maanantai 17. joulukuuta 2012

Saara Aallon joulukonsertissa Johanneksenkirkossa

Reilu viikko sitten oltiin Saara Aallon joulukonsertissa Johanneksenkirkossa Isabellan kummitädin ja hänen poikaystävänsä kanssa. En ollut aiemmin käynyt tuossa Punavuoren ja Ullanlinnan rajamailla sijaitsevassa uusgoottilaistyylisessä kirkossa.
Photobucket

Joten piti ottaa turistikuvia, haha.
Photobucket

En kuulu kirkkoon, enkä ole edes käynyt rippikoulua, mutta silti kirkoissa on mielestäni tunnelmaa erityisesti näin jouluaikana.
Photobucket

Isabella konsertin alkua odottamassa.
Photobucket

Ja äiti myös.
PhotobucketPhotobucket

Voice of Finlandista pinnalle ponnahtaneella Saara Aallolla on kaunis ääni, mutta hänen esiintymisensä oli hieman musikaalimaisen ylidramaattista kirkossa olevaan joulukonserttiin.
PhotobucketPhotobucket

Isabellaa alkoi jossain välissä konserttia hieman pitkästyttää.
Photobucket

Onneksi apu löytyi tuttuun tapaan läheltä eli Angry Birdsista. :D
Photobucket

Saara Aallon nimikirjoituskortti kelpasi kuitenkin pikkuneidille.
Photobucket
Tekoturkistakki: Ellos, vyö: Ralph Lauren, laukku: Louis Vuitton, tekoturkishattu: Gina Tricot
Fake fur jacket: Ellos, belt: Ralph Lauren, bag: Louis Vuitton, fake fur hat: Gina Tricot

Hiljattain oltiin myös serkullani kyläilemässä. Hän paistoi meille pullaa ja juotiin lämmintä glögiä takkatulen loimutessa, mikä oli oikein tunnelmallista. Naureskelin, että serkkuni harrastaa melkoisia ääripäitä, kun aiemmin hän asui 18 neliöisessä yksiössä Kampissa ja nyt Oulunkylässä yli 200 neliöisessä omakotitalossa yksin. :D 
Photobucket


Isabella kyläilemässä serkullani.
PhotobucketPhotobucket


Mukavaa maanantaita kaikille! Tämän päivän jälkeen (tämä on ajastettu kirjoitus) on minulla enää kolme varsinaista työpäivää jäljellä ennen lomaa, sillä perjantaina on vain todella lyhyt työpäivä. Sitten huristellaan junalla ensin Pohjanmaan mummolaan Isabellan isän vanhemmille, josta jatketaan aatoksi toiseen mummolaan Lappiin minun vanhemmilleni.  

Slightly over a week ago we went to a Christmas concert to a beautiful church in Helsinki together with Isabella's godmother and her boyfriend. I am not very religious person, but churches are full of warm atmosphere especially during Christmas season. Have a nice Monday everyone! After today (this is scheduled post) I only have three actual work days left before holiday, because on Friday I only have very short day. After that on holiday we are traveling by train to Western Finland to Isabella's father's parents, before continuing our trip to Northern Finland Lapland to my own parents.

3 kommenttia :

Anniina B. kirjoitti...

Tämä ei nyt liity mitenkään tähän postaukseen, mutta kyllä on Helsinki muuttunut viimeisen yhdentoista vuoden aikana. Mikä ei ole paha asia, sillä kehittäytyä täytyy. Reissuni on nyt nimittäin takana päin ja sitä taas vertailee ennen/nyt.

Mielestäni Helsinki on...miten sen nyt sanoisi... "amerikkalaistunut" ja kuitenkin muuttunut myös eurooppalaisemmaksi. Skandinavilaisuus tuntuu siirtyneen hitusen taka-alalle. Esimerkkinä ottaisin Helsingin lisääntyneet lasirakennukset ja ulkomaaliset. Näitä kahta asiaa ei juurikaan ollut Helsingissä kymmenen vuotta sitten. Ajatella, että Kampin ostoskeskuksessa minulle tuli myyjä esittelemään meikkejä englannin kielellä. Hän oli amerikkalainen ja puhui vain englantia. Siis Helsingissä! Niinpä niin.

Myös hinnat ovat Helsingissä aivan uskomattomissa korkeuksissa. Ruoka-annos ravintolassa 16 EUR, olut 7 EUR, glögi 7 EUR!!!! Miten siellä on ihmisillä varaa? Vai onko edes? Kyllä illalla ravintelit oli suht täynnä. Saksaan verrattuna aivan mahdottomat hinnat. Nyt muistui taas mieleen, miksi nuo Suomen reissut tulee aina niin samperin kalliiksi.

