lauantai 28. elokuuta 2010

Viimeinkin kysymyksenne saavat vastaukset, osa I

Tässä nyt tulee ensimmäinen osio vastauksia esittämiinne kysymyksiin. Täytyy sanoa, että kysyitte kyllä todella vaikeita ja mielenkiintoisia asioita - minulla on fiksuja lukijoita! :) Nyt tulee tälläisiä yleisiä kysymyksiä ja ensi kerralla sitten enemmän sellaisia miettimistä vaativia. Kuvituksena aina yhtä hellyyttäviä Anne Geddesin valokuvia. Aiempien kysymysten vastauksia vuoden takaa voitte lukea täältä ja täältä.

Kuinka usein hyökkäät blindeja vastaan buttonista?
Mie pelailen nettipokeria hyvin vaihtelevalla aikataululla, viimeksi pari-kolme päivää sitten ja välillä   on       pitkiä taukoja etten pelaa ollenkaan. Haluan kuitenkin korostaa, että en todellakaan ole mikään pro tai pokeriguru. Pelaan aika pienissä pöydissä ja pienillä panoksilla ihan harrastus- ja ajanvietteenä. Yleensä pelaan Texas Hold ’Emia, koska mielestäni Omahassa jää liikaa sattuman varaan. Tosin viime aikoina olen innostunut juuri Omahasta. Pokerissa minua kiehtoo taktikointi, todennäköisyyksien mietintä (mistään matemaattisesta laskemista ei sentään voida puhua ;) ) ja psykologinen bluffaus. Siis, että esimerkiksi panostat vaikka kädessä ei olekaan oikeastaan mitään, jolloin ”pelotat” toiset foldaamaan.

Photobucket
  
Ihan mielenkiinnosta kysyisin, että miten pystyt käymään jumpissa ym. yksinhuoltajana? Tuleeko kotiisi aina joku lastenhoitaja vai? 
Mie en ole ilmeisesti muistanut tarpeeksi hehkuttaa SATS:n loistavaa lapsiparkkijärjestelmää! Eli ma-pe klo 16-20 on auki lapsiparkki, jossa on lastenhoitaja paikalla ja saa itse mennä treenaamaan salille tai ryhmätunnille jumppaan/spinningiin yms. korkeintaan 1½ tunniksi. Mielelläni maksan 55 euroa kuussa siitä, että pääsen laadukkaalle salille treenaamaan, saan lapsenvahdin liikkumisen ajaksi ja SATS:n loistava sijainti keskustassa on myös mahtavaa, koska ei ole pitkä matka kotoa hikoilemaan.
  
Mitkä ovat "luottovaatteitasi"? Mitkä ovat siis vaatekaappisi peruspilareita?
Erilaiset ja väriset kauluspaidat / paitapuserot, jakut, kotelomekot, kynähameet, kapeat pillifarkut, suorat mustat housut ja näyttävät mekot juhla-asuiksi. Noita ainakin taitaa eniten olla vaatekaapissa. Apua, kuulostampa mie tosi jäykältä täti-ihmiseltä luottovaatteideni perusteella. :D Tykkään pukeutua naisellisesti ja rakastan kaikkea eleganttia ja näyttävää ripauksella rentoa asennetta. Tyylini kulmakivistä ja peruspilareista olen kertonut enemmän täällä.

Photobucket

Tykkäätkö leipoa tai laittaa ruokaa? Jos, niin mitä? :)
Mulla menee leipomis- ja ruoanlaittoinnostukset tosi kausiluontoisesti. Eli välillä innostun kokkaileen ja kokeileen kaikenlaista ja sitten taas on kausia, jolloin laittaa vain pikaisesti valmistuvaa ruokaa. Mie tykkään leipoa esimerkiksi sämpylöitä ja kuivakakkuja (Tiikerikakkuja yms). Ruoanlaitossa laitan kasvissyöjänä (tosin Isbelle teen yleensä liha/kana/kalaruokaa) mahdollisimman proteiinipitoista kuten tofupihvejä, soijarouhemakaronilaatikkoa tai linssi-, papu- ja fetaruokia.

