat Lapissa asti?
Onhan se välillä aika haastavaa, mutta mulla on onneksi mahtava tukiverkosto takana tukena ja apuna. <3 apua="" asennekysymyksi="" asenteesta="" asuisivat="" bellan="" br="" helpompaa="" is="" isabellan="" ja="" jos="" kaikki="" kii.="" kuinka="" kun="" kyll="" lill="" m="" miettii="" mutta="" my="" n="" niin="" nojata="" nvanhemmat="" olisi="" omat="" on="" osata="" ovat="" p="" paikkakunnalla.="" paljon="" pit="" pyyt="" rj="" s="" samalla="" se="" silti="" sit="" tai="" tt="" tukijoukkoihin.="" v="">
Asuuko Isabellan isä samalla paikkakunnalla tai lähellä? Näkevätkö usein?
Tämä menee liikaa yksityiselämän puolelle ja sitä paitsi haluan suojella hänen yksityisyyttään, mutta todettakoon että ei enää asu samalla paikkakunnalla. Isä ja tytär ovat kyllä tekemissä ja rakastavat molemmat toisiaan valtavasti.

Millaisena näkisit elämäsi kymmenen vuoden kuluttua? :) Mm. missä luulet asuvasi, mitä teet elämässäsi ja millaisessa elämäntilanteessa silloin elät. :)
Tämän hetkisten tavoitteideni ja haaveideni perusteella olen toivottavasti haastavassa ja antoisassa asemassa työelämässä esimies- tai johtotehtävissä sekä edennyt urallani. Tottakai olisi mukava olla naimisissa ja vauvakuumeisena haaveilen myös useammasta lapsesta. Mutta elämästä ei ikinä tiedä, voihan olla, että kymmenessä vuodessa haaveet ja tavoitteet ovat muutuneet täysin, jolloin olenkin hypännyt oravanpyörästä ja elän ekohippinä jossain Intiassa. :D

Miten laitat hiuksiasi päivittäin?
Hävettää myöntää, mutta olen maailman laiskin hiustenlaittaja. Föönäyksellä ja hiustenharjauksella mennään useimmiten.

Kuinka usein värjäät/leikkaat hiuksiasi?
Lue edellinen vastaus, eli laiskimus olen. Värjään ehkä joku 5 krt vuodessa ja leikkaan pari-kolme kertaa vuodessa: lähinnä kerrostetaan ja leikataan kuivat hapsulatvat. Aiemmin, kun kaksi ystävääni opiskelivat Jyväskylässä parturikampaajiksi, niin olin jatkuvasti hius- ja juhlakampausmallina, jolloin väri ja mallitkin vaihtuivat aika usein.

Madonna e Jesus Luz na W Magazine Pictures, Images and Photos

Onko tyttärelläsi joku kehitysvamma, kun hän näyttää hieman Down-lapselta? Onko hän aivan normaalissa kehitystahdissa muiden ikästensä kanssa?
Tämän(kin) kysymyksen keskellä mietin, että on sittenkin tainnut muutama ei-niin-älykäs lukija blogiini eksyä. ;) Voi vain pohtia, että minkälaiset ihmiset kirjoittavat tälläistä anonyymina nettiin? Itse kysymykseen vastatakseni: tyttärelläni ei ole kehitysvammaa ja täysin normaalissa kehitystahdissa hän on muiden ikäistensä kanssa –joissakin asioissa jopa edellä ikäistensä kehitystä.

Vaikka Isabella olisi kolmijalkainen kyklooppi, kehitysvammainen tai sairas, niin mitä sitten? Parasta, mitä mulle on ikinä tapahtunut hän silti olisi ja kovin rakas. <3 br="">
*

Siinäpä ne nyt olivat. Kysymyksenne ovat saaneet vastaukset.

21 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Aika hassua alkaa haukkumaan kyselijää tyhmäksi... Onhan tytölläsi melkoisen persoonalliset kasvot, eikä kysymyksestä mitään negatiivista sävyä kyllä huomaa. Liekö tuonkin kysymyksen olisi voinut skipata. :)

Anonyymi kirjoitti...

Täh? Ihan ihme tuo viimeinen kysymys. Minusta hän näyttää aivan tavalliselta suloiselta lapselta :)

Anonyymi kirjoitti...

