torstai 8. marraskuuta 2012

Hjallis Harkimoa kuuntelemassa seminaarissa Hilton Kalastajantorpalla

Osallistuin hiljattain töiden puolesta erääseen kaksipäiväiseen seminaariin Hilton Kalastajantorpalla, jossa oli puhumassa edustajia Koneesta, Metsosta, Hewlett-Packardista ja muista pääasiassa teollisuusalan yrityksistä.
Photobucket
Photobucket

Laskin, että paikalla oli noin 150 osallistujaa, joiden joukossa oli alle kymmenkunta naista. On sääli, että vieläkin Suomessa ollaan noin tiukasti jakautuneita "miesten ja naisten aloihin" eli nyt naiset vain reippaasti diplomi-insinööreiksi ja miehet lastentarhanopettajiksi opiskelemaan! Tottakai pitää suuntautua sellaiseen tehtävään mikä itseä kiinnostaa, mutta olisi hyvä ettei sulkisi mitään vaihtoehtoja pois vain, koska ne ovat perinteisesti olleet miesten tai naisten töitä. Itse työskentelen tällä hetkellä miesvaltaisella alalla, enkä ole kohdannut mitään huonoa kohtelua, vähättelyä tai tytöttelyä, mistä olenkin iloinen.
Photobucket

Ismo Vaiste Metsolta piti hyvin mielenkiintoisen esityksen ja kertoi näkemyksiään suomalaisten pärjäämisestä globaalissa taloudessa sekä eritteli maamme heikkouksia ja vahvuuksia suhteessa esimerkiksi Intiaan. Paljon puhuttiin kaksipäiväisen seminaarin aikana eri puheissa myös Cleantech-liiketoiminnasta ja pilvipalveluista tulevaisuuden isoina juttuina.
Photobucket

Seminaarin innostavin ja inspiroivin anti oli kuitenkin Hjallis Harkimolla, jolla oli varsin omannäköisensä esitys. Hän käytti välillä kirosanoja, puhui seksistä ja muutenkin oli häpeilettömästi oma itsensä. Toisaalta Harkimolla on Suomessa varaa ollakin täysin oma itsensä, onhan hän saavuttanut niin paljon. Hän ei kuitenkaan missään vaiheessa paukutellut henkseleitä tai nostanut itseänsä jalustalle, vaan päinvastoin kertoi avoimesti lukihäiriöstään, luokalle jäännistään ja epäonnistuneista liiketoiminnoista. Harkimolla on kyllä todellista karismaa ja hän on loistava motivoija, joka korosti oman tahdon tärkeyttä. Sillä ja kovalla työllä pääsee nimittäin pitkälle.
PhotobucketPhotobucket

Puitteet Hilton Kalajastajantorpalla olivat todella hienot kuten tämä lounaspaikkana toiminut Sininen sali.
PhotobucketPhotobucket

Nauttimani kasvisruokalounas oli herkullista.
Photobucket

Myös Kalastajatorpan maisemat ja ympäristö olivat kauniit.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Kaiken kaikkiaan osallistuin uusia ideoita antaneseen onnistuneeseen seminaariin, kuten ilmeestäkin voi päätellä.
Photobucket
Photobucket
Mekko: Vero Moda, kello: Just Cavalli, saappaat: Vagabond, jakku: Your Face
Dress: Vero Moda, watch: Just Cavalli, boots: Vagabond, blazer: Your Face

Mukavaa torstaita kaikille! Tämä postaus on ajastettu, sillä todellisuudessa istun tällä hetkellä töissä ja päivä on täynnä ohjelmaa. Töiden jälkeen on Isabellan voimistelu, omat salitreenini, hieroja ja illalla pitää vielä pakata viikonlopun Pohjanmaan mummolareissua varten.

Recently I attended to two-day work-related seminar, which was held at beautiful local Hilton hotel and conference center. Above are pictures from the seminar, which discussed for example global business, Cleantech and cloud-services, which are all fascinating topics. What was odd to realize, though, was that among over 150 attendess there were only approximately ten women. I find it sad that careers and professions are still tightly divided to 'women and men jobs'. Therefore I encourage girls to become engineers and boys to study to become a nurse. Naturally one has to study and work at a career, which interests them. Still no doors should be closed just because they have traditionally been women's or men's. I myself work at a male-dominated career path and fortunately have not faced any discrimation or putting down due to my gender, which I am very happy about.

This is scheduled post, as currently I am actually sitting at the office. This evening after work Isabella has her gymnastics class, I have my own workout, massage apointment and I also need to pack for weekend's trip to Isabella's grand parents at Western Finland. Have a nice Thursday everyone!

2 kommenttia :

Mustat Ballerinat kirjoitti...

Itse olen tuleva diplomi-insinööri ja tosiaan aika miesvaltaiselta ympäristöltä vaikuttaa opintojen ja tähän astisten töiden perusteella. :D

Olen tosin hieman "kevyempiä aineita" opiskellut, mutta näin jälkiviisaana olisi voinut opiskella konetekniikkaa tai jotain muuta perinteisempää teknistä alaa.

Tästähän voisi ottaa itselleen jonkinlaisen elämäntehtävän, että kuinka saada tytöt opiskelemaan tekniikkaa. :)

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Mustat balleriinat: Kiitos mielenkiintoisesta kommentistasi, onnea uravalinnasta ja tsemppiä opintoihin!

Tuo on "miesten ja naisten aloihin" jakautumisen jälkeen se toinen juttu: naiset opiskelevat usein "kevyempiä" aineita, kun taas miehet keskittyvät "kovempiin" aineisiin, jotka helpottavat työllistymisessä ja vaikuttavat palkkaukseen. Esimerkiksi kauppatieteissä on sama asia: naiset lukevat mieluusti johtamista ja markkinointia, kun taas miehet enemmän laskentatoimea ja rahoitusta.

Haluan kuitenkin vielä korostaa, että luonnollisesti on hyvä opiskella ja työllistyä alalle, joka ITSEÄ kiinnostaa. Lisäksi minä henkilökohtaisesti arvostan ja pidän yhtä tärkeinä ihan kaikkia töitä, ammatteja ja opiskelualoja. Jokaista tarvitaan tässä yhteiskunnassa.

Mukavaa marraskuun jatkoa! :)