torstai 3. tammikuuta 2013

Ihmettelyä Rovaniemen yössä

En ole asunut Rovaniemellä enää moneen vuoteen ja vierailenkin kaupungissa vain muutamia kertoja vuodessa. Sen vuoksi olenkin joka kerta hämilläni siitä, miten Lapin pääkaupunki kasvaa ja kehittyy. Pieni skeptikko sisälläni jopa ihmettelee miten kaikille uusille ravintoloille, putiikeille ja kahviloille riittää edes asiakkaita? Toisaalta koska uusia asuntoja nousee myös, niin kaipa niille on kysyntää.

Tapaninpäivän iltana rauhallisen joulun vieton päätteeksi lähdin tapaamaan kavereita illanistujaisiin ja uuteen baariin 21:seen. Cafe Bar 21 tarjoaa kotisivujensa mukaan uusia makuelämyksiä Rovaniemen keskustassa asiakkaille, jotka haluavat laatua, tunnelmaa ja palvelua samassa paketissa. 
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Olinkin Rovaniemen uudesta kehityksestä niin hämmästynyt, että purin tuntojani Facebook-statuksessani. :D
Photobucket

Jos ei ole Rovaniemi entisensä, niin en ole minäkään. Aiemman valomerkkiin asti juhlimisen sijasta Tapsan tanssini muodostuivat rauhallisesta istuskelusta, kavereiden tapaamisesta ja aikaisesta kotiin paluusta, mutta väliäkö tuolla – hauskaa nimittäin oli ja naurua riitti.
PhotobucketPhotobucket

Tapaninpäivästä ajankohtaiseen palkkakeskusteluun.
Photobucket

Mitä presidentti edellä, sitä muut perässä paitsi Helsingin kaupunginjohtaja Pajunen, joka vastasi ympäripyöreän selkärangattomasti kysymykseen, olisiko Pajunen itse valmis luopumaan omasta vuoden vaihteessa saamastaan palkankorotuksestaan:

"Pidän presidentti Niinistön esimerkkiä erinomaisena ja nyt voidaan sitten miettiä, ketkä tätä seuraisivat. Hienoa, että hän on lähtenyt liikkeelle." (Lähde: MTV3 Uutiset)

Mukavaa torstai-illan jatkoa kaikille!

Short translation today, but above are some pictures from Boxing Day's evening in Rovaniemi, which is in Northern Finland Lapland and my old hometown. During that evening I met my friends, had some nice chats but took it peacefully, which was nice. Have a nice Thursday evening everyone!

4 kommenttia :

Anniina B. kirjoitti...

Tuosta palkka-aiheesta juuri tänään miehelleni mainitsinkin. Sitten pyöriteltiin päätä yhdessä: Täällä tehdään nimittäin julkisensektorin palkkojen kanssa juuri päin vastoin eli korotetaan. Jestas! Vaikka tiedossa jo on, että (jopa täällä!) talous lähtee laskuun, niin säästämisestä ei puhuta.

Ne on kuitenkin kaksi niin erilaista kulttuuria, vaikka erot ovat omasta mielestäni kuitenkin pieniä. Täällä ei tulisi kysymykseenkään, että tuon tasoinen henkilö ehdottaisi moista! Hierakia on täällä kova juttu. Tietyn tasoiset ihmiset eivät vain (saa) sano(a) tiettyjä asioita.

Mutta Presidentti Niinistölle kaikki kunnia.

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Kiitos jälleen kerran Anniina mielenkiintoisesta kommentistasi. Kiehtovaa kuulla saksalaisesta kulttuurista ja yhteiskunnasta. :) Tuntuu tosiaan, että Suomessa ja Saksassa ei oikein tajuta, ettei meilläkään ole varaa paukutella henkseleitä ja ikääntyvän väestön, pienenevien ikäluokkien (tai no Saksa tietty isompi maa ja enemmän maahanmuuttajia yms) ja rakennemuutoksen myötä meilläkin on kohta edessä Kreikan tie, jos ei jotain tehdä asioille ja pian.

Anniina B. kirjoitti...

Suomessa sentään puhutaan "Kreikka mahdollisuudesta". Täällähän sellaisille puheille nauretaan, jos joku sanoo, että tämän hetkinen tie vie Kreikan oloihin.

Tosin uskon myös siihen, että jos liikaa ruvettaisi puhumaan, että mikä meitä oikeasti odottaa, niin synytisi paniikki. On parempi puhua "mukavia", jotta homma rullaa eteen päin. Ei ihmisten ostohaluja pidä pelotella pois. Sehän on varma, että silloin tulee stoppi. Erityisesti näen, että suomalaiset uskovat/tekevät mitä heille sanotaan. Suomessa ei mukista eikä juurikaan edes kyseenalaisteta. Täällä asia on päin vastoin. Jos (ja kun) jossain vaiheessa on jatkuvan rahan pumppausken loputtava, niin tällä mellakoidaan ja protestoidaan juuri niin kuin Kreikassakin. Joskus tuntuu, että saksalaiset uskovat ja kokevat, että valtio ja kanslaiset ovat kaksi eri asiaa, jolloin molempia koskisi myös eri säännöt.

Mutta toivon todella, että täällä(kin) poliitikoilla on jo suunnitelmat valmiina.

Oikein mielenkiinnolla odotan, mitä nyt näin pyhien jälkeen taas maailmalla tapahtuu. Nyt on jo niin pitkään ollut rauhaisaa.

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Kieltämättä tuntuu niin kuin ihmiset olisivat turtuneet tähän Kreikan kriisiin yms, jotka saavat elää täysin omaa elämäänsä. Kyllä välillä hirvittää ajatella minkälainen esim. Suomen tulevaisuus tulee jatkossa olemaan. Jos me ei löydetä jotain öljyä tai kultaa tms. kuten Norja tai Arabiemiraatit, niin meillä on edessä haastavia aikoja.

Pahoin pelkään, että kun itse jään joskus eläkkeelle (Isabellasta puhumattakaan), ei valtiolla ole enää varaa maksaa kunnon eläkkeitä, vaan Suomessakin on pakko mennä yksityisen eläkesäästämisen linjoille. Mutta toivotaan, että jostain löytyisi sitä kultaa/ölyjä/uusia Nokioita, saataisiin työurat pidemmiksi ja tuottavuus nousuun. :)

Aina on toivoa ja suomalaiset ovat ahkeraa kansaa.