tiistai 19. helmikuuta 2013

Illallinen entisessä teurastamossa eli ravintola Kellohallissa

Haluan kaiken aikaa avartaa elämänkatsomustani, oppia uutta sekä kokeilla kaikkea jännää. Onnekseni pääkaupunkiseutu tarjoaa siihen runsaasti mahdollisuuksia, kunhan vain pitää silmät auki. Hiljattain suuntasin illalliselle ravintola Kellohalliin, joka sijaitsee Sörnäisen ja Kalasataman liepeillä teollisuusalueella entisessä teurastamossa.
 photo _mg_8405_599_400_90_zps6e123352.jpg photo teurastamona25CC2588kyma25CC2588a25CC2588_zps7aa4fdc6.jpg

Moni oli minulle ravintolaa hehkuttanut, joten halusin päästä kokeilemaan paikkaa. Kellohallin ravintoloitsijakaksikko Antto Melasniemi ja Heikki Purhonen  omistavat myös ravintola Kuurnan, Ateljé Finnen ja Putte's Bar & Pizzan.
 photo 1_zpscc36e259.jpg

Sitä paitsi ei ole aiemmin tullut syötyä entisessä teurastamossa ja pidän omistajien innovatiivisesta ideasta. Tältä tila nimittäin näytti ennen remontointia ja muokkaamista ravintolaksi.
 photo _mg_8228_599_400_90_zpsa5912551.jpg
Kuvat lainattu / Pictures borrowed.

Kellohallin mukaan sesonginmukaiset, parhaat raaka-aineet hankitaan lukuisilta pieniltä tuottajilta pitkin Suomea ja niistä valmistetaan rouheaa, mutkatonta ja laadukasta ruokaa. Itse söin kasvispaistosta luomuohralla ja fetajuustolla, mikä oli maukasta. Miinusta annan kuitenkin siitä, että aluksi ruoka tarjoiltiin minulle ilman fetajuustoa, mikä on mielestäni aika iso virhe siihen nähden, että annoksen nimikin on "kasvispaistos, luomuohraa ja fetajuustoa". Luulisi sekä kokin että tarjoilijan olevan vähän huolellisempia!
 photo IMG_5235_zps50c2d131.jpg

Pääasia, että ruoka maistui kynttilänvalossa mainiolta.
 photo IMG_5241_zpsc56a2027.jpg

Tykkään myös avokeittiöratkaisusta, jolloin kokkien puuhaa voi seurata halutessaan.
 photo IMG_5243_zps6bb64fea.jpg photo IMG_5245_zps22f36239.jpg
Mekko: kirppis, vyö: Dolce & Gabbana
Dress: second hand, belt:  Dolce & Gabbana

Paikassa on myös historian havinaa, koska vuosikymmenien ajan siellä on toiminut teurastamo.
 photo IMG_5255_zps45124fe3.jpg photo IMG_5257_zps35674314.jpg

Mukavaa tiistai-iltaa kaikille!

I love to learn new and try everything exciting, which broadens my way of thinking. Fortunately capital region of Finland offers good opportunities as long as you just keep your eyes wide open. Recently I went to a dinner to an old slaughterhouse 'Kellohalli', which has been renovated to a restaurant. Not everyday you eat at an old abattoir slaughterhouse and food was yummy too. Have a nice Tuesday evening everyone!

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Hei Ilona. Minua on vaivannut viime joulukuusta asti yksi asia. Ei aktiivisesti, mutta vaivannut kuitenkin. Sinulta kysyttiin itse asettamassasi kysymyspostauksessa, minkä arvosanan sait gradustasi ja vastasit, ettet "todellakaan muista". Tätä on vaikea uskoa. Olet niin urasuuntaunut ihminen ja muistat raportoida mm. pikkusiskosi kympeistä, että tuntuu uskomattomalta, ettet muistaisi gradusi arvosanaa. En tunne yhtään ihmistä, joka ei muistaisi sitä. Siksi vastauksestasi jäi vähän paha maku. Jos arvosana oli heikompi kuin toivoit, miksi sitä on vaikea myöntää?

Jos taas et julkaise tätä sinänsä ystävällistä kommenttia, sekin toki tuntuu oudolta. Kyllähän "heikompikin" arvosana, vaikka c, on ok, sinulle, pienen lapsen yh:lle, urallasi etenevälle naiselle.

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Hei, kiitos kommentistasi ja hienoa, että kysyit asiaa, jos se on jäänyt sinua kaihertamaan. :)

Itse asiassa, jos tarkkoja ollaan vastasin seuraavasti:

"Minkä arvosanan sait gradustasi?
Piti ihan tarkistaa tämä, kun en muistanut – kertonee graduarvosanan tärkeydestä ja merkityksestä opintojen jälkeisessä elämässä. :D Sain ihan hyvän arvosanan, mihin olen tyytyväinen graduni ripeään valmistumistahtiin nähden ja arvosana myös mahdollistaa mahdolliset jatko-opinnot eli väitöskirjan, jos sellaisen haluan joskus tehdä."

Jouduin todellakin tarkistamaan ensimmäisestä gradustani saamani arvosanan. Vastasin kyllä kysymykseen toteamalla: "Sain ihan hyvän arvosanan, mihin olen tyytyväinen graduni ripeään valmistumistahtiin nähden ja arvosana myös mahdollistaa mahdolliset jatko-opinnot eli väitöskirjan, jos sellaisen haluan joskus tehdä."

Jos haluat keskustella lisää gradustani tai sen arvosanasta, voit halutessasi laittaa minulle sähköpostia ilona.ylinampa (at) jyu.fi

Arvosana vastasi odotustani ja koska se tosiaan mahdollistaa väitöskirjan tekemisen tulevaisuudessa niin halutessani, olen tyytyväinen. Kiitos vielä kommentistasi ja jatkossa kannattaa heti ottaa yhteyttä, jos jokin jää mietityttämään. :)

Ps. Julkaisen 99,9% kommenteista eli hyvin minimaalinen murto-osa jää julkaisematta (ne ovat sellaisia, joissa arvostellaan läheisiäni tai kirjoitetaan muita päättömyyksiä).