Minua kiinnostaa tietää oletko osa-aikaisessa työssä vai auttavatko esimerkiksi vanhempasi sinua taloudellisesti?
Vanhempani eivät todellakaan auta minua taloudellisesti! Päinvastoin mie olen lainannut äidilleni joskus rahaa. Mie olen ollut ensimmäisen kerran töissä viitosluokalla eli 11-vuotiaana ja muuttanut kotoa 17-vuotiaana. Olen koko opiskeluajan tehnyt osa-aikaisesti töitä (pitkään kahta työtä yhtä aikaa). Kun nyt keväällä määräaikainen oman alan työsopimukseni päättyi, niin tein tietoisen päätöksen siitä, että en mene kesäksi maisterin papereilla ”hanttihommiin” (vaikka toki kaikkia töitä arvostankin suuresti!). Olen siis kesän elänyt säästöillä, opiskellut ja nostanut opintotukea sekä etsinyt koulustani vastaavaa työtä. 

Harrastan myös pienimuotoista sijoittamista, joten rahastojen ja osakkeiden tuotot ovat tuoneet pienen lisänsä myös. Mie olen tarkahko raha-asioistani ja elän melko säästäväisesti (en sentään askeettisesti).  Minulla ei ole autoa, vaan pyöräilen ja kävelen kaikkialle, en polta, en ramppaa baareissa viikottain, ostan suurimman osan vaatteistani kierrätettyinä tai alennusmyynneistä yms. Filosofiani on, että elän suht säästäväisesti, jotta voin halutessani ostaa (lähes) mitä haluan ja käyttää rahani todella mukaviin asioihin.

Photobucket

Millaisia kirjoja luet?
Mie olin enemmin varsinainen lukutoukka, joka luki esimerkiksi lapsena silloin ilmestyneet kaikki yli 100 Neiti Etsivää ja aina oli monta kirjaa kesken. :D Yhteen aikaan taas luin järkyttävän paljon runoja kuten Edith Södergrania, Saima Harmajaa, Tommy Tabermania ja Uuno Kailasta. Nykyisin vapaa-ajan lukeminen on vähentynyt, kun tuntuu että opiskellessa saa päntätä tiiliskivikirjoja niin paljon. Mutta tykkään lukea koskettavia, herätteleviä kirjoja ja yhteiskuntakriittisiäkin, jotka saavat pohtimaan ja ajattelemaan asioita. Elämänkerrat on myös kivoja. Lempikirjani on ehdottomasti Anja Snellmanin (silloisen Kaurasen) Sonja O kävi täällä.

Mikä on tyttäresi lempipuuhaa?
Isbe tykkää hirmuisesti käydä leikkipuistoissa ja keinumassa (kuten varmaan kaikki pikkulapset), kuunnella musiikkia, rakentaa palikoilla ja erityisesti maalaaminen / piirtäminen /  muovailuvahalla muovailu on neidin lempipuuhaa.

Miten rentoudut parhaiten? :)
Se vähän riippuu fiiliksestä, tai siis kaipaako rentoutumista väsymyksen, ärsytyksen, stressin vai minkä takia. Mutta yleisesti ottaen mie urheilen, näen kavereita tai ainakin puhun heidän kanssaan maratonpuheluita, leikin Isben kanssa tai katson leffoja. Jos on todella nuutunut, niin on ihanaa maata sohvalla ja lukea jotain hömppänaistenlehtiä karkkipussin kera. :)

Näin jyväskyläläisenä kiinnostaa, että missäpäin Jyväskylää asut? :) ymmärrän jos et halua vastata, mutta mielenkiinnosta kyselen :P asutko jossain opiskelija-asunnossa vai ihan muualta vuokratussa tms?
Olen asunut Jyväskylässä näiden neljän vuoden aikana neljässä eri asunnossa - joista kolmessa ekan vuoden sisään. Fuksivuosi asuttiin Isben isän kanssa Kortepohjan ylioppilaskylässä ja nyt asumme neidin kanssa vuokralla keskustan tuntumassa. Ei ihan ydinkeskustassa sentään, mutta kävellen menee vain reilu 5 minuuttia Kävelykadulle. :)

Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa jättipotin, vaikkapa 6 miljoonaa euroa? :P
Antaisin läheisilleni ja hyväntekeväisyyteen osan, maksaisin äidin velat pois, matkustelisin, sijoittaisin suurimman osan, jättäisin Isbelle tulevaisuutta varten pesämunaa ja ostaisin asunnon. Tosin toi jättipotti on todella epätodennäköinen, kun mie en ole koskaan edes lotonnut. :D haha.