Ostatko itse Isabellan laadukkaat kengät ja talvihaalarit? Muistaakseni joskus kirjoitit, ettet ole ostanut hänelle kuin yhden paidan uutena.

Anonyymi kirjoitti...

Jep, tuo viimeinen kysymys oli täysin asiaton. Kysyjä ilmeisesti joko todella nuori (=epäkypsä) tai todella julma. Huh huijaa...

Anonyymi kirjoitti...

uskomattoman typeriä kysymyksiä muutama! Ei tässä viimeisen kysymyksen tapauksessa tarvitse enää "haukkua tyhmäksi", sehän on suorastaan imartelua tuo tyhmittely tässä tapauksessa.. Itse käyttäisin kyllä huomattavasti voimakkaampia nimityksiä, mutta onneksi sulla on sentään hyvät hermot ;)

Isabella on harvinaisen kaunis lapsi suurine silmineen ja vaaleini hiuksineen. Ihmisten kateus on vain niin rajatonta, ettei edes pieni lapsi siltä säästy näemmä.

Anonyymi kirjoitti...

voi jestas on törkee tuo viimenen kysymys! ei kyllä näytä isabella mitenkään vammaselta,vaan sulonen nätti pieni neiti on.

Sunshe kirjoitti...

Huh, miten sinulta kysytäänkin näin paljon negatiivista tai jätetään ajattelemattomia kommentteja Isabellaa ja sua koskien. Oot kyllä jaksanut pitää lippua korkealla ja olla välittämättä inhottavista kommenteista. Olihan tuolla toki hyviä ja mukaviakin kysymyksiä :)

Minulle ainakin on käynyt selväksi, että olet melkoisen onnellinen lapsen äiti, jolla on suloinen tytär. Ja ainiin, myöhäisonnittelut työpaikasta!

j.vee kirjoitti...

Voi jumaliste mulla meni viimesetkin fiilikset bloggaamisesta ton vikan kysymyksen perusteella. Siis ei voi olla totta.

Ilosempiin asioihin: tulin lukemaan pitkästä aikaa sun blogia ja pitääkin lukea heti siihen asti, mihin viimeksi jäin! :) Toivottavasti kaikki hyvin sulla ja Bellalla, täällä menee hyvin paitsi saikku päällä neljä päivää vielä.

Hali! <3

amf8 kirjoitti...

Hei! Oon taas uudelleen alkanut seurailmaan blogiasi kun tuolla tietyllä foorumilla pyöriminen on jäänyt vähemmälle. Ihana kuulla sun ja Isben kuulumisia! :) Ja fiksusti vastailet ja kiva että jos kerta haluat pitää jotkut asiat ihan henkilökohtaisina et niistä sitten vihjaile ja vedät rajan siihen mitä kerrot ja mitä et. Mutta myös että osaat kertoa sun ja Isben kuulumisia silti kattavasti! :)

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
ilonasi kirjoitti...

Anonyymi: En haukkunut lukijaa tyhmäksi. :) Tuolla ei-niin-älykkäällä viittaan itse kyselypostauksen kirjoitukseeni:
"Varaan itselleni oikeuden karsia kysymysten joukosta älyttömimmät pois. Onneksi siihen ei ole tarvetta, koska blogini lukijoiden joukossa on vain älykkäitä ihmisiä, eikö niin? ;)"
( http://ilonasi.blogspot.com/2009/10/questions-answered-here.html )

Mielestäni kysymys ei ollut neutraali, eikä varsinkaan asiallinen. Ei tietysti voi olettaa, että kaikki tietäisivät mikä on hienotunteista ja mikä ei, mutta peruskäytössäännöillä pääsee jo pitkälle. :)

Anonyymi: Olen samaa mieltä, vaikka tietysti mie oon subjektiivinen. :)

Anonyymi: Itse asiassa nyt kun aloin miettimään, niin olen ostanut Bellalle UUTENA kaupasta sen mainitsemani paidan lisäksi, tarhatossut, talvipipon, hanskat ja sadevaatteita. Second handina kirppareilta ja huuto.netistä sitten muutakin. En ole tilivelvollinen menoistani ja kuluistani kenellekään, mikä olisi hyvä muistaa. :) Tänä vuonna esim. Isabellan isovanhemmat ostivat neidille synttärilahjaksi ReimaTec-talvihaalarin ja Viking Goretex-talvikengät.

