perjantai 15. tammikuuta 2010

Se on valmis - nyt on bileet!

Nyt on huippufiilis: iso G aka piinaava gradu on nyt VALMIS ja jätetty tarkistukseen!

Niin te lukijat kuin lähipiirinikin voi huokaista helpotuksesta, sillä nyt ei tarvitse enää kuunnella minun puuduttavaa ja jatkuvaa selitystä gradustani.  3½ kuukautta siinä meni, mutta nyt se on 117 sivuisena valmis ja ensimmäinen maisterin tutkinto pian plakkarissa. Nyt ois bileiden paikka, mutta koska juuri nyt ei siihen ole mahdollisuutta, niin fiilistelen iloisena täällä ainejärjestöni Puolueen (Jyväskylän yliopiston valtio-opin opiskelijat) pikkujouluja -09 marraskuun lopulta. Onhan se vähän hassua muistella pikkujouluja näin vuoden alussa, kun pitäisi hehkuttaa tulevasta keväästä, mutta menköön tämän kerran graduun vedoten!

Teemana tuolla kerralla olivat hatut ja päähineet.

Itsehän olen julistanut alkavani elegantiksi hattuladyksi, joten tämä oli hyvä harjoittelukerta.
Photobucket

A:lla oli ilmeisesti hyvät jutut menossa.
Photobucket

Fukseja, voi hyvänen aika miten pieniltä ne näyttää. Aww.
Photobucket

Palestiinahuivi on pop!
Photobucket

Paikalla oli myös virkavaltaa muun muassa poliisin muodossa.
Photobucket

Syvälliset keskustelut käynnissä.
Photobucket

Lemppareita ja yksi äiti vaihtanut vapaalle.
Photobucket

Erityiskiitokset myös kaveripojalleni T:lle, joka urheasti piti meidän perinnettämme "näytämme yhteiskuvissa idiooteilta". Niin ja terkkuja sinne vaihtoon Belfastiin, jos satut tänne blogiini joskus taas eksymään! :)
Photobucket

Photobucket

Photobucket


Pitihän mun esitellä pojille habaani. Kyllä näkee, että mie oon ahkerasti käyny pumppaamassa rautaa salilla, haha.
Photobucket

Ylioppilastalo Ilokivestä vesisateessa jatkopaikkaan matkalla.
Photobucket

Meistä oli kuitenkin jostain syystä kivempi seisoskella baarin edessä pihalla juttelemassa pitkäkin tovi. Sain muun muassa vihreiltä ja vasemmistolta taas ripitystä ja läksytystä aiheesta "Ilona, olet moraaliton kapitalisti liityttyäsi kokoomukseen" :D :D
Photobucket

16 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

PALJON ONNEA gradun loppuun saattamisesta!
Olet kyllä tehnyt ison työn lyhyessä ajassa.
Löysin blogisi, kun itse painiskelin gradun kanssa ja googlettelin kaikkea graduun liittyvää (gradu valmistui viime vuoden puolella), joten nyt oli ihan pakko kommentoida :)

Anonyymi kirjoitti...

"3½ kuukautta siinä meni, mutta nyt se on 117 sivuisena valmis."

Jos aloitit gradusi viime tammi-helmikuussa, niin miten tänä tammikuuhun mennessä siihen olisi mennyt kolme ja puoli kuukautta?

ilonasi kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos onnitteluista ja hurjasti onnea myös sinulle rutistuksesta! :)

Anonyymi: Aloitin gradun kirjoittamisen syyskuun puolivälin jälkeen 2009 ja sain sen 12.1.10 valmiiksi - siinä välissä olin kuitenkin 4vkoa eli kuukauden tekemättä ja kirjoittamatta yhtään gradua. Eli suurin piirtein 3-3½kk siinä meni. :)

Viime kevättalvena -09 tein kyllä graduni tutkimussuunnitelman, eli 5 sivua suunnitelmaa minkälaista tutkimusta = gradua olen tekemässä. Sen jälkeen en tehnyt asian eteen mitään ja tutkimussuunnitelmasta ei päätynyt graduuni mitään. Itse gradun kirjoittamisen ja työstämisen aloitin tosiaan silloin syyskuun puolivälin jälkeen 2009.

Tyydyttikö vastaus sinua? ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kappas, tuttujakin on eksynyt kuviin:) Maailma on pieni.

Onnea sulle ihan hirmuisesti gradusta!!!! Oot kyllä ahkerasti tehnyt sitä!

-Heidi

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
ilonasi kirjoitti...

Anonyymi (Heidi): Joo, maailma on todellakin pieni ja kiitos onnitteluista. :)

Mitenkäs sun kandi ja opinnot jaksaa? Hurjasti tsemppiä ja toivottavasti joululoma meni kivasti.

Anonyymi: Poistin kommenttisi, koska siinä ei ollut päätä eikä häntää. Sinua tuntuu nyt oikein todella nyppivän jokin?

Korjaan kuitenkin muutaman virheellisen osiosi ja kommentoin lyhyesti. Ylipäätänsä täytyy sanoa, että ihmettelin kommenttiasia suuresti - miten jaksat vaivat päätäsi tuollaisella ja kirjoittaa siitä vielä pitkän kommentin tuiki tuntemattomalle henkilölle?

1. Missä lukee, että olen aloittanut gradun kirjoittamisen elokuussa 2009? Enköhän itse tiedä, koska olen aloittanut sen kirjoittamisen, mutta mukava tietää, että luet blogiani noin tarkasti.

2. "Hieman ärsyttää tuo sinun "vähättelysi", että gradusi teko kesti vain
3,5 kuukautta, ja että koko koulutuksesi kesti "vain 4,5 vuotta", mistä
osa on vähäteltyä (gradu), osa korostettua (4,5 vuotta on valtsikassa
täysin normaaliaika, lapsia tai ei)."

