maanantai 4. helmikuuta 2013

Greetings from Vilnius Lithuania from a business trip!

Tulin vajaa tunti sitten eli vartin yli yhdeksän hotellihuoneeseeni ja päivä on ollut pitkä. Aamulla lensin Vilnaan Liettuaan, jossa jatkuivat Baltian kvartaalipalaverit (vastuualueitani töissä ovat Suomen lisäksi Baltian maat eli pidän niihinkin tiivistä yhteyttä). Tänään palaverien jälkeen mentiin vielä asiakkaiden kanssa illalliselle.

Vilna on kyllä todella kaunis kaupunki.
PhotobucketPhotobucket
Kuvat lainattu / Pictures borrowed.

Päivän työasu vilnalaisessa hotellissa ikuistettuna.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Jakku: Eny / Stockmann, mekko: Asos, kello: Just Cavalli, laukku: Mulberry
Blazer: Eny / Stockmann, dress: Asos, watch: Just Cavalli, bag: Mulberry

Huomenna matka jatkuu Vilnasta naapurimaa Latviaan ja sen pääkaupunkiin Riikaan eli lisää palavereita tiedossa. Nyt menen kuumaan kylpyyn ja sen jälkeen ajoissa nukkumaan, sillä huomisaamuna ajattelin mennä hotellin kuntosalille treenailemaan ennen aamun ensimmäisiä palavereita. Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

It's been a long day. In the morning I flew to Vilnius Lithuania for some quarterly business review meetings and after them I had dinner with clients, so I only returned my hotel room quarter past nine. Tomorrow I will continue Baltic business trip to Riga Latvia. Now I am planning to have a warm bath before going to bed, because I want to hit the hotel's gym tomorrow morning before first meeting. Have a nice new week everyone!

8 kommenttia :

SatuMaria kirjoitti...

Vilnassa en ole käynyt mutta kovasti olisi intoa matkustaa sinne. Riiassa olen käynyt kaksikin kertaa, kaunis kaupunki :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Ihan pakko kysyä tuosta suloisesta Mulberrystä kun kerrankin näen sen jollain käytössä: Minulla on se suurempi malli ollut pitkään käytössä mutta olen käynyt hiplailemassa juurikin tuota pienempää versiota nyt talvella. Kuinka tilavaksi koet sen? Itsellä kulkee aina meikkipussi/lompakko/puhelin/ehkä joku vaihtopaita rullalla mukana... :D Kiitos jos jaksat vastata!

Anonyymi kirjoitti...

moi!

saako kysyä, kuka isabellaa tulee hoitamaan, kun sä reissaat? kiinnostaa siksi, että mulle itselle on tarjottu paljon työmatkoja sisältävää työtä, jota en vastaanottanut, koska en halua (vielä) olla lasteni luota useita päiviä kerrallaan. ehkä sitten, kun kuopus menee kouluun, voisi olla enemmän poissaoloa vaativan duunin aika. meillä lasten rytmit yms eivät oikeastaan edes muuttuisi mihinkään, koska he saisivat olla kotona isänsä kanssa, mutta silti olen mieluiten itsekin illat jo yöt kotona nyt, kun lapset ovat pieniä. työmatkathan ovat kuitenkin ihan vain järjestelykysymys. miten olet siis järjestänyt asiat niin, että isabellan arki säilyy samanlaisena, kun olet pois? ja miten olet kestänyt syyllisyyden varsinkin hänen ollessa pienempi?

anne

Anniina B. kirjoitti...

Esitän ei-(vielä?)-äitinä täysin spontaanin välikysymyksen, liittyen Annen kommenttiin:

Onko syyllisyys taattu? Meinaan vain, kun Anne totesi asian, ei kysynyt.

Huomautan! En tuomitse kumpaakaan tapausta.

Ai niin Ilona, vielä piti korjata yksi aisa tuohon mun viime kommenttiin liittyen. Siis meillä ei ole todellakaan matkaa kaupunkiin 25 km, kuten väitin, vaan ydinkeskustaan. Kaupunkiin on matkaa n. 4 km. Piti vähän ruveta miettimään, että mitähän mä täällä taas selitän. No joo, ei ollut tärkeä juttu, mutta se painoi mieltä.

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Suurkiitos Teille kaikille kommenteistanne! Vastaan niihin mahdollisimman pian (toivottavasti jo huomenna) ajan kanssa, koska reissun päällä ovat tunnit tiukilla ja nyt kutsuu nukkumatti. :)

Ilona Ylinampa kirjoitti...

