tiistai 6. marraskuuta 2012

Soitto Helsingin Sanomien toimittajalta ja "Ai­na on si­tä vä­keä, joi­den mu­kaan pi­tää an­taa tu­kea enem­män jal­ko­vä­lin pe­rus­teel­la"

Arvostan itsenäisiä, päämäärätietoisia, optimistisia ja rohkeita ihmisiä olivatpa he sitten miehiä tai naisia. Haluan omalta osaltani olla mukana rakentamassa hienosta maastamme yhä toimivampaa, monikulttuurisempaa, tasa-arvoisempaa, menestyvämpää, vauraampaa ja ennen kaikkea suvaitsevampaa  Suomea. 

Mauno Koiviston valtakaudella ollessani kuusivuotias juhlimme esikoulussa itsenäisyyspäivää ja olisin kovasti halunnut olla presidentti, mutta päiväkodin tädit väittivät ettei se ole mahdollista. Presidentiksi esikoulun itsenäisyyspäiväjuhlaan valittiin joku poika ja itse sain tyytyä leikkimään presidentin edustusrouvaa. Muistan yhä kuinka minua ärsytti silloin. Olenkin todella iloinen siitä, että ajat ovat muuttuneet ja muuttuvat kaiken aikaa. Haluan, että pientä tytärtäni ei kukaan tule lannistamaan Suomessa pelkän sukupuolen perusteella. Lisäksi toivon, että aikanaan hänen lapsensa ja lastenlapsensa saavat myös nauttia hienosta maastamme, demokraattisesta yhteiskunnastamme ja hyvinvointivaltiostamme.

Epäkohtia kuitenkin valitettavasti yhä löytyy ja mielestäni ne on kissan tavoin hyvä nostaa pöydälle käsiteltäväksi. Sain eilen soiton Helsingin Sanomien politiikan toimitukselta, joka halusi kuulla näkemyksiäni kokoomusnuorten radikalisoitumisesta, junttamaistumisesta ja miesvaltaistumisesta. He olivat myös kuulleet hiljaittain kohtaamastani vääryydestä, jossa vaaliavustusta kunnallisvaaleja varten oli annettu kaikille Helsingin kokoomusnuorten piirin ehdokkaille minua lukuunottamatta. Sattumalta satuin olemaan piirin ehdokkaista myös ainut nainen.

Aiemmin toimin Jyväskylän kokoomusnuorissa, joissa oli hyvä ja TASA-ARVOINEN tiimihenki. Samaa en valitettavasti ole toistaiseksi havainnut Helsingin piirissä. Tässä on konkreettinen esimerkki siitä, koska Wille Rydmania lainatakseni: "Ai­na on si­tä vä­keä, joi­den mu­kaan pi­tää an­taa tu­kea enem­män jal­ko­vä­lin pe­rus­teel­la"

Photobucket
Koko Helsingin Sanomien uutisanalyysi on luettavissa täältä


Onneksi minua ei muutama vastoinkäyminen lannista.
PhotobucketPhotobucket


En nimittäin tyydy olemaan silmiesi ilona, vaan olen kokonainen ihminen nimeltä Ilona Ylinampa. Enkä halua elää yhteiskunnassa, jossa asioita ratkaistaan jalkovälin perusteella.

Sorry no translation today, instead you may try your luck with Google translator.

10 kommenttia :

Business Woman kirjoitti...

Luin tänään hesarista tämän artikkelin ja hetki meni silmiä pyöritellessä ja henkeä haukkoessa. Uskomatonta että vieläpä nuorten joukossa voi elää tämmöisin aatoksin. Noloa!
Parin vuoden kuluttua on eduskuntavaalit ja katse sinne siis:)
Ilona eduskuntaan!

Anonyymi kirjoitti...

Eka päivityksesi, josta tykkäsin ihan täysillä. Onnea kaikkiin pyrkimyksiisi, Ilona!

Anonyymi kirjoitti...

Ookko sä instagramissa? :)

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Business Woman: Joo, on kyllä perin erikoista, että 2010-luvulla NUORET ihmiset tekevät tuollaisia päätöksiä. Pitää kuitenkin muistaa, että kyse on todella pienestä joukosta, mutta valitettavasti se riittää pilaamaan hyvinkin laajan joukon maineen.

Joka tapauksessa kiitos kommentistasi ja tsempeistä. Itse asiassa hiljattain töissä eräs asiakas kysyi, aionko pyrkiä eduskuntaan seuraavissa vaaleissa. Katsotaan mikä on tilanne sitten muutaman vuoden päästä, mutta politiikka ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen on kyllä aina ollut yksi intohimoistani. :)

Anonyymi: Kiitos myös sinulle kommentistasi ja onnen toivotuksista. Lisäksi on mukava kuulla, että tykkäsit ajatuksistani. Jätähän toistekin kommenttia, jos tänne eksyt.