Seuraavat 2 anonyymia: Niimpä! Mie oon ihan samaa mieltä. Täytyy vain muistaa, että tuo mielestäni kertoo paljon ihmisestä. :)

Sunshe: Voi kiitos sinullekin kommentista ja työonnitteluista. :) Tuli hyvä mieli.

ilonasi kirjoitti...

J.vee: ihana kuulla susta pitkästä aikaa. <3

Joo, kun harrastaa bloggaamista, niin saa lukea aika kröhöm mielenkiintosia kommentteja. Voi vain pohtia millaista elämää joku elää, kun pitää tulla mollaan ja kirjoittaan kaikenmaailman "rakentavia kritiikkejä" anonyymina nettiin. :D

Ihana kuulla, et sulla on kaikki siellä hyvin! Toiv parannut pian. Ilmottelethan kun oot tulossa jklään ens kerran? Ois tosi kiva taas nähä ja kuulla kuulemisia.

Amf8: Hei tyttö!!! <3

Mie en aluksi tajunnukkaa kuka sie oot. Mite sie voit ja mitä kuuluu?

Ja joo, tää blogi on julkinen ja kenen tahansa luettavissa, joten oon vetäny tiukan rajan etten kerro liian henkilökohtasuuksia. :)

Kiva, kun jätit kommenttia ja tervetuloa toistekin lukemaan!

Anonyymi:

Kiitos minun asenne- ja luonneanalyyseistasi. :) On todella hienoa huomata, että olen niin informatiivinen, että minulle tuntematon (?) ihminen kykenee muodostamaan veden pitävät syväanalyysit mielipiteistäni ja asenteistani. Hienoa, vau!

Minua voi aivan rauhassa arvostella, haukkua tai mitä vain, mutta se että jokin ihminen ulottaa asiattomuutensa minun ulkopuolelleni esimerkiksi 2-vuotiaaseen viattomaan pikkulapseen on jotain uskomatonta. Ajattelin vakaasti aiemmin, että en koskaan poistaisi blogistani yhtään ainoata kommenttia, mutta tänään huomasin että se on mahdotonta.

Eli Isabellaan (tai kenen tahaansa muuhun kuin minuun) liittyvät asiattomat kommentit tullaan jatkossa poistamaan. Kommentin kirjoittaja voisi mennä tutkailemaan itseään yhtä tarkasti peilistä ja miettiä, miten itseään ihmisenä kehittäisi. Paljon nimittäin riittää työsarkaa, mutta annan vinkin: aloita käytössääntöjen opettelulla. :)

Kaikkea hyvää!

ixdu kirjoitti...

Kauheeta, mulle tuli niiin paha mieli tosta viimesestä kysymyksestä!! :(

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
ilonasi kirjoitti...

Ixdu: Joo, niimpä. :(

Anonyymi: Mielestäni käytössääntöihin ja hyviin tapoihin kuuluu hienotunteisuus ja toisten huomioiminen. Niihin ei siis kuulu toisten yksityiselämään puuttuminen. Minulle on ainakin itsestäänselvyys etten utele tai kysele muilta -erityisesti tuntemattomilta ihmisiltä- esimerkiksi terveydentilasta, seksielämästä tai sairauksista yms.

Koska sie et selvästikkään ymmärrä kantaani, niin keskustelu ja argumentointi on hedelmätöntä. Asia on loppuunkäsitelty. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vammaisuus ei ole sairaus, ja on harmi jos ajattelet niin.

ilonasi kirjoitti...

Anonyymi:

Missä kohtaa olen sanonut, että (kehitys-) tai muu vammaisuus olisi sairaus?

Lue yllä oleva tekstini, varmuuden vuoksi laitan sen myös tähän:

"Mielestäni käytössääntöihin ja hyviin tapoihin kuuluu hienotunteisuus ja toisten huomioiminen. Niihin ei siis kuulu toisten yksityiselämään puuttuminen. Minulle on ainakin itsestäänselvyys etten utele tai kysele muilta -erityisesti tuntemattomilta ihmisiltä- esimerkiksi terveydentilasta, seksielämästä tai sairauksista yms."