Edelleen gradussa meni 3.5kk ja sitten tuossa jälkimmäisessä olet vielä erehtynytkin: koko maisterin koulutukseni kesti 3½v, josta olin vuoden äitiyslomalla eli todellisuudessa 2½v. ;) Hajoahan nyt toki siihen!

jatkuu -->

ilonasi kirjoitti...

Edelliseen jatkoa...

3. "Ymmärrämme, että graDun valmiiksi saaminen on hienoa, kuten
itsellänikin oli, mutta ei sitä tarvitse kenellekään
todistella/kuulutella. Sait gradun valmiiksi, kuten tuhannet muutkin
tänä vuonna. :) Onneksi olkoon. [---] saavat sinut vain näyttämään
omahyväiseltä hja turhalta. Varsinkin kun arvosanasi eivät ole
loistavaa luokkaa."

Tämä on lifestylemainen hömppäblogi, jossa jaan fiiliksiäni ja tunteitani laidasta laitaan aina sen hetkisen mukaan. Gradu on ollut minulle iso juttu, kuten moni muukin asia elämässäni (esimerkiksi lapsen saaminen, jota olen myös hehkuttanut blogissani) ja muutenkin tapoihini kuuluu iloita, surra ja raivota avoimesti - eli näyttää tunteeni. Tästä samasta syystä olen myös jakanut kurssituloksiani; en siis siksi, että haluan jalustalle.

En myöskään tiedä, mikä on sinun mittapuullasi "loistava luokka", mutta itse olen numeroihini täysin tyytyväinen. :) Eikä minulle muutenkaan mitkään tentti- tai kurssitulokset maailmaani tee.

4. "Toivon, että tulevaisuudessa laskeudut sieltä korokkeeltasi meidän
muiden joukkoon, ehkä silloin sinusta on työskentelemään muuallakin
kuin vain pohjois-suomessa, jossa ei niin paljon osaajia ole.
Pääkaupungissa osaajia löytyy jokaisessa kategoriassa. Jos ymmärrät
omat normaaliutesi, ehkä sinusta on muuttamaan tänne
pääkaupunkiseudullekin."

Voi hyvä elämä, ei tähän muuta voi sanoa! Hyvää jatkoa sinulle sinne pääkaupunkiseudulle. :) Oletan, että olet saanut psykologin koulutuksen, koska niin teräviä johtopäätöksiä ja luonteen syväanalyyseja teet sinulle tuntemattomasta ihmisestä.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

"Hajoahan nyt toki siihen!"

Ilona, oletpas TODELLA sydämellinen hahmo! :) Onnea elämääsi paljon!

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
ilonasi kirjoitti...

Anonyymi:

Kesällä ja elokuussa kirjoitin syventävien opintojen esseitä, enkä edelleenkään gradua. Edelleenkin aloitin itse gradun kirjoittamisen syyskuun puolen välin 2009 jälkeen, mutta en jaksa jankata asiasta enempää. Itse tiedän kyllä milloin olen aloittanut ja mitä on tapahtunut. :)

En kuvittele olevani viisaampi, älykkäämpi, mahtavampi tai mitään muutakaan, enkä oleta olevani jalustalla. Tiedän kyllä, että varmasti on ihmisiä, jotka ovat kirjoittaneet gradunsa/väitöskirjansa sekä valmistuneet minuakin nopeammin.

Omaan lähipiiriinikiin kuuluu ihminen, joka kirjoitti ekan gradunsa 3vkossa ja suoritti 540 op, kaksi maisterin tutkintoa ja lisurin YHDEN VUODEN AIKANA. Lisäksi Pekka Himanenkin väitteli jo 21-vuotiaana tohtoriksi, eli esimerkkejä on loputtomiin.

Tarkoituksena ei edelleenkään ole nostaa itseäni jalustalle: kunhan totean faktat. En ole mikään itseäni täynnä oleva turhan kehuja, mutta en myöskään supisuomalainen liiankin vaatimaton "enhä mie mittään"-tyyppi. Saa ja pitää olla ylpeä saavutuksistaan, jotka ovat jokaiselle omanlaisensa. :)

Pointtini tuli selväksi, joten asia lienee loppuunkäsitelty. Tosin et vastannut kysymyksiini, mutta ehkä selviän elämässäni ilman niitäkin.

Nyt nukkumaan, kauniita unia ja onnea myös sinulle elämääsi! :)

ilonasi kirjoitti...

Yllä olevalle anonyymille:

Jos haluat voit laittaa minulle sähköpostia, mutta edelleenkään en ymmärrä miten jaksat uhrata aikaasi - varsinkaan la-iltana! - tuikituntemattoman ihmisen elämän ja luoteen ruotimiseen. Toisaalta pitäisi kai olla imarreltu, että jaksat olla noinkin kiinnostunut. :)

Joka tapauksessa, mailiin voit laittaa mietteitäsi. Täällä asia on nyt loppuunkäsitelty - molempien pointti lienee tullut selväksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jollakin taitaa olla oma elämä vähän hakusessa kun noin täytyy Ilonaa parjata. Mutta siis itsekin VTM:nä voin todeta, että olet Ilona saanut opintosi todella nopeasti tehtyä ja kovasti onnea valmistumisen johdosta, hienoa! :)

ilonasi kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos kommentistasi ja onnitteluista. :) Joo, meitä ihmisiä on aika moneen junaan, kuten on saanut varsinkin blogia kirjoittaessa huomata. Onneksi valtaosa kommentoijista on kuitenkin asiallisia ja inhimillisiä.