torstai 6. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän juhlissa Kansallisteatterissa

En ole mikään yltiöisänmaallinen ja moni voisikin sanoa, että patriotismi on minusta kaukana. Silti olen aina ulkomailla asuessanikin kertonut rinta rottingilla olevani suomalainen ja yrittänyt pitää Suomi-neidon hyvää mainetta yllä. Olen myös ylpeä juuristani sekä hienon yhteiskuntamme monista hyvistä puolista. Täällä olen kertonut tarkemmin suhteestani suomalaisuuteen.

Tänään on vietetty itsenäisyyspäivää varsin perinteisesti eli kuunneltu Jean Sibeliuksen Finlandia hymni, katsottu Linnan juhlia televisiosta ja käyty kylässä syömässä illallista. Vakaa aikomus oli myös mennä Kansallisteatteriin Kokoomuksen itsenäisyyspäiväjuhlaan, mutta harmikseni jouduinkin jättämään ne välistä. Tässä kuitenkin samasta juhlasta kuvia viime vuoden itsenäisyyspäivältä.

Kansallisteatteri tarjosi upeat puitteet näin arvokkaalle juhlalle ja pahoitteluni jo etukäteen hämärässä valaistuksessa otetuista huonolaatuisista iPhone-kuvista.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Isabella.
Photobucket

Siniristilippu saapui saliin.
Photobucket

Presidentti Sauli Niinistö piti juhlapuheen.
Photobucket

Sitten oli juhlanumeroiden aika, jolloin  nähtiin mm. huippupianiastin esitys ja sirkusta.
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Kun Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan mieskuoro kajautti Finlandian tuntui, että kylmät väreet menivät pitkin selkää. Niin hienon kuulosta se oli!
Photobucket

Isabella Kansallisteatterissa juhlan jälkeen.
PhotobucketPhotobucket

Itse olin pukeutunut itsenäisyyspäivän kunniaksi sinivalkoiseen asuun. Täällä olen muuten kertonut näkemyksistäni turkisteollisuuteen ja turkisten käyttöön, mutta ytimekkäästi tiivistettynä: henkilökohtaisesti en ostaisi kaupasta uutena turkistuotetta, mutta en myöskään heittelisi maalia tai leimaisi murhaajaksi niitä, jotka niin tekevät. Teko- tai kierrätettyä second hand -turkistuotetta voin sen sijaan käyttää surutta.
Photobucket

Tässä vielä tarkempi kuva asusta "tyylikkäästi" peilikuvana.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Mekko: kirppis, turkispuuhka: äidin vanha, kello: Just Cavalli
Dress: second hand, fur tippet: mom' old, watch: Just Cavalli

Lähtiessä narikkapoika ikuisti vielä meidän itsenäisyyspäivän äiti-tytär-otokseen.
PhotobucketPhotobucket

Toivottavasti teillä kaikilla muillakin on ollut mukava itsenäisyyspäivä ja onnea 95-vuotias Suomi!

Today we have celebrated the 95th independence day of Finland. Above are pictures from a party we attended with Isabella. President of Finland gave a speech there and there were also some nice presentations. Have a nice evening everyone!

6 kommenttia :

Ruoju kirjoitti...

Jäin vähän miettimään tässä, että kun olet kuitenkin politiikassa mukana... Niin eikös se ole jonkinlaista patriotismia? Sitähän poliitikot tekee, ajavat maamme asioita suuntaan tai toiseen(siitä voi väitellä hamaan loppuun saakka, mikä on maallemme parhaaksi... mutta kuitenkin)? :)

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Kiitos Ruoju mielenkiintoisesta kommentistasi. :) Tarkoitin lausellaa "En ole mikään yltiöisänmaallinen ja moni voisikin sanoa, että patriotismi on minusta kaukana.", että en tosiaan ole yltiöisänmaallinen, pukeudu Leijonapaitaan ja halua ulkomaalaisia ulos kotimaastamme (näin stereotypisesti kärjistäen), olen asunut ulkomailla ja voisin jatkossakin asua Suomen ulkopuolella yms.

