sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Viikonloppu mummolassa ja yöpyminen exän valvovan silmän alla

Joku hyljeksii, joku pelekää
Joku on saanu siellä lujaa selekään
Niin tasaista latomerta
Harvasen päivä joku vuotaa verta 

[---]
Ei välii, miestä taikka naista
Vihataan kaikkee, kaikkee erillaista
Mutta heimoani minä rakastan

Alkaa peellä, loppuu aalla
Hianoo olla Pohojanmaalla
Pellot tasaiset mut kotii johdattaa

[---]
Asuu porukka pikkusen kummallinen
Keskellä heinäseipäiden ja latojen
[---]
-Klamydia: Pohjanmaalla

Klamydia ei varsinaisesti kuulu suosikkimusiikkiini tai lempibändeihini, mutta mielestäni tässä kappaleessa tiivistyy sopivan ironisesti Pohjanmaa. ;) Välillä mie olen miettinyt voiko Isabellasta kasvaa ihan täysjärkinen ja ymmärrettävästi kommunikoiva ihminen, kun hänen  vanhempansa ovat Lapista ja Pohjanmaalta sekä puhuvat miten sattuu. Esimerkiksi veitsen mie sanon veitti ja neitokaisen isä taas veihti. Tai kun Isabella oli vain muutaman päivän ikäinen ja olimme juuri kotiutuneet sairaalasta, niin hänen isänsä soitti pikkukäärölle juurikin tuon yllä mainitsemani kappaleen.


Koska en voinut jäädä huonommaksi, niin mie soitin heti perään Tulenkantajissa ja Hannibal & Sopassa vaikuttaneiden Anno Fallon Lapin Gangstan.

 

Varsinaiset eväät elämälle Bella on kyllä saanut! ;) Selvennykseksi todettakoon vielä, että nyt kun neiti on jo kasvanut isommaksi, niin en enää kuuntele tai katsele hänen läsnäollessaan mitään missä kiroillaan tai sisältää jotain muuten lapsille sopimatonta. 

Tämän alustuksen jälkeen siirrytään rientoihin viime viikonlopulta, jonka vietimme Pohjanmaalla neidin mummolassa. Bussimatkalla Jyväskylästä kuvailin maisemia, jotka ovat kovin tasaisia - lakeuksia ja peltoja on vaikka muille jakaa!
PhotobucketPhotobucket

Päivät täyttyivät ulkoilusta, Isabellan kanssa leikkimisestä, lenkkeilystä neidin mummin kanssa sekä sukulaisten, ystävien ja tuttujen näkemisestä. Perjantai- ja lauantai-iltoina mie karkasin Isben nukahdettua katsomaan paikallisia rientoja. Selvinpäin tosin, mutta se ei hauskanpitoa hidastanut - päinvastoin. Tärkeintä, kun oli vain nähdä kaikkia ihmisiä pitkästä aikaa.
Photobucket

Photobucket

Bellan setä.
Photobucket

Paikallisessa menomestassa.
Photobucket

Kuvailin asuani baarin vessassa.
PhotobucketPhotobucket

Launtaina kävimme Kruunupyyssä syömässä ja vierailimme Jeppiksessä kuten paikalliset Pietarsaarta kutsuvat. Lempinimi tulee kaupungin ruotsinkielisestä nimestä Jakobstad, joka on  muuten todella kaunis kaupunki. Mie muutenkin tykkään noista ruotsinkielisistä alueista, mielestäni ne tuovat vain rikkautta maahamme ja yhteiskuntaamme - enkä tarkoita ainoastaan materiaalista rikkautta!
PhotobucketPhotobucket

Illalla menin vielä kaverin illanistujaisiin, joissa kokeilin hienoja 3D-laseja.
Photobucket

Esimerkiksi tämä kuva näytti mielettömän hienolta noilla 3D-laseilla.
Photobucket

Iltaisin laitoin nukkumaan vierashuoneeseen, jonka seinältä exäni valvoi untani. Aluksi eron jälkeen se tuntui vähän oudolta, mutta nykyisin siihen on jo tottunut. Meillä on molemmilla nykyisin aivan eri kuviot elämissämme, mutta toki hän säilyy aina läheisenä ja tärkeänä ystävänäni kaikesta huolimatta.
Photobucket

2 kommenttia :

Henskis kirjoitti...

Hih, olen joskus asunut muutaman vuoden Jeppiksessä! =) Se oli kyllä tosi nätti kaupunki ja tykkäsin asua siellä. Ainut haittapuoli oli hirvittävän kova merituuli, siellä tuntui tuulevan lähes aina! :/ Sai olla aina hiukset ihan sekaisin, jos ei ollut muistanut laittaa niitä kiinni, not nice. =D

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Henskis: Onpa hassu sattuma. :) Maailma - tai ainakin Suomi- on kyllä pieni! Mieki tykkään Jeppiksestä, tosin miehän en sitä kaupunkia mitenkään hirveän hyvin tunne, mutta tuttuja asuu siellä yms. Ainut mikä Pietarsaaressa on vähän huonoa on, että se jää vähän syrjään, kun junakaan ei mene sinne. Tai no onhan Pännäisen ja Kokkolankin asemat aika lähellä, mutta silti. Mukava kun jätit kommenttia ja kivaa syksyn jatkoa! :)