maanantai 11. helmikuuta 2013

Chinese New Year in Helsinki

Viikonloppu meni varsin nopeasti: perjantaina töiden jälkeen hemmottelin itseäni kasvohoidolla ja katsomalla Puhdistus-elokuvan, joka ei sittenkään ollut se paras valinta hemmotteluun tai rentoutumiseen. Elokuva nimittäin vaikutti minuun todella pysäyttävästi väkevällä tarinallaan. Lauantaina juhlin päivällä kiinalaista uuttavuotta ja illalla Funky Awardseja Asan ja Laineen Kasperin keikkojen merkeissä. Eilinen meni levätessä ja kuntosalilla rehkiessä Isabellan voimistelun ajan. 

Nyt olen taas intoa täynnä uuden viikon edessä, mutta sitä ennen kuitenkin palataan vielä lauantaihin ja kiinalaisen uudenvuoden juhlintaan Lasipalatsin aukiolle Helsingin keskustaan. Ohjelmaa oli jos jonkinlaista: perinteinen lohikäärmetanssi kuuluu tietysti asiaan.
 photo IMG_5775_zps47f8a01d.jpg

Kyllä Suomi on kansainvälinen, kun Helsingin keskustassakin liehuu Kiinan punatähtilippu. :D
 photo IMG_5782_zps352dd5ff.jpg

Meilahdessa sijaitseva kiinalais-suomalainen koulu lauloi kiinalaisia lastenlauluja. Oppilaiden joukossa oli sekä kiinalaistaustaisia että suomalaislapsia, joiden vanhemmat ovat olleet fiksuja laittamalla lapsensa kiinankieliseen kouluun. Onhan se yksi maailman eniten puhutuimpia kieliä!
 photo IMG_5786_zps4e65ffde.jpg

Pekingiläisten tanssijoiden huikea esitys. 
 photo IMG_5789_zpsb6409118.jpg photo IMG_5791_zpsa6e8d203.jpg photo IMG_5792_zps8b2902ba.jpg

Erityiseti etelä-kiinalaiseen uudenvuoden juhlintaan kuuluu oleellisesti leijonatanssi.
 photo IMG_5797_zps240067e9.jpg photo IMG_5800_zps8e4e2525.jpg

Kiinalaisten perinneinstrumenttien soittajat Pekingin konservatoriosta.
 photo IMG_5804_zpsf0ff3641.jpg photo IMG_5806_zps41dedb36.jpg

Olen tehnyt ensimmäisen graduni Kiinasta, siskopuoleni on kiinalais-suomalainen ja muutenkin maa sekä sen yhteiskunta kiinnostavat minua suuresti. Puhumattakaan maan tarjoamista huimista talousmahdollisuuksista ja markkinoista!
 photo IMG_5816_zps9931bf8e.jpg


Hymy oli herkässä sekä äidillä että tyttärellä räntäsateesta huolimatta.
 photo IMG_5819_zpsf54b59bc.jpg
Takki: vintagea Kanadasta, housut: Zoey M / Stockmann, laukku: Prada, karvahattu: kirppis, vyö: Ralph Lauren
Coat: second hand from Canada, trouser: Zoey M / Stockmann, bag: Prada, fur hat: second hand, belt: Ralph Lauren

Happy Chinese New Year! 
 photo IMG_5829_zpsb1093c2c.jpg


Happy Chinese New Year everyone! We celebrated it in Helsinki Finland too on weekend. I did my first master thesis of China, my step sister is Chinese-Finnish and overall  I am interested in the country and its society and economy. The show was fantastic and it was nice to see that Helsinki is already so international that there are happenings like this.

5 kommenttia :

Anniina B. kirjoitti...

Vihdoinkin ehdin taas kommentoimaan. Mulla olis niin usein jotain sanottavaa, mutten vaan jouda kirjottamaan. Mutta nyt:

Ajatella, että Helsingissä on tuommonen tapahtuma. En ole koskaan tullut miettineeksi, että olisiko täälläkin mahdollisti joku vastaava. Siis kuljenko nakit silmillä ihan koko ajan? Joskus tuntuu, kun luen blogiasi, että olen kasvnut pullossa. Ja niin pitäis olla "korkeasti koulutettu" minunkin! Ja vielä keskellä Eurooppaa. Jassoo...

SatuMaria kirjoitti...

En ole teinnytkään, että Helsingissä on tollainen tapahtuma, wau! Olisipa kiva ollut olla katsomassa.

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Anniina B: Kiitos kun jaksat kommentoida kiireistä huolimatta, mutta älä otaan mitään paineita. Mie jos kuka ymmärrän, ettei aina jaksa/ehdi/huvita. :D

Ja siis jos Helsingin kaltaisessa globaalissa mittakaavassa miltei "tuppukylässä" on kiinalaisen uudenvuoden juhlat, niin ihan varmasti siellä oikeassa metropolissakin on vaikka mitä! Itse suosin www.stadissa.fi -sivustoa, jonne on kätevästi koottu pääkaupunkiseudun tapahtumia ja luokiteltu ne eri kategorioihin (musiikki, urheilu, teatteri ja muut). Olisiko siellä teillä jokin vastaavanlainen sivusto? :)

SatuMaria: Joo, miekin sattumalta kuulin tuosta tapahtumasta viime vuonna, mutta silloin en päässyt, kun olin pressan vaaleissa vaalitoimitsijana just sinä päivänä. Onneksi tänä vuonna pääsin paikan päälle ja suosittelen kyllä. Ohjelman lisäksi illalla oli suuri ilotulitus Töölönlahdella, aiemmin päivällä kulkue ja oli siellä myös ruokakojuja yms., joista pystyi edullisesti ostamaan hyvää kiinalaista ruokaa. :)

Nina Lioness kirjoitti...

Hi, Ilona!
You are so beautiful and your little angel! I found your blog browsing for photos about Chinese Ny in Helsinki. We were there too, you could see my last post with photos from the event if you want http://www.ninathecat.com.
Followed you! Have a nice day!

Nina
www.ninathecat.com

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Nina Lioness: Thanks for your friendly comment! You almost make me blush, haha. :) I checked your blog and you are gorgeous yourself too.

Thanks for following and you too have a nice day. Please leave comments in the future too, if you pop in to my blog.