sunnuntai 7. elokuuta 2011

Är det så här det känns att va lycklig? Det är inga problem.

Oma elämäni tuntuu nyt kovin mutkattomalta ja kevyeltä. Olen niin tottunut erilaisiin vaikeuksiin, ikävyyksiin ja ylitsepääsemättömiin haasteisiin, että tuntuu hassulta tajuta elämän voivan olla tälläistäkin. Helppoa ja yksinkertaista. Tottakai minullakin on omat arkipäivien kimurantit asiat ja välillä tuntuu siltä, että nyt on tullut raja vastaan, eikä mistään tule enää mitään. Siitä huolimatta on helpompaa kun suuret linjat ovat kunnossa. 

Tämä tajunnanvirtamainen sunnuntai höpinä toimikoon aasinsiltamaisena alustuksena sille, että kun omassa elämässä on kaikki melko mallillaan, voi keskittyä huolehtimaan ja huolestumaan maailman tilasta. Siellähän murheita riittää. Norjassa ammuskellaan, Itä-Afrikassa kärsitään nälästä, Syyriassa on kovin väkivaltaista ja levotonta, Israel ja Palestiina eivät ole sen lähempänä rauhaa kuin kuusikymmentä vuotta sittenkään, Kiinassa viranomaiset myyvät 100 eurolla kaappaamiaan lapsia adoptioon, globaalit osakekurssit syöksyvät, Suomessa joka toinen päivä vanhus tekee itsemurhan yksinäisyyden takia, Yhdysvaltoja uhkaa uusi taantuma, eikä lamakaan ole poissuljettua ja Euroopassa yhä useampien maiden taloudet yskivät. Lista voisi jatkua loputtomiin.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Kuvat / Photos: GoogleMy own life feels very simple and light. I've been so used to different kind of difficulties, problems and challenges that it feels odd to realize that life can be like this too. Easy and uncomplicated. Naturally even I have little problems in my everyday life and sometimes it feels like I've had enough of everything. Still it's much easier to deal with things when mostly everything is ok. 
 
These sunday thoughts are introduction to the fact that even though my life is pretty much in order, unfortunately many other's isn't. There are plenty of global dilemmas and crisis. Shooting in Norway, East-Africa suffering from hunger, anxiety and violence in Syria, Israel and Palestine aren't any closer to peace than six decades ago, in China some officials are selling kidnapped children for adoption for 100€, global stock markets are crashing, in Finland every other day an elderly person kills him/herself due to loneliness, in USA another recession or even depression might be behind the corner and in Europe many economies are on downhill. The list could be endless.

0 kommenttia :