sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Sukulaisten kyläily, Marimekon ystävämyynti ja Il Faro-ravintolareissu

Takana on aurinkoinen viikonloppu, jota on vietetty hyvässä seurassa. Saimme nimittäin luoksemme Pohjanmaalta kyläilemään Isabellan isän vanhemmat, joiden kanssa tuli puuhasteltua vaikka mitä kivaa. Eilen lauantaina suuntasimme Marimekon ystävämyynteihin Herttoniemeen.
Photobucket

Paikalla oli heti aamupäivästä todella paljon ihmisiä aina tungokseen asti hyvien tarjousten houkuttelemana.
Photobucket

Marimekon Herttoniemen rakennus oli todella iso sisältäen niin kangaspainotehtaan, Maritori-kahvilan, tehtaanmyymälän kuin tavallisen priimapuolen myymälänkin. 
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Itselläni on vähän ristiriitainen suhtautuminen Marimekkoon. Toisaalta se edustaa laadukasta ja iätöntä kotimaista tekstiiliteollisuutta, jota haluan tukea. Toisaalta osa sen tuotteista ja kuoseista ovat liian graafisia, geometrisia ja retrohenkisiä makuuni. Pidän siis valikoidusti Marimekon tuotteista, esimerkiksi asuntomme keittiön pöydällä komeilee Ananas-kuosinen pöytäliina. Lisäksi pisteitä annan Marimekolle rohkeasta värien käytöstä ja siitä, että he ovat yksi niistä harvoista tekstiilialan yrityksistä, joilla on yhä tehtaita Suomessa.
PhotobucketPhotobucket

Isabellan mummo on oikea sisustusintoilija, joka tunsi kaikki Marimekon kuosien ja mallien nimet ulkoa. Sieltä tuli Kiveä, Kaivoa ja ties mitä kuin apteekin hyllyltä. Hän myös painotti, että minun pitäisi alkaa ostaa kotiin laadukkaita design-esineitä, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Ehkä sitten joskus, kun asetun aloilleni tai siis tiedän asuvani jossakin asunnossa hieman pidempään. Sekä ennen kaikkea sitten joskus, kun haluan investoida kotiin ja sisustamiseen. Nyt prioriteetit ovat muualla, vaikka toisaalta pidän enemmän laadukkaista ja iättömistä tavaroista kuin kertakäyttökulttuurista.

Koska olimme jo valmiiksi Herttoniemessä, päätimme suunnata Marimekosta Herttoniemenrantaan Välimeren herkkuja tarjoilevaan Trattoria Il Faro-ravintolaan. Päätimme juhlistaa ruokailun merkeissä jo etukäteen lähiaikojen vappua, syntymäpäiviäni ja äitienpäivää.
PhotobucketPhotobucket

Ruoka oli todella hyvää ja annosten asetteluun oli panostettu. Sen sijaan palvelu olisi saanut olla vähän ripeämpää, mutta kaiken kaikkiaan mielestäni todella laadukas ravintola "lähiöpaikaksi".
Photobucket

Lopuksi voisin näyttää mitä sieltä Marimekosta löytyi. Etsin mustavalkoisia verhoja, mutta mieleiseni kangas oli valitettavasti loppunut. Sen sijaan Isabella sai viimein kauan haikailemansa Iloisen takin ja uudet sukkahousut. Vierastan hieman Unikkokuosia, koska se on kärsinyt inflaatiota puhkikulutuksen vuoksi, mutta pikkutytön sukkahousuihin se sopii yhä mainiosti. Mistä lienee muuten Isabella perinyt poseeraustaitonsa ja -intonsa, haha.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Mukavaa vappua kaikille jo etukäteen! Itselläni on huomenna edessä aivan normaali työpäivä, mutta onneksi mukavan viikonlopun jälkeen on intoa ja energiaa täynnä.

Once again I've had an amazing weekend, which was even greater than normally because sun shone and Isabella's grand parents visited us. We did plenty of things together like visited Marimekko store, which is a Finnish textile and clothing design company renowned for its original prints and colours. The company designs and manufactures high-quality interior decoration items ranging from furnishing fabrics to tableware as well as clothing, bags and other accessories.


I was looking for new curtains in Marimekko, but unfortunately the ones I wanted were sold out. Isabella was more lucky as she got the dress and panty hoses she had been looking for. In addition we ate at a Mediterranean restaurant by the seaside, which was nice. Still the most valuable highlight of the weekend was simply the company of Isabella's father's parents as they live far and we don't see each other weekly or even monthly. 

0 kommenttia :