tiistai 8. joulukuuta 2009

Joulujuhlaa 2009

Minulle on kertynyt iso kasa kuvia koneelle, joita en tunnu missään välissä ehtivän esitellä. Uusi bannerikin blogiin olisi kiva tehdä jossain vaiheessa, koska tämän hetkinen on kovin kesäinen. En kuitenkaan halua ottaa blogista - jonka on tarkoitus olla minulle rentouttava harrastus ja vapaa-ajan viettotapa- stressiä, sillä sitä näyttää olevan muutenkin ilmassa.

Kävin nimittäin eilen rutiinitarkastuksessa hammaslääkärissä YTHS:llä. Minulla ei ole ikinä ollut yhtään reikää suussa ja nyt ajattelin, että onkohan tullut reikä, kun hammas on ollut kipeänä. No, ei ollut onneksi vieläkään sitä ihka ensimmäistä reikää suuhuni tullut. Sen sijaan sain kuulla, että narskuttelen öisin hampaita ja se johtuu yleensä stressistä. Onhan tämä elämä lähiaikoina ollut aika haipakkaa ja kiirettä pitänyt, mutta että stressiä? Elimistölläni sitä näyttää ilmeisesti ainakin olevan, mikä sitten purkautuu öisin hampaiden narskutteluun.

Sain siis purukumin käyttökiellon, suun ja leuan venytysjumppaohjeet sekä hammaslääkäriajan ensi vuodelle muotin tekemiseen, jos tilanne ei ole ennen sitä helpottanut.

Photobucket
 (Onneksi omasta öisin pidettävästä muotistani ei sentään löydy kuvan mukaista rautaosioita)

Lähipiiri on tiedustellut joululahjatoiveitani, enkä ole oikein keksinyt mitään. Nyt kiitos stressin ja hampaideni tarvitsen öisin pidettävän muovimuotin. Mutta hei, onhan se aika hienoa satsata arviolta 150 - 200e laadukkaaseen ja yksilöllisesti minulle tehtyyn mittatilausmuottiin, jolla sitten voin suojata hampaitani öisin narskuttelulta. Jee!


Koska teitä varmaan ei kiinnosta lukea hampaiden stressistäni yhtään enempää, esittelen teille muutaman kuvan viime viikolta Isabellan päiväkodin joulujuhlista. Itse juhla pidettiin ulkona, jossa oli paljon kaikkea katseltavaa ja ihmeteltävää. Joulupukkikin oli kerennyt paikalle, mutta sitä tyydyimme ihastelemaan Isabellan pyynnöstä vähän kauempaa. Pukki oli kuitenkin vähän jännittävä.

Image and video hosting by TinyPic

Nähtiin Joulupukin lisäksi myös Joulumuori ja Lucia-neito!
Image and video hosting by TinyPic

Isabella esitteli kameralle kukkuu-piiloleikkiä.
Image and video hosting by TinyPic

Kukkuu-leikki taisikin olla neidin teema poseerauksen suhteen, sillä sama meno jatkui myös kummitädin sylissä.
Image and video hosting by TinyPic

Vähän ehti myös hymyillä, mutta vain vähän.
Image and video hosting by TinyPic

  Palaillaan taas myöhemmin. Nyt jatkan minkäs muun kuin gradun tekoa ja illalla on eräs kokous. Onneksi pian pääsee joululomailemaan!

3 kommenttia :

ixdu kirjoitti...

mäkin narskuttelen nykyään öisin hampaita ja välillä särkee aamusin sen takia ihan JUMALATTOMASTI päätä!! Mun pitäis varmaan hommaa noi muotit, jospa ne auttais.. :/

Anonyymi kirjoitti...

Käsittääkseni ton hinta on Rovaniemellä ennemminkin 100-150 euroa. Kannattaa varmaan tehdä hintavertailua tulisiko järkevämmäksi teettää kun on täällä reissussa.

Itselläni on juuri sama ongelma, johon sisältyy myös niskakipua ja päänsärkyä. Mutta että pitäis purkasta luopua? Mikäs siinä on syynä selittikö ne?

ilonasi kirjoitti...

Ixdu: Voi ei, en oo siis ainut. Nyt ku oon jutellu ihmisten kans, nii tuntuu että aika yleistäki tuo narskuttelu on. :(

Anonyymi: Joo meän äiti oli heti sillee, et "miepä soitan mun ystävän miehelle, ku se on erikoishammasteknikko, jos sitä kautta sais halvemmalla" jne. :D

Katellaan siis, jos sais järkättyä aikataulut sopiviksi. Mut kyllä tuo aika kallis tikki silti on, ku itse muotin hinnan päälle tulee vielä "mittojen otto"- sekä sovitus yms. hammaslääkäriajat. Mut on se parempi vaihtoehto kuin se, että hampaat kuluu narskuttelun seurauksena.

Purkasta sano sen takia, että ku muutenki suu on kovalla koetuksella ku ei saa levätä öisin, nii turhaa "jäystämistä" ja pureskelua pitäs välttää. Kuluttaa kai hampaita ja rasittaa lihaksia entisestään.

Tosta päänsärystä tuli mieleen, et mullaki on viime aikoina särkeny päätä (mitä ei siis yleensä tapahu). Johtuukoha seki narkuttelusta? :(

Aijoksie ite hommata tollaset muotit tai onko sulla jo sellaset? Heh, kunnon hammasnarkusttelu-keskustelu menossa.