lauantai 28. heinäkuuta 2012

Liettuan Vilnassa työmatkalla toukokuussa

Eilen olin kahden tentin ja vähien yöunien jälkeen niin poikki, että oli pakko nukkua pienet päiväunet. Illaksi kuitenkin piristyin ja pikkuveljeni kotiutuessa kesätyöpaikkansa juhlista lähdin seuraksi Jyväskylän yöelämään laulamaan karaokea ja tanssimaan selvinpäin Freetimeen. Minusta on ylipäätänsä kivaa käydä välillä juhlimassa alkoholittomalla vesi- tai mehulinjalla, koska silloin saa seuraavastakin päivästä enemmän irti. Nyt tänään ulkona paistaa aurinko, josta olisi tarkoitus mennä pian nauttimaan.

Sitä ennen kuitenkin vihdoin ja viimein kuvia toukokuun työmatkaltani Liettuan Vilnasta. Töissä vastuualueitani ovat Suomi ja Baltian maat, joten olen hyvin tiiviisti yhteyksissä myös Viroon, Latviaan ja Liettuaan. Toukokuussa tehtiin tiiviis QBR-kierros (Quarterly Business Review) Baltian maihin. Kierroksen Viron "osuus" on luettavissa täältä.

Liettuaan lähdössä Helsinki-Vantaan lentokentällä eräänä aikaisena toukokuun aamuna.
PhotobucketPhotobucket

Meillä on perheystäviä Vilnassa, joten olen vieraillut siellä useita kertoja 1990- ja 2000-luvuilla, mutta nyt en ollut käynyt kaupungissa hyvin moneen vuoteen. Se olikin vaurastunut ja siistiytynyt paljon, mutta todella tunnelmallinen ja viihtyisä Vilna oli yhä. Yövyimme kätevästi keskustassa Radisson Blussa, joka sijaitsi kauniissa rakennuksessa.
PhotobucketPhotobucket

Vilna on itse asiassa täynnä kauniita rakennuksia, kuten tämä hotellia vastapäätä oleva.
Photobucket

Katunäkymää keskustasta.
PhotobucketPhotobucket

Hotellimme vieressä olevalla aukiolla sijaitsi myös paljon kalliita merkkibutiikkeja Pradasta Gucciin, mutta myös kukkaroystävällisempiä liikkeitä. Itse en luonnollisesti ollut millään hupi- tai shoppailureissulla, enkä olisi edes ehtinyt kauppoihin niiden aukio-oloaikoina, koska minulla oli tiiviisti palavereita ja ohjelmaa aamusta iltaan.
Photobucket

Kaupungista ja sen tunnelmasta ehdin onneksi nauttia lounaalla ja pitkän päivän päätteeksi kaupungilla kävelemällä. 
PhotobucketPhotobucket

Vilnassa riitti myös kauniita kirkkoja.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Turisti poseeraa.
PhotobucketPhotobucket

Vilnan katedraalin aukio illan jo hämärtyessä.
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Photobucket

Myöhemmin meillä oli vielä illallinen liettualaisten asiakkaiden kanssa tunnelmallisessa ravintolassa, jossa oli herkullista, joskin todella raskasta ja täyttävää ruokaa. Tässä kohtaa menossa nimittäin vasta alkupalakeitto ja leivät. :D
Photobucket

Tuo sienikeitto tarjoiltiin hienosti leipäkulhosta.
Photobucket

Väsynyt työmatkalainen pitkän päivän päätteeksi, mutta väsymystä ei luonnollisesti näytetä. Sen sijaan hymyillään iloisesti, ollaan seurallisia ja edustavia asiakkaiden läsnäollessa. Onneksi ilta kuten päiväkin oli todella mukava ja onnistunut.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Liettualaiset kuten muutkin balttialaiset ovat kyllä todella ystävällisiä ja lämpimiä ihmisiä, joiden kanssa on ilo työskennellä ja olla tekemisissä. Illallisen jälkeen käveltiin vielä hetki kaupungilla. Vilnan katedraali näytti upealta iltavalaistuksessa.
PhotobucketPhotobucket

Seuraavana päivänä oli vielä muutama palaveri Vilnassa, ennen kuin vaihdettiin maata ja siirryttiin Liettuasta Latviaan, mutta siitä lisää toiste. Tässä odottelen asiakkaita ja seuraavia palavereita Vilnassa hotellin aulassa ennen Riikaan lähtöä.
Photobucket

Olen kyllä todella kiitollinen siitä, että pääsen myös työssäni kokemaan hienoja elämyksiä, tapaamaan ystävällisiä ihmisiä sekä ylipääätänsä toteuttamaan ja haastamaan itseäni. Nyt kuitenkin kutsuvat pikkuveljeni seura ja aurinkoinen kesäpäivä ulkona. Tänään on viimeinen päivä Jyväskylässä, sillä huomenna matka jatkuu Punkaharjulle mökkeilemään. Elämäni on kyllä täynnä hienoja asioita ja ihmisiä, mitä arvostan toden teolla. Mukavaa viikonloppua kaikille!

It's my last day today in Jyväskylä at my little brother's, before I travel to eastern Finland to a cottage tomorrow. Yesterday I felt exhausted after two exams and very little sleep the previous night, so I took a nap. After that I felt more refreshed and went out sober with my little brother to experience the night life of Jyväskylä by dancing and singing karaoke. Sometimes it's so nice to party without any alcohol, because then one has so much more energy for the next day too. 

Above are pictures from my business trip to Vilnius, Lithuania on May. My responsibility areas at work are Finland and Baltic countries, so I keep tight contact to Estonia, Latvia and Lithuania too and on May we made a QBR-tour (Quarterly Business Review). Pictures and story of my Estonian QBR-business trip can be read here Naturally these are not pleasure trips, but instead full of long days and many meetings. Still I did have a chance to enjoy beautiful Vilnius over lunch, dinner with customers and walks around the city. I feel so blessed for having such a great job among other wonderful things and people in my life. Have a great weekend everyone!

0 kommenttia :