Mutta jos patriotismi nähdään haluna vaikuttaa kohentavasti yhteiskuntaamme ja pyrkimyksenä parantaa oloja, niin sitten olen ehdottomasti patriootti. Eli jos politiikka tulkitaan patritiosmiksi, niin minua voidaan pitää nationalistisena. On kuitenkin tärkeää huomioida, että mielestäni politiikassa ei voida huomioida vain Suomen etua, koska globaalissa taloudessa vientivetoisena avoimena yhteiskuntana olemme riippuvaisia ympäröivästäkin maailmasta. :)

Ruoju kirjoitti...

Wikipedia kertoo että "Isänmaallisuus eli patriotismi (kreikan sanasta patris) on rakkautta tai omistautumista omaa maata eli isänmaata kohtaan."

Totta, tässä maailmassa ei tosiaan toimi se että ajetaan pelkästään sitä oman maan etua, mutta politiikan osalta kannat kortesi kekoon suomalaisena, ja edustat Suomea :) Ja mun on hyvin, hyvin vaikea kuvitella että kukaan ajaa kansainvälisellä tasolla sellaista asiaa, joka olisi jollain tavalla epäedullista omalle kotimaalle (ja näinollen myös henkilölle itselleen) :) En ota julkisesti kantaa siihen, että mikä on eduksi tälle maalle, mutta uskon että jokainen politiikassa mukana oleva uskoo siihen omaan asiaansa :)

Mulle isänmaallisuus ja itsenäisyys yleensäkin on asia, jonka kannan mieluummin hiljaa sisimmässäni. Enkä ymmärrä siitä meuhkaamista (tai siis juuri nämä mainitsemasi suomisuomalaisille jne). Itse en ymmärrä oikein politiikan päälle, mutta intti tuli käytyä ja näinollen katson sotilasvalan vannottuani olevani jollain tavalla omistautunut kotimaalleni :)

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Jälleen mielenkiintoisia ajatuksia Ruoju! Kiitos siis niistä. Ja vau, sie oot käynyt intin. :) Pakko udella, että mikä sun aselaji ja sotilasarvo on?

Entä mitä mieltä sie oot suomalaisen armeijan nykytilasta? Uskotko, että Suomen mies(tai nais-)kapasiteetti toimii edelleen nykysodankäynnissä psykologisena pelotteena?

Ruoju kirjoitti...

Aselajini on ilmavoimien viesti, sotilasarvoltani ihan "vain" alikersantti :)

Itse ainakin omassa joukko-osastossani huomasin, että kyllä nykynuorisossakin on sitä maanpuolustustahtoa ja siihen myös luotan jos tulee jonkinlainen kriisi eteen.
Reservihän on meillä pieni, ja pienenee entisestään, eli jos ruvetaan päitä laskemaan niin ei se paljoa esimerkiksi nyt vaikkapa itäistä naapuria pelota. Kalusto meillä on vanhaa, lukuunottamatta sitä että ilmavalvonta ja elso (joka on nykysodankäynnissä hyvin tärkeä osa) on huippuluokkaa. Itse luottaisin ehkäpä juuri näihin kahteen viimeksimainittuun, jotka tosiaan keräävät tietoa jo ennen mahdollista (strategista) iskua. Koko tämän sirkuksen tarkoitushan on ehkäistä tänne tunkeutuminen tekemällä se mahdollisimman kalliiksi operaatioksi "Keltaiselle valtiolle" (harjoituksissa käytetty nimitys vihollisvaltiosta X) :)

Mutta tosiaan. En voi sanoa täysin luottavani Suomen nykyiseen puolustuskykyyn, juurikin ehkä tuon vanhentuneen kaluston takia. Toisaalta, onpahan sitä ennenkin vastaan pistetty monta, monta kertaa pienemmällä joukolla :)

Hah, sori pitkästä selostuksesta :D Selvästikin kaipaan inttijuttuseuraa xD

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Kiinnostavaa kuulla näkemyksesi Ruoju eli kiitos vain mielipiteistäsi. :)