Anonyymi: En ole vielä, mutta voisin kyllä ottaa lähiajan projektiksi sinne liittymisen. Sen verran paljon tulee nimittäin iPhone-kuvia räpsittyä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

En ole minäkään ennen kommentoinut blogiasi, mutta nyt on pakko. Ihan uskomaton kommentti Rydmanilta. Ei tuollainen alentuva asenne ole 2000-lukuakaan, saati sitten että elämme jo vuotta 2012. Tsemppiä Ilona!

Havanna kirjoitti...

Niskavillat pystyssä luin saamastasi kohtelusta ja minkälaiseksi olet joutunut stadin ympyrät toteamaan. Positiivisena näen kuitenkin, että niillä on vastassa sut eikä jotain seinäruusua, joka jää maahan makaamaan, vaikka tarpeeksi monen vastoinkäymisen jälkeen olisi sekin reaktio lopulta täysin ymmärrettävä. En voi sanoa olevani Kokoomuksen kannattaja, mutta olen jo pitkään sydämestäni ollut sitä mieltä, että Kokoomus olisi/on parempi puolue, kun sun kaltainen ihminen on osa sitä. Näen sut sellaisena no-nonsense sillanrakentajana, fighting the good fight.

Toivottavasti onnistuin suht järjellisesti muotoilemaan enkä ihan pölhöltä kuulostanut - halusin vain ilmaista, että sympatiani ovat puolellasi, tsemppiä tsemppiä ja you go girl <3

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Anonyymi: Mukava, kun jätit kommettia, vaikka aihe ei olekaan niin mukava. Olen samaa mieltä, että uskomaton kommentti Wille Rydmanilta, jota hyvin monet muutkin ihmiset ovat ihmetelleet. :O

Kiitos tsempeistä ja toivotaan, että pikkuhiljaa ihmiset (tai tässä tapauksessa nämä muutama kivikautta henkisesti elävä nuori ihminen) heräisivät todellakin siihen, että nyt on jo vuosi 2012.

Havanna: Kiitos myös sinulle kannustavasta kommentistasi, josta tuli välittävä ja hyvä fiilis. <3 Ymmärsin kyllä mitä tarkoitit. Kiitos siis tsempeistä ja lämpimistä sanoistasi!

Anonyymi kirjoitti...

Kun lukee tätä blogia ja katsoo kaikkia kymmeniä, ellei satoja itsestä otettuja "muotikuvia", tulee mieleen, että ehkä kokoomusnuorilla oli ihan järkevät perusteet rahanjakopolitiikalleen. Esim. seitsemän kuvaa itsestä samassa haalarissa... Ihan pientä narsismia? Yhteiskunnalliset ajatukset loistavat poissaolollaan.

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos myös sinulle kommentistasi. Olen kirjoittanut tätä blogia helmikuusta 2009 eli on täysin luonnollista, että kuvia on kertynyt todella paljon.

Lisäksi olen aina korostanut, että TÄMÄ blogi on lifestyle blogi, eikä mikään yhteiskuntakriittinen "asiablogi". Jos minulla olisi aikaa kirjoittaisin kolmea blogia: lifestyle-, "oikeaa asia-" ja henkilökohtaista salaista anonyymia kasvotonta blogia. Valitettavasti kokopäivätöiden, äitiyden, sivutoimisten opiskeluiden, harrastusten, politiikan ja sosiaalisen elämän lomassa minulla ei ole aikaa kaikille kolmelle blogille. Minunkin tuntini ovat rajalliset, vaikka aktiivisena ihmisenä monessa mukana olenkin.

Yhteiskunnallisiin ajatuksiini ja mielipiteisiini voit tutustua alkuun vaikka näitä tekstejä lukemalla, jotka löytyvät tagin "mielenpäällä"-alta: http://ilonasi.blogspot.fi/search/label/mielenp%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4

Mukavaa marraskuun jatkoa sinulle ja jätähän toistekin kommenttia, jos tänne eksyt!

Anonyymi kirjoitti...

Reilu kerho on jälleen kokoontunut. Millä perusteella vaaliavustus on pöytäkirjojen mukaan annettu? Vaalikampanjointi Helsingissä on varmasti kallista, mutta ihmettelen kuinka paikallisella nuorisojärjestöllä voi olla varaa laittaa tuhansia euroja kampanjointiin (ja etenkin yhdelle ehdokkaalle). Harvalla muualla Suomessa toimivalla vastaavalla järjestöllä on varaa satsata tuollaisia summia kunnallisvaaleihin.