Minkälainen rakkauselämä sulla on (lukuun ottamatta lapsirakkautta:)?
Apua, mitähän tähän nyt vastaisi? :D Tein tietoisen päätöksen Isabellan isän ja mun eron aikoihin, että en halua kertoa blogissani tapailu- tai seurustelujutuistani, vaikka elämäni muistuttaakin ajoittain tragikoomista b-luokan saippuaoopperaa, haha.

Photobucket

Mitkä on sun suosikkibaarit/-yökerhot Jyväskylässä? Entäs ruokaravintolat?
Mie olen käynyt todella vähän viime aikoina baareissa/yökerhoissa Jyväskylässä. Viimeksi nimittäin toukokuun alkupuolella. :D Nyt olen itse asiassa tänään menossa pitkästä aikaa bilettämään Jyväskylän yöelämään. Suosikkibaareja on esimerkiksi Hemingways tai Shaker. Yökerhoista taas tykkäsin käydä edesmenneessä Blazessa ja nykyisin tulee yleensä mentyä Gigglin Marliniin tai Freetimeen. Ruma vaikutti myös tosi kivalta, jos niin voi sanoa, kun on käynyt siellä tasan kerran, haha. Kharmassa tuli käytyä paljon fuksisyksynä, mutta nykyisin siellä tulee jotenkin ”vanha” olo ja Night taas on jotenki liian ruotsinlaivamainen. Niin ja Tanssisali Lutakossa on kiva käydä keikoilla!

Ruokaravintoloista mie tykkään intialaisesta Shalimarista, Figarosta, kiinalaisesta Hong Kong Citysta (jossa saa alle 14 eurolla à la carte-listalta tilata niin monta ruokaa kuin haluaa) ja monesti Isabellan kanssa tulee mentyä lapsinurkkauksen takia Rossoon.

Omistatko ajokorttia?
En omista. Ei ole mikään eettinen tai ekologinen päätös, vaan asuin silloin Kanadassa kun ikäiseni menivät autokouluun ja Suomeen palatessani asuin omillani, joten autokoulu olisi ollut liian suuri taloudellinen menoerä. Sen jälkeenkään ei ole jotenkin tullut sinne mentyä, vaikka aina olen miettinyt että joskus ajokortti pitäisi hankkia.

Millainen olisi sun unelmien auto? :)
Tilava ja mahdollisimman turvallinen, värillä ei ole oikeastaan väliä. Mie selitin Isben isälle aina, että haluan sellaisen auton, jossa on tavara- ja istuintilaa mahdollisimman paljon ja istuinpaikat saa tarvittaessa 7 hengelle. Vähän tämän tapainen. Automerkeistä mie en oikeastaan tajua mitään. :D

Photobucket

Tosin mie en oikein tiedä, että mitähän ihmettä mie teen noin isolla autolla, koska en ole mitään suurperhettä perustamassa. :D Joten ehkä ihan 5 paikkainen auto riittää ihan hyvin, jos on vain iso tavaratila. Mutta siis lyhyesti: mun unelmien auto ois iso, tilava, turvallinen, mutta kuitenkin mahdollisimman ympäristöystävällinen ja vähäpäästöinen. 


------
Siinäpä ensimmäiset vastaukset. Mie vietän lapsivapaata viikonloppua ja nyt ajattelin lähteä urheilemaan. Myöhemmin olen menossa keilamaan (jo kolmatta kertaa elämässäni) ja illalla sitten etkoilemaan kaverilleni ja baariin pitkästä aikaa. Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Olipas mukava lueskella :) Kivaa piletysiltaa!

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Kiva kuulla ja biletysilta olikin huippu. Loput vastaukset tulevat mahdollisimman pian, mutta tarkkaa aikaa en uskalla luvata. :) Mukava, että jätit kommenttia ja poikkea toki toistekin!