sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Oi Suomi, katso, sinun päiväs' koittaa!

Mie en ole mikään yltiöisänmaallinen ja moni voisikin sanoa, että patriotismi on minusta kaukana. Silti olen aina ulkomailla asuessanikin kertonut rinta rottingilla olevani suomalainen ja yrittänyt pitää Suomi-neidon hyvää mainetta yllä.

Photobucket


Pienestä pitäen jokaiseen itsenäisyyspäivään on olennaisesti kuulunut tämä sävellys, joka saa kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitäni.


Jottei menisi liian vakavaksi, niin siirrytään kevyempään viihdepuoleen.

Itsenäisyypäivään kuuluvat oleellisesti myös Linnan Juhlat. Itse odotan eniten näkeväni PMMP:n tyttöjen asut. Lehtitietojen mukaan molemmilla tulee olemaan jalassa Minna Parikan kengät ja Paulan puvun on suunnittellut Tiia Vanhatapio.

Pidän PMMP:n musiikista, mutta myös Paulan ja Miran rajoja rikkovasta elämänasenteesta ja tyylistä. Se on kokeilevaa, iloista ja energistä, eivätkä nämä tytöt takuulla kangistu kaavoihin! Minusta on hienoa, että Suomessakin uskalletaan irrotella ja ravistella perinteisiä stereotypioita.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

  Ilman näitä moderneja Suomi-neitoja olisi maamme paljon harmaampi paikka!

*

Itse olen viettänyt lapsivapaata-viikonloppuani aika työn- ja opiskelun täyteisissä merkeissä. Perjantaina laadin töihin erästä isoa selvitysesitystä monen monta tuntia, jonka jälkeen illalla kävin kaverini kanssa muutamalla drinkillä kuulumisia vaihtamassa. Olin kuitenkin niin väsynyt, että kotiuduin aikaisin. Eilinen taas meni gradun ja leffan parissa ja tänään juhlistan itsenäisyyspäiväämme menemällä hienosti ravintolaan syömään. Niin ja tietysti katsomalla illalla Linnan Juhlia! Ravintolareissua ja muuta ennen täytyy kuitenkin työstää vielä hieman gradua - voi sitten sen jälkeen juhlia 92-vuotiasta Suomi-neitoa hyvällä omatunnolla. :)

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Voisitko vielä kertoa miten hait kauppatieteitä lukemaan tässä vaiheessa vuotta? Tietääkseni mitkään kauppatieteiden haut eivät ole tähän aikaan vuodesta, mutta mielelläni kuulisin jos joku "salareitti" onkin olemassa. :)

ilonasi kirjoitti...

Anonyymi:

Hei, anteeksi en ole vielä ehtinyt kommenttiisi vastaamaan. Emmie mitään "salareittiä" pitkin menny, vaan ainakin Jyväskylän ja Vaasan yliopistoihin oli kauppatieden maisteri-linjalle nyt syksylläkin haku. Vaasaan en tosin hakenut. :)

Ja toki esim. avoimen yliopiston, ammattikorkeakoulu- tai kandidaatin papereilla oleva suoraan maisteriohjelmaan tapahtuva haku on käsittääkseni ympärivuoden (tai ainakin ei pelkästään keväällä). Lisäksi vielä, jos on cumu joistain kauppatieteistä (esim. kansis, markkinointi, laskis, johtaminen) valmiina, niin voi hakea suoraan sisään kauppatieteisiin ilman pääsykoetta.

Selitän varmaa tosi monimutkasesti. :D