Nyt ei ole kyse asenteestani sairauksiin tai kehitys- tai muihin vammoihin, vaan siitä, että mielestäni hyviin käytöstapohin ei kuulu muiden yksityisasioihin puuttuminen.

Väännän nyt rautalangasta: minua loukkaa ja häiritsee sekä koen todella asiattomana, että joku ihminen kehtaa edes kysyä ja puuttua toisten ihmisten yksityiselämään. Se on asiatonta - ei se, että jonkun mielestäni tyttäreni näyttää Down-lapselta. Jokaisella on oikeus subjektiiviseen mielipiteeseensä. :)

Anonyymi kirjoitti...

"Minulle on ainakin itsestäänselvyys etten utele tai kysele muilta -erityisesti tuntemattomilta ihmisiltä- esimerkiksi terveydentilasta, seksielämästä tai sairauksista yms"
Tuo viittaisi siihen, että kyselyni Isabellan vammaisuudesta olisi jotenkin liittynyt terveydentilaan, seksielämään tai sairauteen.

Ja jos sinua loukkaa se, että joku kyselee yksityiselämästä, niin miksi juuri tämä vammaisuuskysymys sai paput ja herneet nenään, kun kyselyt suhteehtasi lapsen isään (mikä mielestäni on paljon henkilökohtaisempaa kuin toisen ihmisen vammaisuus) eivät saaneet. Tämän takia en ymmärrä sinun hermostustasi juuri tässä asiassa.
Miten kysymys vammaisuudesta olisi millään asteella henkilökohtaisempi kysymys, kuin kysymys suhteestasi lapsen isään, ja etenkin teidän eroanne koskeva kysymys?

Kaikilla oli oikeus kysyä mitä vain, kuten sinulla oli oikeus poistaa haluamasi kysymykset. En vain ymmärrä miksi poistaisit näin neutraalin kysymyksen verrattuna joihinkin minun mielestäni täysin asiattomiin.

ilonasi kirjoitti...

Anonyymi:

Kuten jo yllä totesin, niin asia on loppuunkäsitelty. Keskustelumme on hedelmätöntä, koska joko olet täysin eri aaltopituuksilla kanssani tai sitten et vain halua ymmärtää argumentointiani. :)

Et halua nähdä metsää puilta, mikä ilmenee hyvin seuraavassa:

Mie kirjoitin:

"Minulle on ainakin itsestäänselvyys etten utele tai kysele muilta
-erityisesti tuntemattomilta ihmisiltä- esimerkiksi terveydentilasta,
seksielämästä tai sairauksista yms"

Johon sie vastasit:

”Tuo viittaisi siihen, että kyselyni Isabellan vammaisuudesta olisi
jotenkin liittynyt terveydentilaan, seksielämään tai sairauteen.”

Ymmärrät ystävärakas varmasti sosiaali- ja terveysalan ammattilaisena (?), että vaikka vammaisuus ei sairaus olekaan, niin se liittyy kuitenkin olennaisesti terveydentilaan? Mulle ainakin se on päivänselvä asia, vaikka maallikko olenkin. :)

Yllä olevasta esimerkki kuvaa niin olennaisesti hedelmätöntä keskustelua, jota ei ole järkevää jatkaa. Sitä paitsi minulla on muutakin tekemistä, kuten töitä ja gradun kirjoittamista. Hauskaa päivän jatkoa ja viikonloppua siis!

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Postauksen mielenkiintoisinta antia varmaan lopulta oli tämä Down kysymyksestä johtanut keskustelu. Toisaalta, netissä usein blogeissa tuohon tyyliin asetetut kysymykset on tarkoitettu loukkauksiksi mutta toisaalta taas, reagtiokin oli aika liioiteltu eikä Ilonan perustelut minusta täysin selittäneet reagtiota.

No joo, yhen laista sossupokea kai tämäkin. Pääasia että itse lapsi ei näitä joudu seuraamaan. Oman riskinsä jo sinäänsä julkaista lapsensa kuvia julkisesti. Minusta se on kyllä kiva, mutta itse en julkaise ikinä omien lapsieni kuvia julkisesti vaikka toisten muksuista on kiva netissäkin katsoa kuvia. Isabellakin on niin hurjan sievä likka.