maanantai 23. elokuuta 2010

Muumimaailma, Naantali ja Turku-retki päivä 1

Teimme reilu pari viikkoa sitten puoli Suomea kattavan roadtripin, jossa pysähdyspisteinä toimivat Turku, Naantali, Tampere ja Isabellan mummola Pohjanmaalla. Tärkein etappi meille oli kuitenkin ehdottomasti Muumimaailma, jossa vierailimme molemmat Bellan kanssa ensimmäistä kertaa. 

Rehellisyyden nimissä on paljastettava, että en tiedä kumpi meistä oli innostuneempi. Katsokaa nyt tuolla on Muumitalo taustalla!
Photobucket

Miehän olen siis sitä ikäpolvea, joka tapittanut Muumeja lähes koko ikänsä. Ensin itse lapsena, sitten 1997 syntyneen pikkusiskoni lapsenvahtina ja nyt Isben kanssa ajoittain.
Photobucket

Ensimmäisenä päivänä ei ehditty kiertämään Muumimaailmassa kuin vähän aikaa, mutta seuraavana päivänä tuli sitten seikkailtua siellä koko päivä. Ehdin kuitenkin heti ensimmäisellä kerralla kokeilemaan muun muassa Papan hattua. 
Photobucket

Nyt minua melkein alkaa hävettää, mutta kuten kuvista huomaa, niin mie olin aivan yhtä jännittynyt ja riemastunut Muumeista kun Isabellakin. Toisaalta minulla oli sentäs lapsi mukana. Siellä kierteli nimittäin paljon ikäisiäni ja vanhempiakin japanilaisia Muumifaneja, jotka olivat tulleet ihan aikuisporukalla Japanista saakka ihailemaan paikkaa. :D
Photobucket

Isabella laivassa.
Photobucket

Tämä on mielestäni ihana kuva. <3
Photobucket

Neiti kävi tutustumassa poliisimestarin työtiloihin ja vankityrmään, jolloin ilmeet olivat totisia.
PhotobucketPhotobucket

Välillä piti saada vähän energiaa ja herkutella - lomalla kun kerta oltiin.
Photobucket

Nam, oli hyvää pehmistä ja järkyttävän paljon kastiketta ja strösseleitä.
Photobucket

Näkymää Naantaliin päin Muumimaailmasta lähdettäessä.
Photobucket

Mie jotenkin niin tykkään rannikkoseuduista ja merestä.
Photobucket

Joskus mie haluaisin myös kokeilla purjehtimista. En siis mitään kolme viikkoa keskellä valtamerta, vaan enemmän sellaista pari-kolme päivää leppoisaa ja rentoa menoa hyvässä seurassa rentoutuen (eli laiskotellen). Mielikuvani purjehtimisesta ovat varmaan turhan ruusuiset. :D
Photobucket

Asuna toimi kirppismekko, joka on osaltansa edistänyt huomattavasti sinisen värin siedätyshoitoani.
Photobucket

Meidän retkemme oli täynnä ohjelmaa ja ehdimme tekemään vaikka mitä päivien aikana, joten illalla hotellilla Turun keskustassa väsytti jo kovasti.
Photobucket

Roadtripin ja Muumimaailman loput kuvat tulevat myöhemmin tällä viikolla. Heh, kuulostan ihan joulukalenterilta.

0 kommenttia :