maanantai 16. heinäkuuta 2012

Telttailua Nuuksion kansallispuistossa

Kesäkuussa 2010 kirjoitin: Tähän on siis tultu: moderni cityihminen telttailee omassa vierashuoneessaan. Kuinka urbaania! 

Nyt päästiin omasta vierashuoneesta telttailusta ihan luontoon astikin, suunnatessani teltta kainalossa Nuuksion kansallispuistoon viime viikolla. En ollut nukkunut teltassa varmaan kahdeksaan vuoteen, joten olin ihan innoissani.

Vaikka olen syntynyt tunturin kupeessa Kittilässä ja lähisukulaiseni elävät yhä porotaloudesta, en luokittelisi itseäni varsinaiseksi eräihmiseksi. Lienen siihen liian mukavuudenhaluinen. Olen kaksi kertaa elämässäni joutunut vastentahtoisesti telttailemaan omalla mittapuullani pitkäksi aikaa. Ensin vaihto-oppilaana etelä-afrikkalaisen isäntäperheeni kanssa kahdeksi viikoksi Botswanan ja Namibian puskiin sekä Kalaharin autiomaahan ja sitten myöhemmin collegessa viikoksi Tyynenvaltameren rannalle keskelle ei-mitään Vancouverin saarelle, Kanadaan.  Minun käsitystäni lomailusta ja rentoutumisesta ei vain yksinkertaisesti vastaa askeettisissa oloissa telttailu.

Toisaalta elämässä on välillä mukavaa tehdä erilaisia asioita, joten viime viikolla ehdotin itse oma-aloitteisesti ja vapaaehtoisesti telttailua.  En kuulemma ollut pukeutunut telttailuun sopivasti, mutta hyvin tuollakin vaatetuksella Nuuksiossa pärjättiin ja olihan minulla sentään makuupussi mukana. :D
PhotobucketPhotobucket

Nuuksion kansallispuisto on muuten kätevä vaihtoehto telttailuun, luonnossa samoiluun ja pienimuotoiseen eräilyyn pääkaupunkiseutulaisille, jotka eivät halua lähteä kovin kauaksi kotoa. Lisäksi paikan päälle pääsee myös paikallisliikenteen linja-autoilla. Nuuksiossa on kaksitoista maksutonta telttailualuetta, joten kukkarokaan ei pääse köyhtymään tästä elämyksestä.

Teltta pystytettiin kirjaimellisesti keskelle metsää eräälle lukuisista telttailualueista.
Photobucket

Nuuksiossa kävellessä sai nauttia kauniista maisemista.
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Innokas telttailija kansallispuistossa.
Photobucket

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! Täällä Pohjanmaalla paistaa aurinko ja kohta lähdetään leikkipuistoilemaan ulos Isabellan ja hänen mummonsa kanssa.

I might not be the stereotype of an enthustiastic camper, but believe it or not: last week I went voluntarily and enthusiastically camping to a Finnish national park to enjoy nature.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Tiätkö saako nuuksiossa viedä juomia? Onko siellä vartijoita?

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Hei, ei siellä mitään vartioita ole ja kyllähän sinne voi juomaa ja ruokaa viedä rauhassa. :) Onneksi se on laaja alue eli voi etsiä oman paikan, niin ei häiritse muita telttailijoita tai luonnossa liikkujia.