torstai 27. syyskuuta 2012

Michelin-tähti-illallinen Luomossa ja arkielämää

Viime viikonloppuna Isabella ei ollut kotona, joten lauantaina suuntasin illalliselle Michelin-tähdillä palkittuun fine dining-ravintola Luomoon. Ravintolan ruoka on innovatiivista ja modernia pohjautuen kuitenkin klassiseen gastronomiaan. Se syntyy kotimaisten pientuottajien ja ulkomaisten huippujen raaka-aineita yhdistelemällä local & global-hengen mukaisesti. Luomon kruunaa asiantunteva ja huumorintajuinen palvelu. 

Luomo sijaitsee Katariinankadulla Kruununhaassa Kauppatorin laidassa hyvin viehättävässä vanhassa rakennuksessa aivan Presidentinlinnan vieressä.
Photobucket
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Kuvat lainattu.

En ikuistanut kaikkia herkullisia ruoka-annoksia, mutta tässä on toinen alkupaloista.
Photobucket

Alkupaloja oli muistaakseni kolme ja tässä kolmas eli viimeinen niistä.
Photobucket

Eräs pääruoista.
Photobucket

Jälkiruokiakin oli kolme ja vaikka rakastan makeaa, niin kolmatta jälkiruokaa en jaksanut kuin vain maistaa pienen lusikallisen. Olo alkoi nimittäin siinä vaiheessa olla jo todella kylläinen. Tässä siis toinen jälkiruoka eli tattisuklaata macaronsilla. Ensimmäisenä ei tulisi mieleen yhdistää sieniä ja jälkiruokaa samaan annokseen, mutta ihme kyllä tatti maistui herkulliselta tuossa annoksessa!
Photobucket

Luomon illallistaja herkullisesta ruoasta nautiskelemassa.
PhotobucketPhotobucket

Pöytämme oli aivan ikkunan ja parvekkeen vieressä, josta oli hienot maisemat Kauppatorille päin. Muutenkin ilta meni aivan yhdessä hujauksessa.
PhotobucketPhotobucket

Tällä viikolla olemme ottaneet taas illat töiden jälkeen Isabellan kanssa melko rauhallisesti keskittyen mukavaan yhdessäoloon ja rentoiluun, kuten majojen rakentamiseen ja kirjojen lukemiseen olohuoneen lattialla.
PhotobucketPhotobucket

Nyt täytyy rientää, sillä torstaisin on aina Isabellan voimistelu, jonka ajaksi suuntaan itsekin kuntoilemaan SATSille. Viikonloppukin on aivan kulman takana. Huomenna meillä on töissä Suomen organisaation virkistyspäivä eli mennään ajamaan kartingia, saunomaan ja ravintolaan syömään. Mukava perjantai siis huomenna edessä!

Last Saturday I went fine dining to a local Michelin start awarded restaurant Luomo in Helsinki. Both the dinner and food were fantastic. We had 7 courses and by the end of them I was really full of all the delicious food. 

This week I have taken it easier after work together with Isabella and spent peaceful quality time with her. Now I however have to rush as it's Thursday and Isabella has her gymnastics class then. During her practice, I'm heading to the gym to exercise as well.


0 kommenttia :