tiistai 9. helmikuuta 2010

Asenne esiin

Tulin vasta pari tuntia sitten kotiin reissusta ja on ollut aika hektiset kaksi päivää, joten väsyttää. Nyt kuitenkin tahtoisin olla Helsingissä, tarkemmin sanottuna Gloriassa, jossa on Asenne esiin -hyväntekeväisyyskonsertti. Esiintymässä ovat muun muassa ehdottomat suosikkini eli Teosto-palkinnoillakin tunnustetut Asa ja PMMP. On siellä myös Rasmuksen Lauri, Puppa J ja Olavi Uusivirtakin.

Photobucket

Konsertin tuotot menevät Amnestyn Suomen osaston ihmisoikeustyöhön. Seksuaalisen itsemääräämisoikeuden puolesta voi allekirjoittaa vetoomuksen täällä

"Hyvä kansanedustaja,
Suomen seksuaalirikoksia koskeva lainsäädäntö ei ole kansainvälisten ihmisoikeusnormien mukainen.

Osoita asenteesi. Vaadi, että  niin laissa kuin tuomioistuimissa kaikki tahdonvastaiset yhdynnät tunnustetaan raiskauksiksi. Myös silloin kun seksuaalirikoksen uhri ei ole kyennyt ilmaisemaan tahtoaan tiedottomuuden, unen tai sairauden takia, on teko tulkittava raiskaukseksi. Puolustuskyvyttömyys, riippumatta siitä onko tila itse aiheutettu vai ei, ei ole rikosta lieventävä tekijä.

Vaadi lakimuutosta, jossa raiskauksen määrittelee suostumuksen puute eikä käytetty väkivalta. Vaadi, että tällaiset rikokset määritellään virallisen syytteen alaisiksi.

Seksuaalinen itsemääräämisoikeus on ihmisoikeus. On sinun velvollisuutesi varmistaa, ettei ihmisoikeuksien takaama suoja murene."


Photobucket
Kuten mainitsikin, niin Asa ja PMMP ovat eräitä suosikkejani. Syitä tähän on  useita: molemmat toimivat niin kotona kuunneltuina kuin energisillä livekeikoillakin. Lisäksi laulujen lyriikat ovat loistavia ja niissä on sanomaa.

0 kommenttia :