SatuMaria: Kannattaa käydä joskus Vilnassa, tosi kaunis kaupunki erityisesti kesällä (tosin melkein kaikki paikathan ovat kivoja kesäisin. :D). Lisäksi Liettua on halvin kaikista Baltian maista ja sieltäkin löytyy vaikka mitä kivoja kauppoja, mutta myös nähtävää ja kulttuuria.

Anonyymi: Tuo laukkuni on siis Mulberryn Small Bayswater Satchel eli tämä: http://www.mulberry.com/#/storefront/search/6302/moreviews/bayswater%20satchel/

Minullakin kulkee mukana aina/useimmiten isokokoinen lompakko, iPhone, Nokian kännykkä, passi, vesipullo, kamera ja meikkipussi ja hyvin ne mahtuvat tuonne. Läppäriä sinne ei saa tungettua (paitsi ehkä miniläppärin tai iPadin), eikä myöskään kansiota, mutta muuten tuonne sopii mielestäni runsaastikin tavaraa. Lisäksi kätevä hihna mahdollistaa vapaat kädet ja laukkua voi periaatteessa käyttää myös "baarilaukkunakin" tarvittaessa, koska ei ole siihenkään liian iso. Eli oon kyllä tykännyt siitä. :)

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Anne: Kiitos myös sinulle mielenkiintoisesta kysymyksestäsi ja haluaisin myös rohkaista sinua ottamaan tarjottuja töitä vastaan. Varsinkin jos teillä voi vielä lasten isäkin olla iltaisin lasten kanssa. :)

Olen nyt laiska ja copy-pastean edellisen vastaukseni samaan kysymykseen (pahoittelut laiskuudestani):

Ensinnäkin minulla ei ole kovinkaan paljon työmatkoja tällä hetkellä ja ne suuntautuvat lähinnä pohjoismaihin ja Baltiaan eli lentomatkat ovat lyhyitä (vastuualueellani ovat Suomi + Baltian maat). En tässä elämäntilanteessa pienen lapsen äitinä haluaisi työtä, jossa pitäisi jatkuvasti lentää vaikka Kiinaan tai Jenkkeihin, jonne lentomatkat ovat pitkät ja on aikaeroa yms. Onnekseni minulla on aivan ihania ihmisiä tukijoukoissa apuna ja turvana elämänmyrskyissä, mistä olenkin äärimmäisen kiitollinen. Lisäksi pitää muistaa, että (lähes) kaiken voi saada, jos vain oikein kovasti haluaa sekä (melkein) kaikki asiat ovat vain järjestelykysymyksiä. Kyllähän on esimerkiksi yksinhuoltaja-lentoemäntiäkin.

On myös syytä muistaa, että vaikka olenkin yksinhuoltajaäiti, jonka lapsen isä ja kaikki isovanhemmat asuvat satojen kilometrien päässä toisella puolella Suomea, niin onhan Isabellalla myös muita tärkeitä ihmisiä hänen elämässään, eikä lapseni ole kanssani 24/7 joka ikinen päivä. :) Pyrin kyllä aina huolehtimaan Isabellan jaksamisesta ja hyvinvoinnista parhaani mukaan. Voin olla luottavaisilla mielillä työmatkoilla yms, sillä Isabella on aina tuttujen ihmisten keskellä (isovanhemmat, kummit yms), eikä missään satunnaisten lastenvahtien kanssa.

Lapseni on minulle maailman tärkein ja rakkain, mutta ei kuitenkaan elämäni ainoa keskipiste. Tiedän, että Isabellalla on kivaa myös muiden hänelle tärkeiden ihmisten kanssa, joten en kanna huonoa omatuntoa ulkomaan työmatkoista (joita ei ole viikottain tai edes kuukausittain) tai muutenkaan omista menoistani (joita ei ole joka viikonloppu), koska sekä lapsi että äiti voivat paremmin, kun molemmat saavat välillä vähän vaihtelua ja uusia virikkeitä.

Ilona Ylinampa kirjoitti...

^Nyt tuli ainakin perusteellinen vastaus. :D

Anniina B: Hyvähän se on selventää, jos jokin jää omaa mieltä kaihertamaan. Ja kiitos myös yleisesti välikommentistasi. Mukavaa saada keskustelua tänne blogiin ja kaikenlaiset näkemykset ovat tervetulleita. :)