Mutta ihanaa oli!

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Anniina, kiva kuulla sun reissukuulumisia sekä ulkosuomalaisen näkemyksiä entisestä kotikaupungistaan eli Helsingistä. :)

Joo, mie olen huomannut samaa, että Kampissa joissain liikkeissä palvellaan englanniksi tai joissain ravintoloissa tarjoilija (esim. Nuevo Kauppatorin lähellä) ei osaa kuin englantia.

Ja Helsinki on kyllä TODELLA kallis (yleensä keikkuu top 3:ssa maailman kalleimpien kaupungien listoilla yhdessä Tokion ja Oslon kanssa). Samoin asuntojen hinnat ovat paljon korkeampia moniin eurooppalaisiin suurkaupunkeihin kuten vaikka Berliiniin verrattuna, mikä on hurjaa. En tiedä onko asuntokupla Helsinkiin tulossa vai ei, mutta ainakin asuntojen hinnat ovat karanneet käsistä Helsingissä.

Ihanaa silti kuulla, että viihdyit Helsingissä. Mitä kaikkea te teitte tai näitte täällä? :)

Mukavaa joulun odotusta sinne Saksaan!

Anniina B. kirjoitti...

No kuule, kiitos kysymästä! Mä olin vähän typerästi järkännyt koko reissun, koska otin mahd. halvat lennot ja se tarkoitti, etten voinut lentää suoraan. Matkustin siis koko perjantain ja sunnuntain. Mulla oli siis vain lauantai aikaa tehdä kaikki se, mitä tehdä halusin. Toisi lyhyt aika siis.

Perjantai-iltana tapasin vanhempani hotellilla. Mulla oli aivan ihana huone ja aivan upea näköala suoraan Hesperianpuiston luota kaupungin sydämeen. Tuijotin yö myöhään asti sitä aivan upeaa näköalaa. Just sillon Helsingissä oli niin kummallinen sää, että se sai yhdessä kaupungin valojen kanssa aivan erikoisen tunnelman aikaan. En osaa selittää. Sellainen satumainen tunnelma. Vähän sumuista, lumen pyryistä, valoisaa mutta samalla pimeää ja hämärää. Aivan ihanaa!

Lauantaina tapasin mun ent.koulukavereita. Aika meni nopeasti, mutta kaikki olivat niin kuin ennenkin. Se oli kummallista, mutta yhtä aikaa oli mukava jutella kaikesta tapahtuneesta ja yleensäkin kaikista uusista näkökulmista.

Myöhemmin illalla tapasin siskoni ja toisen veljistäni. Istuttiin ensin "Terassilla", sitten "Marskin baarissa" ja sen jälkeen "Zetoriin". Kyllä oli hauskaa! Mutta Zetorin olisin voinut jättää väliin, sillä tilaamani ruoka oli todellinen pettymys, eikä tunnelma oikeen mun mieleen. Mutta naurua (ja juomaa) riitti! Ihana ilta.

Kaikki olivat nähneet aivan hirveästi vaivaa vain mun tähden. Vain mun veli asuu Stadissa, kaikki muut muualla, mutta tulivat silti moikkaamaan mua. Ihania ihmisiä!

Kaikki meni tosi nopeasti, mutta silti olen niin onnellinen, että olen taas kotona. Olen kai niin harvoin poissa kotoa, että tuli jo melkein koti-ikävä. Ja tämä jo yhden viikonlopun jälkeen, ajattele! Joteinkin myös pelottavaa, että olen kotiutunut niin tänne, että kaipaan yhden Suomi-viikonlopun jälkeen kauheasti takaisin kotiin. Oli ihanaa laskeutua jo välipysäkille Müncheniin, vaikka olinkin vielä kaukana kotoa. Ajattelin vain, että pääasia, että olen "kotimaassa". Siis tosi kummallista...

Paljon muuta en sitten nähnytkään, kun ei sitä aikaa ollut juuri yhtään. Olisin halunnut kulkea jalan ja ratikalla kaikkialla Stadissa, niin kuin yleensäkin teen, mutta nyt se jäi tekemättä. Tosi harmi! Noh, ehkäpä uusi Helsinki-reissu yhdessä mieheni kanssa tulee nopeammin kuin uskonkaan. Saas nähdä.

Sulle muuten hyviä pian alkavia lomapäiviä! Nauttikaa joulun tunnelmasta. Täällä siitä on vain vähän jäljellä nyt kun kaikki lumet ovat sulaneet ja sää on lämmin. Ei kiva. Toisaalta tällanen sää on helppo; ei auton lasien raaputtamista aamuisin, eikä lumen luontia, eikä edes paksuja toppatakkeja, heh.