perjantai 9. marraskuuta 2012

Baha California-tasting menu Namussa

Nyt on henkilökohtaisesssa elämässä surua ja murhetta, jotka eivät siis mitenkään liity töihin, opintoihin tai politiikkaan. Siksi onkin mukava vaihtaa hetkeksi kevyempiin tunnelmiin, koska sanonnan mukaan hyvä ruoka, parempi mieli. Hiljattain nimittäin kokeilin Namun tämän hetkistä ruokaa Baha Californiaa, joka on rentoa kalifornialaista ruokaa meksikolaisella twistillä. Olen aiemmin käynyt joskus juhlimassa City Centerin "Makkaratalossa" sijaitsevassa ruokailuun, after workiin, illanviettoon, seurusteluun, yksityistilaisuuksiin, cocktail-hetkiin ja tanssifiilikseen sopivassa Namussa, josta voi lukea täältä ja täältä.

Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun suuntasin Namuun syömään. Nautin kasvisversion Baha California-maistelumenusta. Kerrankin myös kunnostauduin siinä, että jaksoin kuvata jokaisen annoksen.
Photobucket

Sweet & savory popcorn
Photobucket

Kasvisversio mahi mahi ceviche with kaffir lime and cilantro. Olen niin juntti, etten edes tiedä mitä tuo mahi mahi ceviche oikeasti tarkoittaa. :D
Photobucket

Kasvisversio beach house tostatada with apache beef and yellow chili. Tämä oli mielestäni kuudesta ruoka-annoksesta se kaikista herkullisin!
PhotobucketPhotobucket

Sen sijaan pääruoka eli fajitakset oreganolla ja mintulla tarjoiltuiltuna talon guacemolella ja crème fraisella oli pienoinen pettymys ja mielikuvitukseton osa muuten luovaa menua. Tai siis samanlaisia fajitaksia osaan itsekin tehdä kotona tortilla-iltoina.
Photobucket

Vaikka toki herkullisia Namun fajitaksen olivatkin.
Photobucket

Special treat from the kitchen sisälsi kotitekoista vaniljajäätelöä ja joitain ihania kastikkeita.
PhotobucketPhotobucket

Maistelumenu huipentui mango ja jogurtti panna cottaan, joka tarjoiltiin hedelmäsalsalla.
Photobucket

Maha täynnä hyvää ruokaa oli helppo hymyillä.
PhotobucketPhotobucket

Herkullista viikonloppua kaikille! Tänä iltana minut on kutsuttu Namun 1-vuotissyntymäpäiväjuhliin, mutta lähdemme iltapäivällä viikonlopuksi Isabellan mummolaan isänpäivän viettoon. Täytyy sanoa, että pieni maisemanvaihdos tulee nyt enemmänkin kuin tarpeeseen.

There are currently some sorrow and worries at my private life, which have nothing to do with work, studies nor politics. Therefore it is nice to change to lighter topics for a while, because there is saying 'good food, better mood'. Recently I ate delicious Baha California tasting menu at a local restaurant Namu. For once I had energy enough to take photos of each dish. This evening I am actually invited to the same restaurant/club Namu's 1st birthday party, but we are going to Isabella's grand parents to Western Finland to celebrate Father's Day weekend. I must say that tiny change of a scene and landspace is more than welcome right now. Have a nice weekend everyone!

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Mahi mahi on kalalajike. Ceviche on Keski- ja Etelä-Amerikassa erittäin yleinen kalasta tai äyriäisistä valmistettu ruoka, jossa se kala/äyriäiset marinoidaan sitruksisessa liemessä. Et ole juntti, kasvissyöjänä tuskin olet kovin usein ko. ruokalajiin törmännyt.

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos asintuntevasti tiedostasi sekä erityisesti "juntti synninpäästöstäsi". ;D Aina oppii jotain uutta. Tosiaan olen ollut puolet elämästäni eli 13 vuotta kasvissyöjä, joten kala- ja pihvilajit ovat jääneet melko tuntemattomiksi itselleni. Mukavaa marraskuun jatkoa sinulle!