torstai 17. joulukuuta 2009

Joulumarkkinat ja lahjamietteitä

Koska tällä viikolla en ole tehnyt oikeastaan paljon muuta kuin hytissyt paukkupakkasissa (esimerkiksi tänä aamuna -26 astetta!) ja kirjoittanut graduani, niin voisin kertoa parin viikonlopun takaisista joulumarkkinoista. Vierailimme siellä Jyväskylään käymään tulleiden Isabellan isänäidin ja isänisän kanssa.

Markkinat järjestettiin Jyväskylän Paviljongissa ja siellä oli yli 300 myyntikojua. Niin ja Joulupukki, josta Isabella hehkutti koko päivän. Tosin kun viimein parin tunnin kiertelyn ja katselun jälkeen Pukin väkijoukon tungoksesta bongasimme, niin pikkuneiti menikin ihan paniikkiin, takertui kaulaani tiukasti kuin koala ja oli hädissään. Joulupukki olikin pelottava, vaikka toisaalta niin kovin kiinnostava Bellan mielestä. Voi toista! Saa nähdä miten käy jouluaattoiltana. Nähdäänköhän encore viime vuodesta, jolloin Isabella huusi kuin palosireeni koko ajan kuin Joulupukki jakoi lahjoja. :D

Joulumarkkinoilla kojuja kiertelemässä istahdettiin hetkeksi.
Photobucket

Mie tosin näytän siltä, että olen joulumarkkinoiden sijaan luullut olevani salilla tekemässä käsidippejä tai jotain. :D haha
Photobucket

Isabella onkimassa mummin kanssa.
Photobucket

Neiti sai hienosti kaloja pyydistettyä.
Photobucket

Joulumarkkinoilla mie olin liikkeellä Villin Lännen-cowboyhengessä - stetson vain puuttui!
Photobucket

Photobucket

Mekko: Gina Tricot / kirppis
Cowboy-tyyliset nahkabootsisaappaat: Click Shoes

*

Joululahjat ovat näinä aikoina kaikkien huulilla ja niistä puheen ollen, arvatkaa kenellä on vielä lähes kaikki jouluahjat hankkimatta? En mie tietysti yhtään viime tippaan jätä asioita, onhan tässä nyt vielä viikko aattoon! Viime vuonna keksin niin hyvän lahjaidean, että tekisi mieli toistaa sitä. Siihen kuului eettinen lahja ja Isabellan 1-vuotiskuva kehystettynä. Tämän saivat siis neidin mummot ja papat.  Kannustaisinkin kaikkia miettiämään eettisiä lahjoja vaihtoehtona perinteiselle lahjalle, joka on valitettavan usein turhaa krääsää!

Photobucket

Esimerkiksi lukutaito, opettaja kuukaudeksi tai vuodeksi, turvallinen synnytys tai puhdas vesi ovat meille normaalia arkipäivää, mutta köyhemmissä maissa lahjasi on mittaamattoman arvokas. Eettisiä lahjoja voi hankkia ainakin näiltä sivuilta: Suomen pakolaisavun Parempi lahja, Kirkon ulkomaanavun Toisenlainen lahja ja World Visionin Lahjaksi lehmä-palveluista.

Onko muilla kokemusta eettisistä lahjoista? Mie ainakin suosittelen lämpimästi.

Photobucket

0 kommenttia :