lauantai 15. joulukuuta 2012

Ostoskoriin ovat tarttuneet Hunterin kumisaappaat ja Niken treenivaatteita

Tällä hetkellä olen todellisuudessa Pietarissa viikonloppumatkalla, mutta voisin ajastettuna esitellä mitä harkittuja ja tarpeellisia ostoksia olen hiljattain tehnyt. Kuten olen aiemminkin kertonunut: minusta on tullut laiska kaupoissa kiertelijä, koska haluan käyttää vapaa-aikani mieluummin ystävien, harrastusten ja perheen parissa shoppailun sijasta. Lisäksi minusta on onnekseni tullut myös tiedostavampi ja kriittisempi kuluttaja. En halua tuhlata rahoja, luonnonvaroja ja aikaani turhuuksiin. 

Sen sijaan yritän panostaa laadukkaisiin, kestäviin ja klassisiin vaatteisiin. Pukeudun edelleen joihinkin yläasteella ostamiini vaatteisiin, jotka ovat kestäneet käyttöä ja miellyttäneet tyyliäni jo yli kymmenen vuotta. Kaiken kaikkiaan pyrin ostamaan vain todelliseen tarpeeseen – siinä toki aina onnistumatta.

Urheiluvaatteita tarvii aina, joten tilasin Nike Storesta treenitopin ja urheiluliivit.
PhotobucketPhotobucket

Lisäksi olen jo pitkään haaveillut Hunterin kumisaappaista, mutta yli satanen kumppareista on tuntunut aivan liialta. Sen sijaan ostin tänä vuonna Espritin kumisaappaat, koska en entuudestaan omistanut kumppareita. Espritin kumpparit hajosivat muutamassa päivässä eli niissä lieni jokin valmistusvirhe. Tein reklamaation ja sain rahani takaisin. Seuraavaksi ostin Tretornin kumisaappat, mutta ikäväkseni nekään eivät kestäneet satunnaista kaupunkikäyttöä muutamaa kuukautta pidempään, vaan saumojen liimat pettivät. Tein jälleen reklamaation, sain rahani takaisin ja olin neuvoton: jos Espritin ja Tretornin kumpparit eivät kestäneet satunnaista ja hyvin vähäistä kaupungilla kävelyä, niin mitkä sitten kestäisivät? 

Koska kevään loskakelejä ja syksyn sateita ajatellen kumisaappaat ovat Suomessa välttämättömät sekä huomasin Outnetissä olevan Huntereita alennuksessa, tilasin ne eilen itselleni. Huntereiden pitäisi oikein hoidettuna kestää koko elämän, mikä on pidempään kuin Espritin muutama päivä ja Tretornin pari kuukautta hyvin vähäisessä käytössä. Hunterin saappaat valmistetaan luonnonkumista, joten ilman hoitoaineella käsittelyä musta kumi saattaa alkaa harmaantua ja muuttua likaisen sameaksi. Tämä ongelma koskee ilmeisesti nimenomaan mustaa väriä, joten tilasin itselleni hopeanharmaat Taupe-sävyiset saapppaat. Lisäksi "original tall gloss"-mallissa tuota likaiselta näyttävää sameutumista ei pitäisi olla ollenkaan. Joka tapauksessa aion pitää näistäkin kumisaappaista hyvää huolta (kuten pidin Espritin ja Tretorninkin) ja ostaa myös Huntereille tarkoitettua suoja-ainetta. 
Photobucket

Toivottavasti Huntereiden kanssa kumisaapastaipaleeni kestää pitkään! Niin ja entäs se hinta sitten? Sain brittiläisen Outnetin alennuksesta omat Hunterini postikuluineen kotiovelle tuotuna 70 eurolla, kun taas suomalaisissa verkkokaupoissa hinnat näyttävät alkavan 130 eurosta. Monet muutkin näyttävät viehättyneen Hunterin kumisaappaista, joten toivottavasti ne ovat maineensa arvoiset myös kestävyydeltään.
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Erityisesti tyyli-ikoni Kate Moss suosii Huntereita ja todistaa, että kumisaappaat käyvät myös shortsien kanssa sekä sopivat festareille.
Photobucket

In reality I am currently on a weekend trip in St Petersburg Russia, but as a scheduled post I though I would present some of my recently made carefully considered and necessary purchases. As I have told earlier: I have become lazy at shopping, because I rather spend my leisure time with friends, family and hobbies. In addition I have fortunately become more aware and critical as a consumer. I do not want to waste my money, natural resources and time to useless things. Instead I try to invest in clothes and items with high quality, resistant and classic style. Naturally I do not always succeed in this. On the other hand I still wear clothes, which I have purchased over ten years ago in junior high school times. Above are my recent shoppings: Nike exercise top and sports bra in addition to Hunter wellington boots. 

0 kommenttia :